Land of Mine
Loistava tanskalainen sotadraama nuorista saksalaisista sotavangeista, joiden todellinen taistelu alkaa vasta sodan jälkeen, näiden raivatessa miinäkenttiä Tanskan rannikolla.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Sunnuntai - 01.05.2016
Ota osasi menestyksestä ja osallistu Joy -kilpailuun.

Omaperäinen ja -päinen ohjaaja David O. Russell jatkaa omaperäisten ja -päisten elokuviensa tekemistä. Rönsyilevän rikas epookki Joy on tavallaan luonnollinen jatkumo tiellä, joka alkoi Kolmesta kuninkaasta (1999), jatkui Taistelijalla (2010) ja siitä Unelmien pelikirjan (2012) jälkeen American Hustleen (2013), vaikkakin sen suuntaan jos toiseenkin sinkoileva lineaarisuus muistuttaakin paikoin jopa Russellin oudointa esitystä, vuoden 2004 elokuvaa I Heart Huckabees.

Joy (Jennifer Lawrence) on nuori nainen, jolla on unelma, unelma menestyä omin avuin, mutta tiellä ryysyistä rikkauksiin on suuria esteitä, joista vähin ei suinkaan ole Joyn oma suku. Suuren talon yläkerrassa äiti Carrie (Virginia Madsen) lojuu päivät pitkät makuuhuoneessa ja katselee saippuaoopperoita, kellarissa asustelee Joyn ex-siippa Tony (Edgar Ramirez), joka haaveilee laulajan urasta, sekä Joyn eronnut isä Rudy (Robert DeNiro), joka on tullut uuden nuoren rakkaansa dumppaamaksi ja palaa takaisin kotiin. Lisäpaineita tuovat vielä Joyn kaksi lasta ja kitkeränkatkera sisko Peggy (Elisabeth Röhm), sekä suuri sakki satunnaisia vierailijoita. Vaikka elämä tuntuu olevan pettymyksiä pettymysten perään, ja useimmiten omien läheisten aiheuttamina, Joy jaksaa etsiä sitä jotain, joka avaisi ovet menestykseen. Kaikki muuttuu, kun kuvioon astuu TV-shop-kanavan pääjehu Neil Walker (Bradley Cooper), jonka kautta kotitaloudet vihdoin löytävät Joyn suurimman innovaation, tuotteen, jota ilman ei yksinkertaisesti kukaan voi tulla toimeen.

Amerikkalaisen bisnesmogulin ja yli sadan patentoidun innovaation miljonäärikeksijän Joy Manganon elämäntarinaa varsin vapaalla kädellä seuraileva, Russellin ja Annie Mumolon käsikirjoitukseen pohjaava elokuva hyppii ja nykii genrestä toiseen, vaihtelee virettä karheasta perhedraamasta ilkeän sarkastiseen komediaan ja aina saippuaoopperoiden kautta traagisiin ihmiskohtaloihin, unohtamatta bisnesmaailman raateluhampaiden estotonta esittelemistä. Hengästyttävä ja tunnetiloiltaan tavallista tuhdimpi paketti kirpeää draamaa ja komediaa.

Osallistu FilmiFINin ja FOX-PARAMOUNTIN Joy -kilpailuun ja voit voittaa Joy -elokuvan haluamassasi formaatissa. Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi David O. Russellin paras elokuva?
2. Ketkä näyttelijät ovat voittaneet hänen elokuvistaan Oscar-palkinnot?
3. Mikä on mielestäsi Jennifer Lawrencen paras roolityö??

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 09.05.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Lauantai - 23.04.2016
FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-poiminta: Monty Python - Elämän tarkoitus

Legendaarisen Monty Python -koomikkoryhmän, John Cleesen, Graham Chapmanin, Eric Idlen, Terry Jonesin ja Terry Gilliamin, viimeinen yhteinen elokuva, Terryjen Jones ja Gilliam ohjaama Monty Python - Elämän tarkoitus (1983), oli hullujen brittien (ja yhden jenkin) paluu heidät maailmanmaineeseen nostaneen tv-sarjan , Monty Pythonin lentävä sirkus, rikottuun tyyliin. 1975 ensi-iltansa saanut, varsin vapaasti kuningas Arthurin legendaa munille potkinut Monty Pythonin hullu maailma ja 1979 kristillistä kansaa ympäri maailmaa kohahduttanut Brianin elämä olivat kaikesta hajoita ja hallitse -tyylistään huolimatta eheitä kokonaisuuksia, mutta Elämän tarkoituksessa palattiin episodimaiseen kerrontaan.

