Equalizer, The - Oikeuden puolustaja
Rankasti rytisevä päivitys kasarivuosien tv-sarjasta, jossa eläköitynyt ex-sotilas ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Lauantai - 27.09.2014
FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-poiminta: Drive

Päiväsaikaan Hollywoodissa stunt-ajajana työskentelevä mies (Ryan Gosling) on ammattikuntansa parhaimmistoa, harkitseva, kylmäpäinen ja peloton. Elokuvien teossa hankituista taidoista on Los Angelesissa hyötyä myös pimeyden laskeutuessa, sillä huippuvaarallinen sivutyö aseellisten ryöstöjen pakoautonkuljettajana tuo paitsi mukavan lisän tilipussiin, myös kovia terveysriskejä. Monitaitoisen kuljettajan haaveissa on päästä ajamaan kilpaa suurista rahoista parhaan ystävänsä ja mekaanikkonsa Shannonin (Bryan Cranston) rakentamalla autolla, mutta rahoitusta menestymiseen vaadittavaan ajokkiin on haettava epävirallisilta rahamarkkinoilta, äärimmäisen vaarallisilta ammattirikollisilta Bernie Roselta (Albert Brooks) ja tämän kumppanilta Ninolta (Ron Perlman). Aurinkoa arkeen tuo kuitenkin kuskin naapurissa asuva mukava Irene (Carey Mulligan) ja tämän nuori poika Benicio (Kaden Leos), jonka isä Standard (Oscar Isaac) on kuitenkin juuri vapautumassa vankilasta ja vetää perheidylliin muassaan pahoja pelureita. Kun velat kuittaavaksi tarkoitettu tuottoisa keikka menee kaseikkoon, tilanteet eskaloituvat lopulliseen välienselvittelyyn, jossa pelissä on monien viattomienkin elämä.

Tanskalaisen Nicolas Winding Refnin ensimmäinen ohjaustyö Hollywoodissa, Drive, voitti Cannesin festivaaleilla parhaan ohjaajan palkinnon vuonna 2011, ja merkittävä kunnianosoitus luovutettiinkin miehelle aivan syystä. Drive on yhtä aikaa herkkä ja äärimmäisen tyly ja varoittamatta keskelle turpaa iskevä toimintajännäri, joka hypnoottisesti imaisee katsojan mukaansa räjähdysherkkiin tapahtumiinsa. Se on samalla näkemyksellisen ja visuaalisesti tarkan Refnin kaupallisin elokuva, mikä ei kuitenkaan vähennä sen primitiivistä voimaa. Kokonaisuudessa on vahva 1980-lukulainen henki, värimaailma kirkas ja räikeitä sävyjä suosiva. Drive ei hurjista hetkistään huolimatta ole kuitenkaan itsetarkoituksellisella hurmeella mässäilevä teurastusfilkka vaan taide-elokuvan ja suoraviivaisen trillerin saumaton symbioosi, missä Refn peittää kliseet ja näyttääkin niiden sijaan sen, mitä ei tohtisi näkevänkään.

Hossein Aminin
käsikirjoitus perustuu James Sallisin 2005 julkaistuun romaaniin Kylmä kyyti, ja on lakonisuudessaan erinomaisen tylysti adaptoitu taidonnäyte. Pohjaltaan vanhat westernit ja varsinkin George Stevensin ylvään elokuvan Etäisten laaksojen mies (Shane) vuodelta 1953 mieleen tuova Drive hyötykäyttää klassista asetelmaa hiljaisesta heikkojen puolustajasta innovatiivisesti ja tuo tapahtumiin voimalaitoksellisen sähköä graafisen hurjilla väkivaltapurskauksillaan. Dialogi kulkee verkkaan ja vahvoin painotuksin atmosfäärin muuttuessa vääjäämättä hyytävämmäksi ja epätoivoisemmaksi lopullisen puhdistuksen tullessa hirmumyrskyn lailla.

Ryan Goslingin nimetön päähenkilö on klassisista ainesosista rakennettu, ja miehen pidättäytyvän stoalainen tulkinta tekee hahmosta vieläkin myyttisempiin mittasuhteisiin kasvavan protagonistin, jonka mielenliikkeet paitsi aistii, myös ymmärtää. Goslingin tapaan lähitulevaisuuden suuria nimiä edustava Carey Mulligan tuo kohtauksiin sympaattisuutta ja haavoittuvuutta ja saa kauniisti kehittyvästä romanssinpoikasesta aidon ja koskettavan. Myös Kaden Leos ansaitsee omat kehunsa hallitusta työstään keskelle hirmutekoja joutuvana pikkupoikana. Bryan Cranston piirtää lämpimän isällisen kuvan Goslingin hiljaisen ja sulkeutuneen ammattikaaharin liki adoptoivana Shannonina, jonka tarkoitusperät ovat pääasiallisesti hyvät ja oikeudenmukaiset. Albert Brooks tekee hurjan muodonmuutoksen yleensä hövelinä luuserina nähdyistä rooleistaan teräaseisiin mieltyneeksi armottomaksi Bernie Roseksi, jolle omatunto ja inhimillisyys ovat jo sanoinakin vieraita. Oscar Isaacin puun ja kuoren väliin joutuva rivirikollinen Standard on niin ikään aidoista palikoista rakennettu ja Ron Perlman tapansa mukaan lähinnä oma itsensä hilpeän muhevasti kiroilevana junttigangsterina.

