Alkuperäisnimi:
The Little Prince
Lajityyppi:
Piirroselokuva / Koko perheen elokuva / Seikkailu
Julkaisija:
Cinema Mondo
Valmistusvuosi:
2015
Valmistusmaa:
Yhdysvallat
Ohjaaja:
Mark Osborne
Näyttelijät:
Jeff Bridges
Rachel McAdams
Paul Rudd
Maerion Cotillard
James Franco
Benicio Del Toro
Paul Giamatti
Albert Brooks
Käsikirjoittaja:
Irena Brignull
Bob Persichetti
Musiikki:
Richard Harvey, Hans Zimmer
Tuottaja(t):
Alexis Vonarb
Aton Soumache
Dimitri Rassam
Ikäsuositus:
7
Kesto:
108
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Pikku prinssi

kansikuva Elokuva
Pikku tyttö (Mackenzie Foy) yrittää kovasti pärjätä aina kiireisen äitinsä (Rachel McAdams) vaatimusten kanssa, tämän puskiessa jälkikasvuaan arvostettuun yksityiskouluun, Werth-akatemiaan. Koko kivan kesän täyttää pelkkä pänttääminen, eikä aikaa lapsena olemiselle tunnu jäävän, mutta muutoksen tarjoaakin yllättäen iäkäs naapuri, entinen lentäjä (Jeff Bridges), joka tutustuttaa tytön kaukaiselta asteroidilta tulleen Pikku prinssin (Riley Osborne) maailmaan, jonka hän tapasi tehtyään pakkolaskun keskelle Saharan aavikkoa. Alkaa kaunis ja koskettava matka mystiseen maailmaan, jonka avulla tytöllä on mahdollisuus kasvaa paremmaksi ihmiseksi, ja ymmärtää, mikä elämässä on oikeasti tärkeintä.

Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema Pikku prinssi on yksi rakastetuimmista romaaneista, jonka vertauskuvallinen kerronta yksinäisyydestä, ystävyydestä, rakkaudesta, menetyksestä ja onnen tavoittelusta on noussut kulttimaineeseen kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Pikku prinssi on käännetty yli 250 kielelle ja se on 140 miljoonan kappaleen myynnillään yksi maailman luetuimpia kirjoja. Itse asiassa tiivistettynä, Pikku prinssistä löytyy kaikki se oppi, jota paremmaksi ihmiseksi kasvamiseen tarvitaan pakattuna samoihin kansiin.

Lukuisissa eri muodoissa, niin lavalla, tv:ssä, elokuvissa kuin balettinakin jo nähty Pikku prinssi saa Kung Fu Pandan (2008) toisena tekijänä (toinen ohjaaja oli John Stevenson) menestystä maistaneen Mark Osbornen ohjaamana kauniin ja herkän muodon. Osborne vaihtelee saumatta eri animaatiotekniikoita, luoden kokonaisuuteen taianomaisen tunnelman. Visuaalisesti äärettömän kauniissa elokuvassa yhdistyvät arkinen kiire ja realismi valloittavaan fantasiaan perinteitä kunnioittavalla tavalla.

Vaikka Pikku prinssi onkin täysin uniikki kokemus, jolle on mahdoton löytää verrokkeja, sen asetelmassa on jotain samankaltaisuutta Disney-Pixarin hienossa elokuvassa Up - kohti korkeuksia (2009), jossa niin ikään lapsuus ja aikuisuus kohtasivat arvokkain ajatuksin ja unohtumattomin seurauksin. Ajattoman tarinan kasvamisesta, aikuistumisesta, luopumisesta ja toivosta ovat valkokankaalle sovittaneet Irena Brignull ja Bob Persichetti. Suvereenin kokonaisuuden pakkaa kauniisti Hanz Zimmerin ja Richard Harveyn upea musiikki.

Originaaliversion ääninäyttelijät tekevät kaikki täydellistä työtä. Jeff Bridgesin karhea, mutta yhtä aikaa lämmin raspi antaa Lentäjälle aivan omalaisensa persoonallisuuden ja Rachel McAdams maalaa osuvan kuvan uraohjuksesta, jolle oma ja jälkikasvun menestys ovat tärkeintä maailmassa. Nuoret tähdet Mackenzie Foy ja ohjaajan oma poika Riley Osborne natsaavat täydellisesti Tytön ja Pikku prinssin rooleihin. Keskushenkilöiden rinnalla ääneen pääsevät myös Paul Rudd (herra Prinssi), James Franco (Kettu), Marion Cotillard (Ruusu), Benicio Del Toro (Käärme), Ricky Gervais (Narsisti), Albert Brooks (laskija) sekä Paul Giamatti (Werthin johtaja).

Pekka Lehtosaaren ohjaamassa suomidubissa keskeiset roolit ovat saaneet Vesa Vierikko (Lentäjä), Saana Norra (Tyttö) ja Valtteri Helisalo (Pikku prinssi).

Yhteenveto
Valloittavan sydämellinen elämys, yksi 2000-luvun parhaista elokuvista, joka pitää katsoa sydämellä, sillä silmillä ei näe kaikkea.

ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017