Alkuperäisnimi:
Star Trek Into Darkness
Lajityyppi:
Tieteiselokuva / Toiminta / Jännitys
Julkaisija:
Finnkino OY
Valmistusvuosi:
2013
Valmistusmaa:
Yhdysvallat
Ohjaaja:
J.J. Abrams
Näyttelijät:
Chris Pine
Zachary Quinto
Benedict Cumberbatch
Zoe Zaldana
Karl Urban
Simon Pegg
Anton Yelchin
Jon Cho
Peter Weller
Bruce Greenwood
Alice Eve
Leonard Nimoy
Käsikirjoittaja:
Robert Orci
Alex Kurtzman
Damon Lindelof
Musiikki:
Michael Giacchino
Tuottaja(t):
J.J. Abrams
Bryan Burk
Alex Kurtzman
Robert Orci
Damon Lindelof
Ikäsuositus:
12
Kesto:
132
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Star Trek Into Darkness

kansikuva Elokuva
USS Enterprisen kapteeni Kirk (Chris Pine) miehistöineen joutuu keskelle galaksien välistä sotaa, kun terrori-isku kotona maapallolla järkyttää koko tähtilaivastoa. Attentaatin takana on oma mies, komentaja John Harrison (Benedict Cumberbatch), taidoiltaan ylivertainen taistelija, joka kantaa paitsi kaunaa koko ihmiskunnalle, myös suurta ja synkkää salaisuutta menneisyydestä, jonka paljastuminen vaarantaa koko universumin olemassaolon.
J.J. Abramsin komea ja tyylikäs Star Trek (2009) onnistui päivittämään koko kulttisaagan taitavasti uudelle vuosituhannelle ja tähtien välisen jännitysnäytelmän jatko, Star Trek Into Darkness, parantaa vauhtia ja nostaa panoksia. Tekniikaltaan ja tehosteiltaan massiivisen upeassa elokuvassa tarina ja henkilöt ovat etusijalla, Roberto Orcin, Alex Kurtzmanin ja Damon Lindelofin käsikirjoittama huippuunsa hiottu scifitrilleri keskittyy olennaiseen ja antaa pelureilleen tilaa kasvaa ja kehittyä. Kokonaisuus nousee ylvääksi esitykseksi, jossa yhdistyvät kaikki nykyaikaisen elokuvan teon tärkeimmät elementit sulavassa symbioosissa. Myös ohjaaja Abramsin rakkaat tavaramerkit, kuvassa näkyvät valonsäteiden välähdykset, ovat tietenkin mukana, tällä kerralla paikoin jopa häiritsevissä määrin.

Enterprisen miehistö on hyvässä iskussa Chris Pinen uhmakkaan Kapteeni Kirkin ja Zachary Quinton äärianalyyyttisen Mr. Spockin johdolla. Legendaarisen miehistön muut jäsenet, Zoe Saldana (viestintäupseeri Uhura), Karl Urban (aluksen lääkäri Bones McCoy), Anton Yelchin (navigaattori Chekov), John Cho (luutnantti Sulu), sekä varsinkin laatuleffan koomisemmista kohtauksista vastaava Simo Pegg (konemestari Scotty), ovat myös jokainen ansainneet paikkansa lennolla. Varsinainen voima vauhdikkaan viileässä viihde-elämyksessä on Benedict Cumberbatchin loistavan coolisti tulkitsema John Harrison, josta löytyy samankaltaista synkkää sympatiaa kuin Rutger Hauerin replikantti Roy Battysta Ridley Scottin scifiklassikossa Blade Runner (1982).
Sivummalla vakuuttavat Bruce Greenwood ja Peter Weller amiraaleina Pike ja Marcus.

Yhteenveto
Star Trek Into Darkness menee rohkeasti sinne, missä yksikään ihminen ei ole ennen käynyt. Se lentää poimuajolla suoraan tähtiin tarjoten vannoutuneimmallekin Trekkerille matkan, josta ollaan aina haaveiltu.

ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (2) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017