Alkuperäinen nimi: 
Tejing xinrenlei
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
1999
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
113
Gen-X Cops
Vesa Jalkanen, To, 16/09/2004 - 00:00

Elokuva:

 

Unless I give the order your assholes are not to do anything.


Gen-X Cops on elokuvana harmitonta toimintaviihdettä, jossa Hongkong toimintaa yhdistetään pop-kulttuuriin. Elokuva ei ole tauotonta toimintaa, mikä on oikeastaan tällä kertaa hyvä. Toimintaa on kuitenkin varsin paljon kautta koko elokuvan ja populaarihuumori iskee ainakin allekirjoittaneeseen. Nuorekkaan ja kapinallisen kuoren alle kätkeytyy normaalin poliisithrillerin perusrunko. Pahat rikolliset varastavat hyvin tehokasta räjähdettä ja poliisien täytyy pysäyttää heidät ennen kuin tapahtuu aivan kauheita.

 

Tapahtumien taustalla on japanilainen Yakuza ryhmä, joka haluaa laajentaa toimintaansa myös Hongkongin kamaralle ja sitä kautta kenties laajoille Kiinan markkinoille. Toru Nakamura tekee mainion roolityön japanilaisen rikollisjärjestön myyttisenä johtajana. Akatora (Toru Nakamura) on kuin pahan palveluksessa oleva moderni samurai, joka ei vähästä hätkähdä, eikä paljasta ajatuksiaan saati tunteitaan ilmeelläkään. Kollegoidensa pilkkaama Chan (Eric Tsang) saa tehtäväkseen selvittää Akatoran aikeet. Avukseen hän saa ryhmän poliisiopistosta pois potkittuja nuoria hurjapäitä. Jack (Nicholas Tse), Alien (Sam Lee), ja Match (Stephen Fung) apunaan Y2K (Grace Yip) ryhtyvät seuraamaan Danielia (Daniel Wu), jonka tiedetään työskentelevän Akatoran laskuun. Tämä johdattaa heidät varsinaiseen sotkuun ja keskelle rikollisten veristä välien selvittelyä.

 

Elokuvan ohjasi varsin lahjakas, tai ettenkö sanoisi lupaava Benny Chan, joka on onnistunut saamaan aikaiseksi, jos nyt ei aivan mestariteoksia, ainakin useita miellyttäviä filmejä. Hänen aiempiin meriitteihinsä kuuluu mm. Andy Laun tähditämä romanttinen Moment of Romance pikkurikollisen ja rikkaasta kunniallisesta perheestä tulevan neitosen välisestä kielletystä rakkaudesta kertova toimintadraama, iskevä poliisithrilleri Big Bullet ja Jackie Chan seikkailu Who Am I?, jota kuvattiin mm. Etelä-Afrikassa ja Amsterdamissa. Gen-X Cops kuvattiin suurimmaksi osaksi Hongkongissa, vaikkakin ainakin toinen laskuvarjohyppy käytiin tekemässä Singaporessa.

 

Elokuvan näyttelijäkaarti on nuorta X-sukupolvea tukenaan kokeneita vanhan kaartin veteraaneja. Kokemusta sanan varsinaisessa merkitysessä edustaa Eric Tsang, joka esittää muiden poliisien pilkkaamaa ja halveksimaa Chania, jolla kieltämättä on omat ongelmansa hermojen kanssa. Apunaan hänellä on uuden X-sukupolven poliiseja. Kolmikko ei tunnu sopeutuvan poliisivoimiin ja heidät potkitaankin poliisiopistosta pellolle. Kuri vaikuttaa olevan kolmikolle pahimman luokan kirosana. Ryhmän jäsenet ovat erilaisia tyyppejä, jotka yhdessä muodostavat mielenkiintoisen ja toimivan kombinaation. Jack on varsinainen kuuma-kalle ja tappelupukari. Hän on aina tappelemassa ja etsimässä hankaluuksia. Alien on erityisen outo ilmestys. Sam Lee herättää olemuksellaan huomiota missä tahansa elokuvassa ja tässä sitä vielä korostetaan. Alien on mukavuuden haluinen ja haluaa vain pitää hauskaa. Match on naisten mies, joka ilmeisesti liittyi poliisiin ainoastaan uniformun takia. Sen avulla kun saa iskettyä naisia helpommin. Ryhmään liittyy neljänneksi pyöräksi Chenin tuttu Y2K. Akatora on surmauttanut hänen veljensä, joten Y2K on mukana henkilökohtaisista syistä eli hakemassa kostoa.