Ihmisen matkaa syntymästä kuolemaan seitsemässä eri kokonaisuudessa seuraavat irralliset kohtaukset liittyvät näennäisesti toisiinsa, mutta mitään sen paksumpaa punaista lankaa ei epätasaisuudestakin aavistuksen kärsivässä touhussa ole. Vaikka paristi jotkut jaksoista tuntuvatkin sekunnissa keksityiltä täytteiltä, niistä parhaat tulevat elämään ikuisesti komediahistorian kirjoissa. Ehkä parhaiten Elämän tarkoituksesta muistetaan jättimäiseksi turvonneen herra Kreosiitin (Terry Jones) suvereeni sikailu hienostoravintolassa, jossa hovimestari (John Cleese) yrittää tasapainoilla tarjottavien herkkujen ja oksennusämpäreiden toimituksen välillä.


Musiikki ja varsinkin musikaalit ovat aina olleet lähellä Pythoneiden sydäntä, ja Elämän tarkoituksessa kuullaankin useampi poppoon parhaita vetoja, kuten Every Sperm Is Sacred, Galaxy Song, The Penis Song ja Christmas in Heaven, huikeilla koreografioilla maustettuna.

Monty Python - Elämän tarkoitus nähdään Yle Teema-kanavalla perjantaina 29.4.2016 kello 21.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Sunnuntai - 17.04.2016
FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-poiminta: Get the Gringo

Kun ammattirikollisten keikka-autokuljettaja, kavereiden kesken vain Kuski (Mel Gibson), täräyttää pakomatkan jälkeen autonsa USA:n ja Meksikon välisen raja-aidan läpi etelän puolelle, mies päätyy istumaan meksikolaiseen vankilaan, ja siellä sen kovimpaan osaan, El Pueblitoon, joka on aivan oma maailmansa. Kovaotteinen ja aina vaikka tappamiseen valmis jenkkivenkula huomaa pian vankilan armottoman hierarkian ja päättää kavuta ravintoketjussa korkeammalle. Jeesiä sosiaaliselle nousulleen Kuski saa 10-vuotiaalta pikkupojalta Kidiltä (Kevin Hernandez), joka asuu sairaanhoitajana toimivan äitinsä (Dolores Heredia) kanssa niin ikään muurien sisäpuolella. Kuski ystävystyy nokkelan Kidin kanssa, mutta tilanne muuttuu vieläkin vaarallisemmaksi, kun koko vankilaa kattohuoneistostaan johtava Javi (Daniel Giménez Cacho) tarvitsee uuden sisäkalun ja vain yhdeltä El Puebliton asukeista löytyy vaadittava veriryhmä. Samaan aikaan muurien ulkopuolella niin rikolliset kuin korruptoituneet lainvartijatkin etsivät Kuskin miljoonien dollareiden mystisesti kadonnutta ryöstösaalista.

Adrian Grunbergin rehevällä otteella ohjaama, verisen viihdyttävä konnakavalkadi Get the Gringo (2012) toi monissa tosielämän konflikteissa ryvettyneen Mel Gibsonin takaisin valokiilaan, ja teki sen tuhdeilla tehoilla. Grunberg pistää ensimmäisessä kokopitkässään kaasun pohjaan heti ensimmäisestä kuvasta lähtien, eikä poljinta sittemmin lattiasta enää nostetakaan. Sysimusta huumori sekoittuu graafisiin väkivallantekoihin saumatta Grunbergin osoittaessa taitonsa myös koskettavampien kohtausten luomisessa.


