War Dogs
Tositapahtumiin pohjaava sysimusta toimintakomedia kahdesta nuoresta ketaleesta, jotka tekevät miljoonien diilin USA:n hallituksen kanssa asekaupoista Afganistanissa.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Sunnuntai - 28.08.2016
FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-valinta: Maailmojen sota

Maapallon kohtalon hetket ovat käsillä sillä ne ovat odottaneet kauan. Ne ovat seuranneet ihmiskunnan kehitystä vuosituhansia ja nyt on aika ottaa pallo haltuun. Maailman suurin sota ei olekaan ihmisten aloittama vaan uhka tulee kaukaa avaruudesta. Perheestään vieraantunut Ray Ferrier (Tom Cruise) elelee mitenkuten pienellä palkallaan ja saa isästään päivä päivältä vähemmän välittävät lapsiensa Robbien (Justin Chatwin) ja Rachelin (Dakota Fanning) viikonlopuksi hoitoonsa. Samana päivänä ulkoavaruuden asukit alottavat täysimittaisen invaasion planeetallemme, tarkoituksenaan yksinkertaisesti hävittää ihmiskunta sukupuuttoon. Korkeammalla teknologialla varustautuneet hyökkääjät tuhoavat kokonaisia kaupunkeja yhdellä iskulla ja eloonjääneiden maan asukkien ainoa mahdollisuus on paeta.

Maailmojen sota (2005) on megalomaaninen spektaakkeli H.G.Wellsin klassikkotarina pohjalta, jonka tehot eivät ole kuluneessa kymmenessä vuodessa vähentyneet. Kamerajumala Janusz Kaminskin luomat tuhonäyt iskevät kovaa ja korkealta saaden huipennuksensa ILM:in tehostevelhoilta ja hyytävän scoren tapahtumien taustalle luoneelta John Williamsilta. Steven Spielbergilla on suitset vahvasti hallussa, täysivaltaista tuhonäytelmää seurataan yhden perheen selviytymistaisteluna tapahtumien siirtyessä yleisestä yksityiseen. David Koeppin käsikirjoitus on hylännyt kaiken turhan sankaruuden ja vähentänyt ratkaisevasti Wellsin käyttämiä metaforia, keskittyen koko voimallaan olennaiseen, tuhovoimiltaan ylivertaiseen ja verenhimoiseen viholliseen sekä pienen ihmiseen hätään ja paniikkiin

Tom Cruise jatkaa vahvojen rooliensa sarjaa tapahtumien keskiössä vastuuseen ja vastarintaan kasvavana Ray Ferrierinä jonka isänrakkaus joutuu äärimmäiseen testiin. Dakota Fanning piirtää Rachelinsa taidolla, tuoden julmiin tapahtumiin vieläkin tylympää kontrastia kun hävitystä seurataan hänen kauttaan. Myös Tim Robbinsin selkkauksessa seonnut Harlan Ogilvy on mies paikallaan, tuoden tarinaan hyisen jännitteen psykoottisella käyttäytymisellään.

Yksi 2000-luvun komeimmista scifileffoista nähdään 4-kanavalla lauantaina 3.9.2016 kello 23.25 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Maanantai - 22.08.2016
Mykkäelokuvissa kukaan ei kuule huutoasi.

Forssan 17. Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit keskittyvät tänä vuonna kauhuun teemalla Motions in the Dark – Liikettä pimeässä.

Mykkisten aina laadukkaassa ohjelmistossa on mukana niin suuria klassikoita kuin erittäin harvoin nähtyjä helmiäkin, joten katsojia hemmotellaan laajalla skaalalla.

Päähuomion saa saksalainen Paul Wegener, kauhuelokuvan kummisedäksikin mainittu oman aikansa visionääri, jolta festivaaleilla nähdään kaksi legendaarista esitystä, vuonna 1913 valmistunut Prahan ylioppilas, 1800-luvun Prahaan sijoittuva tarina köyhästä opiskelijasta, joka luovuttaa salaperäiselle taikurille peilikuvansa vastineeksi menestyksestä ja mammonasta. Toinen Wegenerin klassikko on Golem: Miten hän tuli maailmaan? (1920), kertomus viisaan rabbi Löwin savesta muotoilemasta hirviöstä, joka hyvien töiden sijaan kääntyy luojaansa vastaan traagisin seurauksin. Kumpikin Wegenerin mestariteoksista esitetään F.W. Murnaun Stiftungin restauroimilta 35 millimetrin filmikopioilta.

Tarjolla on myös Alfred Hitchcockin kuuluisin mykkäelokuva Vuokralainen (1926), Robert Wienen hurja Orlacin kädet vuodelta 1924, Paul Lenin kummitusklassikko Kissa ja kanarianlintu (1927) ja John S. Robertsonin Tohtori Jekyllin salaisuus, jonka pääosassa John Barrymore tulkitsee kaksijakoista tohtoria hurjalla intensiteetillä. Valkokankaalla nähdään myös yksi parhaista Edgar Allan Poen teksteihin perustuvista elokuvista, Jean Epsteinin Usherin talon häviö (1928), jonka jälkeen nähdään samana vuonna valmistunut avantgardistinen 13 minuuttinen lyhytelokuva The Fall of the House of Usher, joka on erinomainen lisä Poe-filmatisointien joukkoon ja ehdottomasti katsomisen arvoinen teos ainakin jokaiselle fantasiakauhun ystävälle.

