Lentsikat 2: Pelastajat
Disneyn kivasti petraava animaatio sankarilentokoneista keskellä suurta metsäpaloa.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Maanantai - 21.07.2014
Lukeminen kannattaa aina: Ja niin kannattaa osallistua myös FilmiFINin Kirjavaras -kilpailuun.

FilmiFIN ja Fox-Paramount järjestävät kilpailun liittyen 30.7.2014 niin DVD- kuin blu-ray-ensi-iltansa saavan Kirjavaras -elokuvan tiimoilta. Jännittävä ja dramaattinen elokuva seuraa nuoren Lieselin (Sophie Nélisse) kohtalonhetkiä keskellä toisen maailmansodan aikaista Saksaa, jossa juutalaisvainot ja kirjaroviot olivat arkipäivää. Lukemisen ihmeen oppiva tyttö saa voimia taisteluun kirjojen ihmeellisestä maailmasta, löytäessään kielletyn kirjaston.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen oikein ja olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan 3 (kolme) kappaletta Kirjavaras -elokuvia. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai blu-rayn.

1. Mistä elokuvasta hienon sivuroolin Kirjavaras -elokuvassa tekevä Geoffrey Rush on voittanut Oscarin?
2. Kuka on niin kirjan kuin elokuvankin kertoja?
3. Mikä on mielestäsi vaikuttavin natsi-ajan juutalaisvainoista kertova elokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy torstaina 31.07.2014 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien oikein vastanneiden keskeen ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Maanantai - 21.07.2014
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT :Tusina tuonen tuntia: Osallistu Puhdistuksen yö: Anarkia -kilpailuun.

FilmiFIN ja Finnkino Oy järjestävät kilpailun Puhdistuksen yö: Anarkia -elokuvan 18.8.2014 koittavan ensi-illan kunniaksi. Puhdistuksen yö: Anarkiassa Yhdysvaltojen uudet vallanpitäjät antavat kansalaisille vuosittain yhden yön aikaa toteuttaa pimeää puoltaan: 12 tunnin ajan kaikki rikokset ovat sallittuja ja hätäpalvelut poissa käytöstä. Viisi ihmistä yrittää selvitä hengissä yöstä kaupungin kaduilla Puhdistuksen yö -kauhuelokuvan jatko-osassa.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen oikein ja olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan 3 (kolme) kappaletta ainutlaatuisia The Purge: Anarchy -t-paitoja (koko L).


Katso elokuvan vauhdikas traileri tästä, vastaa kolmeen kysymykseen ja olet mukana arvonnassa.


1. Ketkä kaksi kuuluisaa tähteä näyttelivät Puhdistuksen yö -elokuvien ohjaajan James DeMonacon kirjoittamassa elokuvassa Neuvottelija vuonna 1998?
2. Missä tv-sarjassa Frank Grillo näytteli Nick Savrinnin roolin?
3. Kuka näytteli ensimmäisen Puhdistuksen yö -elokuvan pääosaa?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 21.8.2014 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien oikein vastanneiden keskeen ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.
Copyright: © 2014 Universal Studios

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Torstai - 03.07.2014
FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: Payback - Tilinteko

Loistavasta L.A.Confidentialista (1997) ansaitusti käsikirjoitus-Oscarin saaneen Brian Helgelandin esikois-ohjaus, Payback - Tilinteko (Payback, 1998), on kylmän sinisissä sävyissä etenevä, tyylikkään tyly krimilegenda joka perustuu Richard Starkin (paremmin veijarijännäreiden kirjoittajana tunnettu Donald.E.Westlake salanimellä) The Hunter-romaaniin josta John Boorman teki oman loistavan sovituksensa Point Blank - Tappajan jäljet vuonna 1967, pääosassaan karismakorsto Lee Marvin.

Kyyninen ja askeettisen armoton elokuva seuraa vaimonsa Lynnin (Deborah Kara Unger) ja umpihullun keikkakumppaninsa Val Resnickin (todellisen jätesäkin taitavasti hahmotteleva Gregg Henry) pettämäksi tulleen ammattirikollisen Porterin (Mel Gibson) raatorikasta matkaa hakemassa sovitusta ja kostoa. Reissun aikana turparullaa ja tuliaseita saavat tuta niin likaiset poliisit (Bill Duke ja Jack Conley) ja mahtavat mafiapomot (James Coburn, Kris Kristofferson ja William Devane) kuin ex-kainaloinenkin, puhelintyttö Rosie (hehkeä Maria Bello).