 

Näyttelijä-ohjaaja Eric Tsang on monikasvoinen taituri ja ahkera monitoimimies. Ennen elokuva-alalle siirtymistä hän oli ammattilaisjalkapalloilija. Monien tämän päivän hongkongilaisen elokuvabisneksen suurten nimien tapaan myös Eric Tsang aloitti uransa Chang Chehin alaisuudessa ja opissa. Eric aloitti stuntmiehenä siirtyen näyttelijäksi ja saaden haasteen ohjaajan paikalla vuonna 1979 elokuvan The Challenger muodossa. Muita ohjaustöitä ovat mm. Aces go Places (1983) ja Tigers (1991). Tämän lisäksi hän on tehnyt myös käsikirjoituksia ja on terävä liikemies. Mutta elokuva-ala ei ole tarjonnut riittävästi tehtäviä ja niinpä hän oli organisoimassa mm. tempausta, jolla vastustettiin kiinalaisen mafian eli triadin vaikutusvaltaa hongkongilaisessa elokuvateollisuudessa ja yhteiskunnassa ylipäätään. Entisenä jalkapalloilijana hän hallitsee tiimityöskentelyn ja hänen elokuvissaan usein korostetaan yhteen hiileen puhaltamisen tärkeyttä. Tätä on havaittavissa myös Gen-X Copsin tapauksessa. Kaikki sujuisi paljon paremmin ilman poliiisivoimissa tapahtuvaa sisäistä valtataistelua ja omaan pussiin pelaamista.

 

Tuottajana toiminut Jackie Chan tekee elokuvan loppupuolella pienehkön esiintymisen ja on varannut itselleen hauskan repliikinkin. Jonkun muun lausumana se ei ehkä kuulostaisi kovinkaan hauskalta, mutta kun sen sanoo itse Jackie Chan se on kuin Jackie kuittailisi nuorille uraansa vasta aloitteleville tulevaisuuden lupauksille.

 

Jotkut ovat kritisoineet, ettei Gen-X Cops sisällä tarpeeksi toimintaa. Tässä minun täytyy esittää eriävä mielipide. Tässähän on kyseessä elokuva eikä mikään parhaat toimintakohtaukset koostevideo. Toki tarinassa on välillä seesteisempiäkin jaksoja, mutta monen moista toimintaa on mukana tasaisesti läpi koko elokuvan ja ei-toiminnallisetkin hetket käytetään hyödyksi kehittelemällä kertomusta ja jännitystä. Kaiken aikaa tapahtuu jotain olennaista, eikä tylsiä hetkiä ole. Tulitaisteluita käydään vaihtelevalla asearsenaalilla ja pistetäänpä välillä ihan jalalla koreasti. Eihän tämä toki mikään die hard kungfu elokuva ole eikä sellaiseksi tarkoitettukaan. Pikemmin kyse on modernista toimintapätkästä ja hauskan pidosta. Hongkongilaisen mittakaavan mukaan suurehko budjetti mahdollisti suurten lavasteiden ja erikoistehosteiden käytön. Tarinan ytimessähän on varastetut superräjähteet, joten ei liene yllättävää, että elokuvassa räjäytellään yhtä sun toista. Eräs räjähdyskohtaus onkin erityisen massiivinen ja näyttävä, mutta taustalla olikin kokenut pyromaanikkoryhmä, joka oli vastuussa myös valkoisen talon räjäyttämisestä erään Hollywood elokuvan filmaamisen yhteydessä.