Harvinaisempaa tarjontaa edustaa upealla noituutta käsitelleellä elokuvallaan Häxan (1922) kuuluisuuteen nousseen tanskalaisen Benjamin Christensenin Yhdysvalloissa tekemä Seven Footprints to Satan (1929), omaperäinen ja paikoin humoristinenkin matka todelliseen kauhujen kartanoon.

Kaikki elokuvat esitetään tietenkin nostalgiaa ja historiaa henkivässä Forssan Elävienkuvien Teatterissa, ja tietenkin elävällä säestyksellä. Suvereeneista soittajista mukana ovat mm. vanhat tutut Hillel Tokazier, Kari Mäkirannan orkesteri, Trio Mutual ja Sanna Pietiäisen orkesteri. Nuorempaa polvea edustavat Meriheini Luoto ja Janne Storm & Tero Holopainen sekä paikallinen erikoisuus Snake Duo (Tapio Niemelä & Keijo Koski), parivaljakko, jolta voi odottaa aivan mitä tahansa.

Bonuksena nähdään vielä kaksi aivan uuden uutukaista kotimaista mykkäelokuvaa ilmaisnäytöksessä lauantain aamupäivässä. Aino Forsströmin Aataminpoika Forsström ja huopanullitanssit (2015) sekä Valter Jaakkolan ja Katja Uksilan Herätä minut (2016). Katso myös tämän vuoden festivaalien upea mainosvideo, jonka löydät helposti täältä. Täydelliset ohjelmatiedot ja lippuvarauspalvelun löydät täältä.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: MYKKÄELOKUVAFESTIVAALIT
Kommentit »

Perjantai - 29.07.2016
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Lennä lailla kotkan: Osallistu Eddie The Eagle -kilpailuun.

FilmiFINin ja FOX-Paramountin Eddie The Eagle -kilpailu on päättynyt ja sen voittajat löytyvät seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Kolari, ja Espoo. FilmiFIN ja Fox-Paramount onnittelevat jokaista yhdessä ja erikseen.

Parhaaksi urheilijoista kertovaksi elokuvaksi FilmiFINin lukijat äänestivät tiukan väännön jälkeen, ja hiukan ehkä yllättäenkin, Aleksi Mäkelän elokuvan Matti, joka kertoo mäkihyppylegenda Matti Nykäsestä. Mediassa tolkuttomasti tilaa saanut moniongelmainen urheilija voitti muuten myös kaikkien aikojen parhaan mäkihyppääjän tittelin. Urheiluleffoista pisteitä keräsivät myös mm. Lämäri, Rocky, Kelkkajengi, Raging Bull - kuin raivo härkä, Million Dollar Baby sekä Taistelija - The Fighter. Hugh Jackmanin parhaaksi roolityöksi arvioitiin osa elokuvassa The Prestige. Kakkoseksi kohosi hieno veto leffassa Les Miserablés ja kolmanneksi ikoninen Wolverine. Nykäsen jälkeen mäkihyppääjien kunniataulukkoon kiilasivat niin ikään suomalaiset, eli yhä kilpaileva kuningaskotka Janne Ahonen ja nykyään myös paluuta hyppyriin tekevä Toni Nieminen.


FilmiFIN
ja Fox-Paramount kutsuvat sinut mukaan vuoden 1988 Galgaryn talviolympialaisiin jännittämään, miten maailman huonoimman mäkihyppääjän Eddie Edwardsin kisassa käy.

On vuosi 1973. Jo pienestä pitäen Michael "Eddie" Edwards (Taron Egerton) on unelmoinut osallistuvansa olympialaisiin kotimaansa Englannin edustajana. Sääli vain, ettei kömpelö poika tunnu hallitsevan mitään urheilulajia aitajuoksusta moukarinheittoon. Aikaa kuluu, mutta menestystä ei tule. 1987 nuori herra keksiikin osallistua talvikisoihin, ja pääsee mukaan jopa alppilajien karsintoihin, mutta jätetään tylysti rannalle, koska pikkuisen liian arkisena ei edusta päättäjien haluamaa olympiamateriaalia. Seuraava yritys onkin sitten uhkarohkea, olla ensimmäinen brittiläinen mäkihyppääjä sitten vuoden 1929 legendan Percy Legardin ja osallistua vuoden 1988 Galgaryn talviolympialaisiin. Periksiantamaton Eddie matkaa Saksan Garmisch-Partenkircheniin, jossa talkkarin hommia hoitelee entinen mäkihyppylahjakkuus, mutta nykyinen juoppo Bronson Peary (Hugh Jackman). Monen mutkan kautta kaksikko aloittaa kummallekin kivuliaan yhteistyön ja yrityksen lyödä Britannian olympiakomitean hypyille vain ja ainoastaan estääkseen Eddietä osallistumasta uudelleen määrittämät karsintapituudet.