Gibsonin pehmeän karhealla äänellä lohkoma narraatio sitoo tapahtumat yhteen sarkastisella huumorilla ja tuo väkivaltaiseen kertomukseen lämpimän henkilökohtaisen aspektin. Gibsonin, Grunbergin ja Stacy Perskien kirjoittamassa rehevän rennossa tarinoinnissa on yhtäläisyyksiä Shane Blackin loistavaan krimikomediaan Kiss Kiss Bang Bang (2005), jonka ylikuumentuvia tapahtumia taustoitti Robert Downey Jr:n hirtehinen kertojaääni.Gibbo on aina hallinnut, ainakin valkokankaalla, myös pimeän puolensa, ja Get the Gringossa mies vie viileyden samoihin sfääreihin kuin helkamahuurteisessa leffassaan Payback (1999). Tilinteon Porterissa on paljon samaa kuin Get the Gringon Kuskissa, joilla molemmilla on kivikovan ulkokuorensa alla paikka myös moraalisesti oikeille asioille, vaikka niiden ylläpito vaatiikin välillä äärimmäisiä tekoja. Tavallaan sovitustyötään konnuuksien välissä tekevä nimetön protagonisti on monisärmäinen henkilöhahmo, jonka persoonasta löytyy kerroksia tavanomaisempia kertakäyttökonnia enemmän.

Rujo ja hikinen trilleri nähdään TV 2:lla lauantaina 30.4.2015 kello 22.05 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Lauantai - 09.04.2016
FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: Collateral - väärä aika, väärä paikka

Ohjaaja Michael Mannin Collateral - väärä aika, väärä paikka on mestariteos, millä tahansa asteikolla mitattuna. Varmaotteinen ja vaikuttava voimalaitos, jossa yhdistyvät tekijälleen ominaiset psykologiset jännitteet ja aikamme illuusioton realistisuus ja rappio ultraviileään kuvakerrontaan.


Kotikaupunkinsa Los Angelesin kuin omat taskunsa tunteva Max (Jamie Foxx) on vakioasiakkaittensa arvostama, omasta limusiinifirmastaan haaveileva taksikuski. Yhtenä yönä maanläheinen ajomies saa kyyditettäväkseen kiireisen liikemiehen Vincentin (Tom Cruise), joka haluaa tehdä koko yön kestävän diilin, joka pitää sisällään viisi pysähdystä tiukan aikarajan sisällä. Rahakkaan keikan todellinen tarkoitus avautuu suharille kertarysäyksellä kun Vincent osoittautuukin Etelä-amerikkalaisen huumekartellin tiliin todistajia hengiltä raivaavaksi palkkatappajaksi. Max tajuaa että viimeisen todistajan, syyttäjäviraston Annien (Jada Pinkett Smith), elämä on hänen käsissään, mutta hain lailla öisen Losin sivukujilla uiskenteleva Vincent on alansa täydellinen ammattilainen, helkamakylmä tappokone, jolle erehtyminen ei ole vaihtoehto.

Kukaan ei kuvaa suurkaupungin yötä kuten Michael Mann. Syvän sinisissä sävyissä hehkuva L.A. on neonvaloineen silmiä hivelevä utopia, mutta samaan aikaan varjoissa jätteille ja kuolemalle löyhkäävä helvetti. Kuin lihaksi tullut tuonela, jonka lautturina Tom Cruise tekee loistavaa työtä.  Karismaattinen Vincent on sympaattinen psykopaatti, älykäs ja työhönsä ammattimiehen arvokkuudella suhtautuva charmantti, jolle omatunto on vain sana. Jamie Foxxin Max on sitä vastoin taas empaattinen ja vahvasti tunteva ihminen, joka yrittää parhaansa, tilanteesta riippumatta. Taksin lipuessa yössä kohti seuraavaa kohdetta Mann kuvaa kekseliäästi kahta erilaista ihmistä, joiden väliset pitkät dialogit ovat täynnä tarkkoja ja mietittyjä havainnointeja ajasta, jossa elämme. Collateral on kalmaisan kylmä, mutta inhimillinen trilleri, joka pitää otteessaan aina siihen saakka kunnes viimeinen juna lähtee asemalta.

Collateral - väärä aika, väärä paikka nähdään Hero-kanavalla lauantaina 16.4.2016 kello 23.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016