Perustellusti maksimi-ikärajan K-18 saanut Drive on alkukantaisen armoton ja rankka teos, ohjaaja Refnin rujosti ruhjova tyylinäyte. Tämä helvetillisen kova kuva nähdään Nelosella perjantaina 3.10.2014, klo: 23.20 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Perjantai - 19.09.2014
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Hyvän tuulen komiikkaa: Osallistu Enough Said -kilpailuun.

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Enough Said -kilpailussa voittajat valikoituivat tällä kerralla Vantaalta ja Alavieskasta. Kilpailun kysymykset eivät tällä kerralla vaatinutkaan eksaktia tietoa, vaan painottuivat mielipiteisiin, joista FilmiFINin toimitus on ynnännyt seuraavanlaiset faktat: Rakastetun ja kovasti kaivatun James Gandolfinin parhaaksi roolisuoritukseksi elokuvissa tuli runsaasti vaihtoehtoja, kuten Purppuravyöhyke, Killing Them Softly, Zero Dark Thirty ja Kaappaus metrossa, mutta voittajaksi nousi lopulta särmikkään eversti Winterin rooli Rod Lurien napakassa vankilakuvauksessa Viimeinen linnoitus (The Last Castle, 2001). Seinfeld -sarjan suosituimmaksi hahmoksi nousi odotetusti Michael Richardsin unohtumattomasti tulkitsema uniikki Cosmo Kramer, mutta kaikkien aikojen parhaan romanttisen komedian äänestyksestä tulikin tiukka taisto. Ääniä saivat mm. P.S. I Love You, Uneton Seattlessa, Päiväni murmelina ja Bridget Jones - elämäni sinkkuna, kun voiton jakoi lopulta kolme eri elokuvaa tasapistein. FilmiFINin lukijoiden mielestä kaikkien aikojen kolme parasta romanttista komediaa ovat Pretty Woman, Neljät häät ja yhdet hautajaiset sekä Elämä on ihanaa. FilmiFIN ja Fox-Paramount kiittävät kaikkia osallistujia.


FilmiFIN
ja Fox-Paramount järjestävät kilpailun liittyen 24.9.2014 niin DVD- kuin blu-ray-julkaisunsa saavan romanttisen komedian, Enough Said, kunniaksi. Hauskan ja sattuvasti sanailevan elokuvan pääosissa nähdään 2013 edesmennyt Sopranos -tähti James Gandolfini yhdessä viimeisistä elokuvaesiintymisistään, sekä myös toinen television puolelta suuren suosioon noussut suosikki, Seinfeld -sarjasta tuttu Julia Louis-Dreyfus. Taitavan pääkaksikon lisäksi Nicole Holofcenerin kirjoittamassa ja ohjaamassa, kriitikoiltakin hyvän vastaanoton saaneessa elokuvassa nähdään myös Toni Collette sekä Catherine Keener.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 (kolme) kappaletta Enough Said -elokuvia. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Missä elokuvassa James Gandolfini teki mielestäsi parhaan roolisuorituksensa?
2. Ketä oli suosikkihahmosi Seinfeld -komediasarjassa?
3. Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras romanttinen komedia?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy lauantaina 27.9.2014 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien oikein vastanneiden keskeen ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Keskiviikko - 10.09.2014
SYYSKUUN ENSI-ILLAT ELOKUVATEATTEREISSA

VIIKKO 38
PERJANTAI 19.09.2014

BOKSITROLLIT (The Boxtrolls)
Ohjaus: Graham Annable, Anthony Stacchi, K7, kesto: 93 min.
Animaatioelokuva Boksitrollit on huumorilla höystetty satuseikkailu pienistä otuksista, joilla on kanttia!

TANSSI HAUDOILLA (A Walk Among the Tombstones)
Ohjaus: Scott Frank. Pääosissa: Liam Neeson, Dan Stevens, David Harbour, Boyd Holbrook
K-16, kesto: 114 min.
Liam Neesonin tähdittämä toimintaelokuva yksityisetsivästä, joka selvittää huumepomon vaimon sieppausta ja murhaa. Sivuosassa nähdään suomalainen näyttelijälupaus Laura Birn.