 






 
Kuva:


 
R0 HK
Universe on tehnyt todella hyvää työtä tällä kertaa. Tosin 2,35:1 suhteella esitetty video ei taaskaan ole anamorfinen, mikä luonnollisesti verottaa tarkkuutta anamorfisuutta tukevissa näyttölaitteissa. Silti kuva on yllättävän tarkka ja terävä ainakin televisiosta katsottuna. Käytetty master sinällään on ollut laadukas eikä naarmuja tai roskia ole havaittavaksi asti. Värit näkyvät oikein ja luonnollisina eikä usein Hongkong julkaisuja vaivaavasta todellisen mustan puutteesta tarvitse kärsiä tällä kertaa.


R1 US
Columbia teki R1 julkaisuun anamorfisen version joten odotukset olivat korkealla. Luonnollisesti odotin Sonyn pystyvän parantamaan kuvan terävyyttä ja yksityiskohtaisuutta jo pelkästään anamorfisen käsittelyn ansiosta. Mutta R1 levy osoittautui osittain pettymykseksi. Värit ovat täysin oikein ja mustat täysin paikallaan ja sitä on riittävästi. Yleisesti ottaen kuva on varsin tarkka, mutta monissa kohtauksissa on havaittavissa yllättävää pehmeyttä ja suttuisuutta. Kohtauksesta riippuen kuva voi toisinaan olla aavistuksen skarpimpi kuin Universen julkaisussa, mutta kaiken kaikkiaan Sonyn tuotos on varsinainen pettymys. Tämän lisäksi Columbian versiossa on eräs paha virhe, mitä en Universellä havainnut: reunakorostus! Vaikka ääriviivojen korostusta ei olekaan käytetty läheskään täysin asetuksin, joissain kohtauksissa sitä on näkyvissä ihan haitaksi asti.

 

Loppujen lopuksi paremman version valitseminen kuvan perusteella on yllättävän vaikeaa ja sanoisin tätä tasapeliksi.

 

 



 


 

Ääni:


 
R0 HK
Universen levyltä löytyy kaksi kiinalaista Dolby Digital 5.1 ääniraitaa. Hongkong elokuvalle näistä kanton versio on se oikea valinta. Kiinan lisäksi tosin tässä elokuvassa puhutaan varsin paljon englantia ja jonkin verran japania. Mandariinikiinan raidalla kaikki on dubattu kiinaksi. Miksauksessa dialogi on jokseenkin hyvin miksattu. Jotkut pienehköt ongelmat johtunevat alkuperäisestä dialogin äänityksestä. Musiikki soi todella hyvin ja kauniisti varsinkin kun pysäyttämätön Gen-X Cops kolmikko Nicholas Tse, Stephen Fung ja Sam Lee hoilaa 'You can't stop me'. Dynamiikkaa riittää ja LFE kanavaa käytetään tehokkaasti aina tarvittaessa. Ääniefektejä löytyy joka kanavalle, mutta ne ei aiva kuulosta täysin luontevilta. Myöskin äänten suuntaavuus ei välttämättä toimi täysin tai ainakin sen voi sanoa olevan vajavaista. Äänen painetta löytyy riittävästi vaikka omakotitalokuunteluun, mutta vaikuttaa kuin miksaaja olisi uskonut määrän korvaavan laadun. Toki jos pitää rymistelyleffoista ja elokuvan musiikki miellyttää korvaa, ei tämä kuulosta lainkaan pahalta. Ei kun nupit kaakkoon ja menoksi.


Tekstitykset
Valinnaiset englantitekstit ovat selkeät ja helppolukuiset. Kaikki puhe on tekstitetty aina englanniksi puhuttuja osuuksia myöten, joita on varsin paljon. Itselleni tästä ei koitunut haittaa, mutta joku voisi pitää mahdollisuudesta valita vain käännöstekstitys, jossa olisi tekstitetty vain ei englanniksi puhuttu dialogi. Valkoinen vaikkakin kookkaan puoleisella kirjasimella toteutettu tekstitys on sijoitetty siististi mustalle palkille siten, että se mahtuu nätisti myös 16/9 televisiossa kuvaruudulle. Tosin kuvaa täytyi nostaa hieman ylös päin, jotta tekstityksen sai näkyviin.