Ei tarvitse edes olla viime vuosituhannella syntynyt, kun nimi Eddie Edwards tuntuu tutulta. Samaan aikaan kun Matti Nykänen lensi uransa kirkkaimmalla huipulla, nuori Eddie valloitti kaikkien urheilua seuraanneiden ihmisten sydämet silkalla sinnikkyydellään, vaikkei koskaan voittanutkaan muuta kuin itsensä. Miehen tarinan kertoo faktaa ja fiktioita sekoittaen Dexter Fletcherin mainion symppis ja hauska, mutta myös varman päälle pelattu Eddie The Eagle. Kaikesta tuttuudestaan huolimatta Eddie The Eagle on silti todellinen feel-good movie, hyväntahtoinen ja hassusti koskettava elokuva, jonka synnyttämä hymy ei häivy kasvoilta edes lopputekstien jälkeen.

Eddie The Eagle ei ole lähelläkään mestariteosta, mutta se on silti yksi kuluvan vuoden mukavimmista elokuvista. Kertomus puhtaasta spiritistä ja kotkasta, joka lensi koko maailman sydämiin.


Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa, jonka palkintoina on 3 (kolme) Eddie The Eagle -elokuvaa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi paras urheilijoista kertova elokuva?
2. Mikä on mielestäsi Hugh Jackmanin paras elokuva?
3. Kuka on kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 08.08.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Maanantai - 18.07.2016
KILPAILU ON PÄÄTTYYNYT: Matka onnen maahan: Osallistu Brooklyn- kilpailuun.

FilmiFINin ja Fox-Paramountin järjestämä Brooklyn -kilpailu on päättynyt. Voittajat löytyvät seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Lahti ja Forssa. Paljon onnea kaikille voittajille. Näyttelijätär Saoirse Ronanin parhaaksi roolityöksi FilmiFINin lukijat äänestivät äärimmäisen niukalla enemmistöllä nimiroolin elokuvassa Hanna, kun taas toiseksi nousi elokuva The Atonement - Sovitus. Parhaaksi siirtolaisista kertovaksi elokuvaksi äänestettiin hienosti todellinen klassikko, Kummisetä ja nimenomaan sen toinen osa. Runsaasti ääniä saivat myös mm. District 9 ja Children of Men. Parhaaksi elokuvaksi, jonka nimessä maintaan maa tai paikkakunta, oli hajontaa todella runsaasti, sillä ääniä saivat mm. Nebraska, New Yorkin tuhon jälkeen vuonna 2019, Sin City, Gangs of New York, Fargo, Australia ja The China Sydnrome, eli Kiina-ilmiö. Voittajaksi valittiin lopulta toimituksen yhteisellä päätöksellä elokuvat, jotka kertovat Isosta Omenasta, sillä New Yorkiin sijoittuvat elokuvat saivat eniten ääniä.


Eletään vuotta 1952. Aristeleva ja hiljainen Eilis Lacey (Saoirse Ronan) asuu pienessä Enniscorthyn kaupungissa Irlannissa. Muutos ahdistavaan arkeen tulee mahdolliseksi kun Eilisin sisko Rose (Fiona Glascott) tarjoaa tälle järjestämäänsä matkaa onnen perässä rapakon taaksen, Yhdysvaltoihin. Brooklynissa ei elämä kuitenkaan ole heti herkkua raskaassa työssä, mutta ei aikaakaan kun kuvioihin pelmahtaa myös myös amerikanitalialainen suupaltti Tony Fiorello (Emory Cohen), joka silkalla sinnikkyydellään vie Eilisin sydämen. Vaan kun suruviesti saapuu vanhalta mantereelta ja pakottaa Eilisin katsomaan menneisyyteen, tämän on vihdoin, päätettävä takertuuko hän eiliseen vai päästääkö lopullisesti irti.

John Crowleyn Brooklyn on ajankuvaltaan akkuraatti romanttinen draama, jossa tunteet ovat aitoja ja ihmiset oikean kokoisia. Eilisin tarina on paitsi hauska, myös äärimmäisen koskettava, mutta tyystin ilman keinotekoisia mausteita tai makeutusta. Kehyskertomuksen avaimina ovat yhtä lailla niin itsensä löytäminen ulkoisten paineiden keskellä kuin myös ymmärtäminen siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeintä.


Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa, jonka palkintoina on 3 (kolme) Brooklyn -elokuvaa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi näyttelijätär Saoirse Ronanin paras elokuva?
2. Mikä on mielestäsi paras siirtolaisista kertova elokuva?
3. Mikä on mielestäsi paras elokuva, jonka nimessä mainitaan jokin maa tai paikkakunta?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 25.07.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016