Alkuperäisnimi:
The Girl with All the Gifts
Lajityyppi:
Kauhu, Jännitys, Draama, Fantasia
Julkaisija:
Cinema Mondo
Valmistusvuosi:
2016
Valmistusmaa:
Iso-Britannia
Ohjaaja:
Colm McCarthy
Näyttelijät:
Sennia Nanua
Gemma Arterton
Glenn Close
Paddy Considine
Käsikirjoittaja:
Mike Carey
Musiikki:
Cristobal Tapia de Veer
Tuottaja(t):
Camille Gatin
Angus Lamont
Ikäsuositus:
16
Kesto:
111
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
The Girl with All the Gifts

kansikuva
Elokuva

10 vuotta on kulunut siitä, kun sieni-infektio levisi ihmisten keskuuteen. Tartunta tekee sen saaneista ”nälkäisiä”, ihmisverta ja -lihaa himoitsevia hirviöitä. Sotilastukikohdassa tutkitaan kuumeisesti koe-eläimiä, toisen polven nälkäisiä, itsensä raskaana olleista äideistään läpi syöneitä lapsia, jotka pystyvät kommunikoimaan ja oppimaan, toisin kuin aitojen ulkopuolella vaeltelevat laumat pedoiksi taantuneita aikuisia. Yksi näistä lapsista on Melanie (Sennia Nanua), fiksu ja empaattinen nuori tyttö, joka on kahlehdittu oppituntien ajaksi pyörätuoliinsa monien kaltaistensa lailla. Tohtori Caldwell (Glenn Close) on vakuuttunut, että hän on lähellä parannuskeinoa, mutta pedoiksi muuttuneiden laumojen valtava invaasio murtaa vastarinnan ja ajaa pienen ryhmän eloonjääneitä pakoon Melanie mukanaan. Lupaus paremmasta olisi Majakaksi kutsuttu turvasatama, mutta maailma on täynnä nälkäisiä ja hurjalla vauhdilla leviävää sienikasvustoa.

Britti-tv:ssä Uudella Sherlockilla, Dr. Wholla ja Peaky Blindersilla vakuuttaneen Colm McCarthyn ohjaama The Girl with All the Gifts on vahvan originaali ja persoonallinen kauhutrilleri, joka tekee saman zombiegenrelle, kuin Danny Boylen uria uurtanut 28 päivää myöhemmin 14 vuotta sitten. The Girl with All the Gifts on yhtä aikaa lohduton dystopia ja äärimmilleen kiristetty survivaali, mutta myös tunnelmallinen ja koskettava lopun ajan lausuma. McCarthyn visio on hurmeisen väkivaltainen ja kauhistuttava, keskiössään melankolinen kertomus pienestä tytöstä, joka ilman omaa syytään joutuu keskelle ilmestyskirjamaisia tapahtumia. Käsikirjoitus on alkuperäisen romaanin kirjoittaneen Mike Careyn käsialaa, ja omassa lajityypissään 2000-luvun parhaimpia.

Nuori Sennia Nanua on pääroolin Melaniena todellinen löytö, yhtä aikaa äärimmäisen vaarallinen epäihminen, mutta myös vahvasti tunteva ja rakastava lapsi, joka yrittää ymmärtää paikkaansa muuttuneessa maailmassa. Gemma Arterton ja Glenn Close ovat toistensa vastakohtia, ensin mainittu sympatiaan kykenevä opettaja, jälkimmäinen taas parantavan rokotteen saamiseksi ihmisyytensäkin uhraava tohtori. Paddy Considine on kersantti Parks, ryhmää johtava veteraanisotilas ja Fisayo Akinade tämän nuorempi kollega, sotamies Gallagher.

Yhteenveto

Pysäyttävää finaaliaan myöten vaikuttava ja vakuuttava mestariteos, perimältään puhdas kauhuelokuva ja uniikki painajainen mutta myös niin paljon muutakin. Klassikon ainesta, ehdottomasti.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017