R1 US
Englanniksi tehty dubbaus on kerta kaikkiaan kamalaa kuultavaa. Elokuvan alunperin englanniksi puhutut osuudet on jätetty koskemattomiksi ja ainoastaan muilla kielillä puhutut osuudet on äänitetty uusiksi. Siispä joku roolihahmo voi puhua kahdella hivenen eri äänellä riippuen mitä kieltä hän puhuu. Muutoinkin ääninäyttelijät tekevät kerta kaikkiaan luokattoman surkeaa työtä. En mitenkään voi uskoa, että he olisivat ammattilaisia. Onneksi mukana on myös alkuperäinen kanton raita. Tähän pätee samat sanat kuin Universen versioon eli hyvää musaa, paljon ääntä mutta ei mitään erityistä referenssikamaa. Toimii kuitenkin tässä tapauksessa.


Tekstitykset
Teksititys englanniksi noudattelee dubatun version puhetta ja on varsin outo kieliasultaan. Ei siksi että siinä olisi kielioppivirheitä mutta käännöksenä se on varsin outo. Kaikki dialogi on tekstitetty, myös englanniksi puhutut osuudet. Muuten keltaiset tekstit ovat kyllä helppolukuiset ja selkeät. Kaiken kaikkiaan Universen tekstit ovat huomattavasti miellyttävämmät lukea.

 

Kaiken kaikkiaan kanton ääniraita levyillä on saman kaltainen eikä merkittäviä eroja ole. Ainoa ero on tekstityksissä joissa Universe vetää pidemmän korren.

 





 

Lisämateriaali: 

 

Columbian julkaisema R1 levy sisältää varsin paljon lisämateriaalia, varsinkin verrattaessa useimpiin Hongkong elokuvien julkaisuihin. Mukana on 38 minuuttinen dokumentti elokuvan tekemisestä ja 51 minuuttia poistettuja kohtauksia. Molemmat ovat luonnollisesti englanniksi tekstitettyinä. Lisäksi mukana on elokuvatraileri ja infoa tekijöistä, joten hyvältä kuulostaa. Toisaalta Universen R0 levyn lisämateriaalilistalta löytyy kommenttiraidan lisäksi making of dokumentti (13:13) ja poistettuja kohtauksia (13:10). Nämä kaikki englanniksi tekstitettyinä. Sen lisäksi mukana on elokuvatrailereita ja pari tekstittämätöntä elokuvan tekemiseen liittyvää featurea ja haastatteluja. Siis katsokaamme tarkemmin kumpi tarjoaa parempaa vastinetta rahoille. 

 

R0 HK

 

Audio Commentary:
Universen varsinainen valttikortti on koko elokuvan mittainen kommenttiraita. Tämän kaltaista herkkua ei Hongkongissa julkaistut DVD lätyt usein tarjoilekaan, mutta tällä kertaa Universe on tehnyt homman viimeisen päälle. Kommenttiraidalla äänessä on suuri joukko elokuvan tekoon osallistuneita: ohjaaja Benny Chan, tuottaja John Chong ja kuvaaja Arthur Wong. Lisäksi mukana ovat näyttelijät Nicholas Tse, Stephen Fung, Sam Lee, Jaymee Ong, Daniel Wu ja Terence Yin. On kuin katselisi elokuvaa koko porukan kanssa yhdessä. Kommentit ovat enimmäkseen informatiivisia ja aina kiehtovia. Gen-X sukupolven näyttelijät kuulostavat olevan roolihahmojensa kaltaisia hulluttelijoita, jotka ovat kuvauspaikoilla kehitelleet kaikenlaista kivaa puuhasteltavaa ja pientä jäynää toisilleen. Kaiken kaikkiaan yksi kiintoisimpia kommenttiraitoja, mitä olen kuullut pitkiin aikoihin. Eri henkilöt puhuvat joko englantia tai kiinaa ja kommenteille on tarjolla valinnaiset tekstit englanniksi ja kiinaksi.

 

Production Diary - (6:45)
Eräänlainen videopäiväkirja elokuvan tekemisestä, jossa seurataan prosessia aina valmistujaisjuhliin saakka. Paljonkaan ei puhuta, toisinaan joku saattaa haastaa vähän kiina tai vielä harvemmin englantia, mutta pääasiallisessa video sisältää musiikin ryydittämää kuvastoa. Tekstityksiä ei ole, mutta kuvauspäivämäärien yhteydessä olevat otsikot ovat myös englanniksi.

