Alkuperäisnimi:
Star Trek Beyond
Lajityyppi:
Fantasia / Seikkailu / Toiminta
Julkaisija:
Finnkino OY
Valmistusvuosi:
2016
Valmistusmaa:
Yhdysvallat
Ohjaaja:
Justin Lin
Näyttelijät:
Chris Pine
Zachary Quinto
Zoe Zaldana
Karl Urban
Simon Pegg
Anton Yelchin
Jon Cho
Idris Elba
Sofia Boutella
Käsikirjoittaja:
Simon Pegg
Doug Jung
Roberto Orci
Patrick McKay
John D. Payne
Musiikki:
Michael Giacchino
Tuottaja(t):
J.J. Abrams
Roberto Orci
Bryan Burk
Ikäsuositus:
12
Kesto:
123
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Star Trek Beyond

kansikuva Elokuva
U.S.S. Enterprisen kapteeni James T. Kirkilla (Chris Pine) on tylsää. Viiden vuoden tutkimusmatkaurakasta on vielä kaksi jäljellä, mutta avaruuden käymättömät korpimaat eivät ole enää aikoihin tarjonneet yllätyksiä. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun vastaan tulee myyttinen Krall (Idris Elba), ja simppeli pelastusoperaatio kääntyy selviytymistaisteluksi. Pian Enterprisen miehistö löytää itsensä keskeltä haaksirikkoa tuntemattomalta planeetalta ja aika maailmankaikkeuden tiimalasissa alkaa huveta uhkaavasti.Kolme Fast & Furious -leffaa (2009, 2011, 2013) ohjannut Justin Lin astuu tähtimatkalle, kun saagan kahdella aiemmalla elokuvalla (Star trek (2009), Star Trek Into Darkness (2013) elvyttänyt J.J. Abrams (2009 ja 2013) siirtyi ohjastelemaan sitä toista scifisaagaa, Star Warsia, sen seitsemännellä osalla The Force Awakens (2015).

Lin tuo suoraan oman F&F-konseptinsa Star Trekiin, rikkoen kuin katukaahareista kertoneen elokuvansa ydinryhmän palasiksi, seuraten eri porukoita tv-maailmasta tutun episodimaiseen tyyliin. Kaksi aiempaa osaa kirjoittaneet Roberto Orci ja Alex Kurtzman ovat nyt vaihtuneet lähinnä televisioon sarjiksia rustanneeseen Doug Jungiin, jolle tukea (ja tarinalle turhaa huumoria) on antanut sarjassa hassusti skottia vääntävää konemestari Scottiakin näyttelevä Simon Pegg.

Kerronta hajoittaa kokonaisuutta pahasti, vaikkei Star Trek Beyond silti jääkään tyystin vaille saavutuksia. Toimintaa piisaa monessa muodossa, kun Enterprisen miehistö tutkii yhdessä ja erikseen salaperäistä planeettaa. Kirk ja Chekov (Anton Yelchin) muodostavat yhden kimpan, kun taas Spockilla (Zachary Quinto ja tohtori Bones McCoylla (Karl Urban) on omat murheensa.

Uhura (Zoe Zaldana) ja Sulu (John Cho) kärsivät vankeina, kun taas aluksen vääräleuka Scott lyöttäytyy yhteen natiivin Jaylahin (Sofia Boutella) kanssa, samalla kun osaa Krallin haaviin jääneitä uhkaa teloitus, ellei hän saa haltuunsa haluamaansa artefaktia. Kaikki vakinäyttelijät klaaraavat tutut roolinsa ilman sen suurempia tuskia, jokaisen saadessa valkokangasaikaa enemmän tai vähemmän tasaisesti. Muhkea Idris Elba ei vahvassa maskissa saa oikein tilaisuuttaa loistaa, ennenkuin lopussa, jolloin naamiot putoavat.

Yhteenveto
Summattuna Star Trek Beyond jää kahdesta aiemmasta remakesta enemmän kuin poimun, mutta onnistuu silti silkalla vauhdin pidolla istuttamaan katsojan ohjaamoon tarvittavaksi ajaksi ilman sen suurempaa turhautumista.

ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017