VIIKKO 39
PERJANTAI 26.09.2014


MYRSKYN SILMÄSSÄ (Into The Storm)
Ohjaus: Steven Quale. Pääosissa: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Alycia Debnam-Carey. K-12, kesto: 90 min.
Yhden päivän aikana Silvertonin kaupunkiin iskee ennennäkemätön määrä kaiken tieltään hävittäviä tornadoja. Koko kaupunki on arvaamattomien ja kuolettavan vaarallisten hirmumyrskyjen armoilla, asiantuntijoiden ennustaessa että pahin on vasta tulossa.

MONSTERIMIES
Ohjaus: Antti Haase. Pääosissa: Mr. Lordi, Amen, Awa, Mana, Otus. K-7, kesto: 85 min.
Ainoa virallinen dokumenttielokuva Lordista, suomalaisesta kansallissankarista, luovasta hirviönerosta, joka voitti bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-tittelin.

THE EQUALIZER - OIKEUDEN PUOLUSTAJA
(The Equalizer)
Ohjaus: Antoine Fugua, Pääosissa: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz,
David Harbour. K-16, kesto: 132 min.
Elokuvassa The Equalizer – oikeuden puolustaja Denzel Washington on McCall, entinen salaisten operaatioiden kommando, joka on lavastanut kuolemansa voidakseen viettää rauhallista elämää Bostonissa

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Tiistai - 02.09.2014
FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-poiminta: Hanna

Koko pienen ikänsä Hanna (Saoirse Ronan) on kasvanut isänsä Eric Hellerin (Eric Bana), työnantajilleen selkänsä kääntäneen entisen CIA-agentin, valvovan silmä alla. Harjoitellut taistelulajeja ja tappamista, opiskellut tietotekniikoita ja itsepuolustusta, ja valmistautunut siihen hetkeen, jolloin hänen olisi aika lähteä keskellä talvista metsää sijaitsevasta salamökistä maailmalle suorittamaan salaista tehtävää. Kun tuo päivä vihdoin koittaa, Hanna kohtaa ensimmäisenä tiedustelupalvelun keinoja kaihtamattoman päällikön Marissa Wieglerin (Cate Blanchett), jolla on tietoja tytön todellisesta alkuperästä eikä alkuunkaan mukavia suunnitelmia tämän tulevaisuuden varalle.

Joe Wright on ohjaaja, joka ymmärtää paitsi tekstin, myös liikkeen ja visuaalisuuden. Hannassa yhdistyvät tekninen tietotaito imukykyiseen kerrontaan unohtamatta melankolisen kertomuksen tarvitsemaa sentimenttiä ja jännityksen synnyttämiseen tarvittavaa uhkaa. Toimintakohtauksissa on räjähtävää voimaa, mutta kerronnassa herkkyyttä ja jopa sympaattista huumoria. Suomen Kuusamossa kuvattu alkukohtaus huokuu jylhyyttä, josta siirrytään vaivatta Marokon auringonpaahteessa hehkuville lakeuksille ja Itä-Berliinin kolkoille kulmille. Alvin H. Kuchlerin kahdeksan minuuttia kestävä kamera-ajo metroasemalla osoittaa Wrightin virtuositeetin rakentaa kohtaus piinaavaksi ilman ensimmäistäkään trikkiä ja tuo mieleen myös ohjaajan upean Sovitus -elokuvan muistettavimman kohtauksen, yhdellä otolla taltioidun kohtauksen Dunkirkin taistelukentiltä. Seth Lochheadin, David Farrin, Joe Penhallin ja Wrightin käsikirjoitus Lochheadin alkuperäistarinan pohjalta on tiukaksi puristettu yhdistelmä herkkää kasvukertomusta, traagista sukuselvitystä ja tiukkaa teknotrilleriä, jonka taustalla näkyy varjoina niin Bournet kuin Frankensteinkin.

Saoirse Ronan tekee vakuuttavan roolityön itseään etsivänä nimihenkilönä, jonka hentoinen ulkomuoto ja viattomat kasvot kätkevät sisälleen suunnattoman tuhovoiman ja raivon, jonka pidättelemiseen tarvitaan isompikin lauma raavaita äijiä. Aina taitava Eric Bana piirtää osuvan muotokuvan omatuntonsa ajamana epätoivoisiin tekoihin turvautuvana isähahmona ja Cate Blanchett on tapansa mukaan hyytävän tehokas jälkiään armotta peittelevänä agenttina. Jason Flemyng ja Olivia Williams tuovat elokuvaan lämpöä pariskuntana, joiden tyttären Sophien (Jessica Barden) kanssa Hanna vastoin kaikkia odotuksia ystävystyy. Tom Hollander on jäätävä tappaja Isaacs.

Tehokas ja tyylitelty toimintajännäri Hanna nähdään 5 -kanavalla sunnuntaina 7.9.2014 klo: 21.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2014