 

Film Magic - (9:04)
Kuvia kulissien takaa. Jonkin verran puhutaan kiinaa ja vähän englantia mutta tekstityksiä ei tunnu olevan. Sen sijaan kuvat kertovat aika paljon. Mukana on joitain epäonnistuneita otoksia, styboard / elokuva vertailuja ja videokuvaa, joka paljastaa muutamien efektien tekotavan. Kaikesta huolimatta varsin kiinnostavaa.

 

No pain, no gain - Making of - (13:13)
Minidokumentti, johon on valinnaiset tekstitykset kiinaksi tai englanniksi. Sama dokumentti kuin R1 levyllä, mutta huomattavasti lyhyempänä versiona. Tällaisenaan muistuttaa enemmän mainosta kuin dokumenttia. Jotain infoa toki on mukana, mutta osa kulissien takaisista parhaista paloista puuttuu. Vaikka Production Diary ja Film Magic videot esittelevät lisää kulissien takaista materiaalia hyvittäen jossain määrin Making of -dokumentin puutteellisuutta, en silti kykene käsittämään, miksi ei Universe voinut laittaa mukaan dokumentin täyspitkää versiota. Ainakaan tilan puutteesta se ei voi olla kiinni.

 

Unseen Footage - (13:10)
R1 versiossa poistetut kohtaukset ja hivenen erilaiset vaihtoehtoiset videot on laitettu yhdeksi pitkäksi videopötköksi. Universe on sen sijaan tehnyt poistetuille kohtauksille oman alimenunsa ja lajitellut poistetut pätkät kohtauksittain. Tarjolla on materiaalia kahdeksasta (8) poistetusta kohtauksesta yhteiskestoltaan 13 minuuttia 10 sekuntia. Nämä esitetään ei-anamorfisina 2.35:1 kuvasuhteella 4:3 suhteisessa videonkatseluruudussa valinnaisin englanti ja kiina tekstein. Tosin pikku hankaluutena oletustekstitys on kiina, joten tutumman englantitekstin saadakseen se täytyy valita manuaalisesti jokaisen videopätkän alussa erikseen. Nämä leikkaukset tehtiin ohjaajan tahdosta, jotta elokuvan tarina saataisiin etenemään sulavammin. Ainoana poikkeuksena on Fast talking, jota lyhennettiin sensuurisyistä. Hongkongilaiset moraalin vartijat eivät halunneet avuttoman maassa makaavan miehen joutuvan nielemään vielä yhtä ylimääräistä luotia.


Police Academy - (3:23)
Kohtauksia joissa Gen-X kytät yrittävät opiskella poliisin ammattiin. Tai ainakin heidän olisi pitänyt. Valitettavasti heidän mielenkiintonsa ja toimintatarmonsa keskittyy hieman muihin aktiviteetteihin.

 

Internal Quarrel - (1:26)
Gen-X kytät tapaavat Y2K'oon (Grace Yip). Eli keskustelua ja riitelyä huoneessa, jossa Bruce Lee julisteet seinillä.

 

Cop's Wish - (1:40)
Gen-X kytät keskustelevat aiheesta, miksi he haluavat ryhtyä poliiseiksi.

 

Midnight Mission - (1:23)
Gen-X kytät ensimmäisen tehtävänsä kimpussa.

 

Criminal Lair - (2:05)
Lok (Francis Ng) ja Jack (Nicholas Tse) keskustelevat pitkään ja hartaasti poistetussa kohtauksessa.


Fast Talking - (1:18)
Pidempi versio kohtauksesta jossa Lok (Francis Ng) ja Daniel (Daniel Wu) selvittelevät välejään. Tämä kohtaus lyhennettiin sensuurisyistä..

 

Sea Escape - (1:05)
Gen-X kytät riitelevät Danielin kanssa venehuviajelun jälkeen.

 

Wild Girl - (0:50)
Y2K (Grace Yip) poliisin kuulusteltavana.

 


Edellä mainitut videopätkät esitetään hieman erikoisella tavalla 4:3 muotoiseen näyttöruutuun sovitetussa ikkunassa. R1 versiossa making of -dokumentti ja poistetut kohtaukset voi katsella koko ruudun kokoisena. Production Diary ja Film Magic osiothan puuttuu kokonaan R1 levyltä.

 


Gen -X Cops Trailers:
Valikoima Gen-X Cops trailereita sisältää lyhyen teaser trailerin, kaksi normaalia traileria ja kaksi televisiomainosta. Tosin teaseri on hieman pidempi kuin toinen varsinaisista trailereista. Käsittääkseni teaser traileri on näistä vanhin ja tehty jo hyvissä ajoin kesken elokuvan valmistusprosessia antamaan pientä esimakua siitä, mitä on tulossa. Trailerit esitetään yhtenä pitkänä pötkönä, mutta kaukosäätimen numeronäppäimillä voi valita haluamansa. Ruudun yläreunassa on navigointipalkki, joka kertoo mitä trailerin versiota ollaan parhaillaan katsomassa.

 


Gen-X Cops - Teaser - (1:42) - (2.35 aspect ratio)
Toiminnallinen traileri, jossa äänet laahaavat noin sekunnin verran jäljessä.

 

Gen-X Cops - Trailer 1 - (1:16) - (2.35 aspect ratio)
Teaserin kaltainen traileri, jossa ääninä musiikkia ja efektejä, mutta ei dialogia.

 

Gen-X Cops - Trailer 2 - (3:04) - (2.35 aspect ratio)
Traierissa puhellaan aika paljon, mutta tekstityksiä ei ole.

 

Gen-X Cops - TV spot 1 - (0:15) - (2:35 aspect ratio)
Lyhykäinen mainos, jossa haastetaan englantia ja tekstit kiinaksi.

 

Gen-X Cops - TV spot 2 - (0:16) - (2:35 aspect ratio)
Puhutaan kiinaa, mutta ei tekstejä.


Coming Attractions:
Mukana on myös trailereita kolmeen muuhun elokuvaan: Purple Storm, Metade Fumaca ja Tempting Heart. Tähän on kehitetty ovela systeemi, jossa kaikki kolme traileria pyörivät ruudulla omissa ikkunoissaan yhtä aikaa ja katsoja voi valita minkä trailerin äänet kuuluvat. Lisäksi trailerit voi katsella koko ruudun kokoisina


Purple Storm (2:24 - 1.85:1)
toimintatyylinen traileri jossa kaksikieliset tekstit (englanti/kiina).

 

Metade Fumaca (2:29 - 1.85)
Trailerin äänenä on kiinaksi laulettu laulu..

 

Tempting Heart (2:33 - 1.85)
Myös tässä ääninä on kiinalainen laulu. Tämä traileri ei ole mukana Universen julkaisemalla Tempting Heart DVD levyllä.

 


Cast & Credit:
Columbian R1 levyllä esitellään ainoastaan Jackie Chan. Universe on panostanut tekijöiden tietoihin aivan toisella tavalla. Suuresta joukosta elokuvan tekijöitä, eli ohjaaja ja näyttelijöitä. Teksti-infon lisäksi kustakin löytyy myös kaksi videopätkää. Suurin osa videoista on kysymys / vastaus tyylisiä haastatteluvideoita. Itse kukin haastateltava valitsee puhumansa kielen ja siksipä voimmekin kuulla kiinaa, englantia ja japania. Kaikkiin näihin on valinnaiset tekstitykset englanniksi ja kiinaksi. Valitettavasti kiinatekstit ovat oletuksena, joten jokaisen videon alussa joutuu laittamaan paussin päälle, jotta ehtii vaihtamaan englanti tekstitykselle ennen dialogin alkamista.


Ohjaaja Benny Chan kertoo kiinaksi elokuvan tarinasta ja budjetista. Gen-X Cops ryhmän kolmikko juttelee kiinaksi ja kaikkien toisena aiheena on itsen kunkin oma roolihahmo. Tämän lisäksi Stephen Fung kertoo teemalaulusta, Nicholas Tse toimintakohtauksista ja Sam Lee X-sukupolvesta. Ryhmän ainoalle naisjäsenelle ei anneta suunvuoroa, vaan Grace Yip nähdään kuvauspaikalla synttäreitä juhlimassa ja jonkin kohtauksen kuvauksessa. Daniel Wu ja Jaymee Ong kertovat englanniksi omasta roolihahmostaan. Tämän lisäksi Daniel Wu juttelee vaarallisista kohtauksista. Jaymee Ongin spesialiteeti on suutelokohtaukset. Tarinan tuhmaa poikaa esittävä Toru Nakamura puhuu japaniksi Hongkong elokuvista ja tiettyjen kohtausten vaikeudesta.

 

R1 US

 

Deleted Scenes
51 minuuttia poistettuja kohtauksia vaikuttaa todella ruhtinaalliselta tarjoukselta. Mutta itse asiassa varsinaista poistettua materiaalia ei ole sen enempää kuin R0 levylläkään. Loppuosa on ainoastaan erilailla editoitua materiaalia, joka löytyy hieman eri muodossa itse elokuvastakin. Kaiken lisäksi Columbian pojat eivät ole viitsineet rakentaa menua ja jakaa materiaalia kohtauksittain pienempiin annoksiin (kuten Universe on tehnyt). Kaikki on laitettu liki tunnin kestäväksi yhtenäiseksi videoksi ilman kappalemerkintöjä. Tämä on erittäin epäkäytännöllinen ja hankala ratkaisu.

 

Making of
Elokuvan tekemisestä kertova dokumentti kestää 38 minuuttia, mutta siihen sisältyy myös elokuvatraileri ja musiikkivideo. Silti dokumentti on huomattavasti pidempi kuin Universen levyllä oleva versio ja näyttää runsaasti kulissien takaa kuinka erikoistehostejaksoja tehtiin.

 

Cast & Credit:
Columbia tarjoaa lisätietoja ainoastaan yhdestä miehestä: Jackie Chan! Sehän on luonnollinen valinta, sillä onhan Jackie kuvassa mukana peräti pari minuuttia. Tosin toimihan hän myös tuotantopuolella, mutta olisi levylle silti voinut laittaa infoa myös ohjaajasta ja huomattavasti vähemmän tunnetuista näyttelijöistä. R0 levyllä tämä on toteutettu selkeästi ja ylivoimaisesti paremmin.

 

Tämän lisäksi mukana on elokuvatraileri ja mainosmielessä joukon jatkoksi lisätty Jackie Chan elokuvan Who Am I? -elokuvan traileri.

      

Columbian R1 versiossa on pidempi making of -dokumentti ja 51 minuuttinen video poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia. Universelta sen sijaan löytyy kommenttiraita, kaksi ylimääräistä kulissien takaista materiaalia sisältävää lyhyttä minidokumenttia, kohtauksittain luokitellut poistetut kohtaukset, trailereita sekä infoa kaksi videopätkää ohjaajasta ja seitsemästä näyttelijästä. Eli Universe tarjoaa selkeästi enemmän katseltavaa ja kuunneltavaa. Myös Universen kolmiulotteiset menut ovat aivan omaa luokkaansa Columbian melko tökerön näköisten viritelmien rinnalla.

 





 Yhteenveto:

 

Gen-X Cops on modernia kansainvälistä hongkongilaista toimintaa, joka ottaa mallia länsimaisista vastineistaan. Pääosassa ovat nuoret x-sukupolven kapinahenkiset poliisit, jotka popin soidessa kamppailevat niin vanhoillisten ennakkoluuloja kuin myös terroristejakin vastaan.


Sekä Universen että Columbian levyillä kuvan laadussa on omat puutteensa, mutta molemmat ovat hyväksyttävissä rajoissa. Äänien suhteen eroja ei ole. Lisämateriaalia Universe tarjoaa huomattavasti enemmän. Anamorfista ehdottomasti vaativille R1 on ainoa mahdollisuus, mutta muuten Universen versio on vahvoilla.
Kuvasuhde: 
2,35:1
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Arvostelu on alun perin julkaistu DVD Plazalla.
Ääni: 
Dolby Digital 5.1
Tekstitys: 
Dubbaukset: 
Bonukset: 
Kommenttiraita (kiinaksi, englanti tekstit), trailereita & TV mainoksia, making of dokumentti, poistettuja kohtauksia
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016