Ohjaajan ja tähden näkemykset elokuvan lopullisesta muodosta poikkesivat lopulta niin paljon toisistaan, että Helgeland suljettiin editointitilojen ulkopuolelle, Gibsonin ottaessa vastuun ensi-illassa esitetystä elokuvasta. Helgelandin varsinkin loppuratkaisuiltaan tyystin erilainen versio  julkaistiin lopulta myös DVD:nä, nimellä Payback: Straight Up (2006), mutta ainoastaan Amerikan markkinoille.

Gibsonin tekemistä muutoksista huolimatta nyt nähtävä Payback - Tilinteko on yhä tinkimättömän julma ja fyysisen väkivaltainen kuvaus ammattirikollisuuden maailmasta, Mad-Mel sinisine silmineen osuva ensimmäiseen kunnolliseen pahan pojan rooliinsa ja koko murhaava meininki yhtä kylmää kuin eskimon persus iglun ulkohuoneessa.

Payback - Tilinteko nähdään nahdään torstaina 10.7.2014 MTV3 -kanavalla klo: 22.35 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Lauantai - 28.06.2014
FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: The Hurt Locker

Bravo-komppanian pommiryhmä, kersantti JT Sanborn (Anthony Mackie) ja tämän ykköshanska Owen Eldridge (Brian Geraghty), menettävät johtajansa attentaatissa ja saavat uudeksi kärkimiehekseen kersantti Will Jamesin (Jeremy Renner). Sanbornin ja Eldridgen komennusta on jäljellä enää 39 päivää, mutta kaikkea vastaan kapinoivan ja kuolemaa halveksuvan Jamesin otteet voivat tuoda koko ryhmälle kotimatkan aiottua aiemmin, lyijyarkussa.

Kathryn Bigelow`n kuudella Oscarilla palkittu (mm. paras elokuva, leikkaus, käsikirjoitus ja ohjaus) The Hurt Locker (2008) oli takavuosina Hollywoodin kovimmaksi naiseksikin äänestetyn ohjaajan huima paluu huipulle. Pomminpurkuryhmää Irakin sodan melskeissä seuraava trilleri tuo pelon ja kauhut lähelle, ja näyttää ravistelevan rajuin vedoin, mitä huippuvaarallinen työ paitsi pitää sisällään, myös sen, mitä se tekee suorittajilleen.

Bigelow näyttää heti ensimmäisellä vartilla, mistä on kyse: The Hurt Lockerin avaus kun on 2000-luvun jännittävintä ja intensiivisintä, takapää kylmänä penkin reunalta seurattavaa jännitysnäytelmää, joka ei ulkokohtaisia tehokeinoja kaipaa. Kun mahdollinen räjähde on paikannettu ja pommiryhmä aloittamassa sen purun, todellinen tehtävä vasta alkaa. Kuka tahansa lähietäisyydellä tilannetta seuraava sivustakatsoja voi olla attentaatin takana sormi liipaisimella, jollaisina toimivat kaikki mahdolliset sähkölaitteet taskulampuista kännyköihin. Kihelmöivä jännitys synnytetään yksinkertaisin, lähes dokumentaarisin keinoin, ilman päällekäyviä äänivalleja.

Elämänsä roolityön tekevä Jeremy Renner hallitsee tilaa suvereenisti ja hyötykäyttää monipuolista ilmaisuaan taitavasti rakentaessaan muotokuvan miehestä, jolle mikään tunnettu tai tuntematon kemiallinen stimulantti ei enää kykene antamaan samankaltaisia säväreitä kuin suoraan suden suuhun käveleminen. Vakuuttava Anthony Mackie ja hienosti alituisen pelon sisäistänyt Brian Gerraghty näyttivät jo viihdeviikari McG:n epätasaisen uran parhaassa elokuvassa We Are Marshall (2006), miten synkka ja kolkon kohtalon jako osataan esittää ns. double actina, eikä parivaljakko petä tässäkään tapauksessa.

Loistavan pääkolmikon ohella myös sivurooleissa nähdään taitavaa ja varsin nimekästä sakkia. Ralph Fiennes, Guy Pearce, David Morse ja Evangeline Lilly piipahtavat kaikki kuvissa yllättävissä tilanteissa, mutta Bigelow'n sotatantereella ei voi koskaan olla varma, kenet salamurhaajan luoti tai epähuomiossa sivuutettu tienvarren roskakasaan piilotettu räjähde tappaa.

Rautaisella ammattitaidolla ohjattu ja tehty, sodan hulluuden, epätoivon ja kauhut totaalisen vastaansanomattomasti valkokankaille luova The Hurt Locker on yksi parhaista sotakuvista ikinä ja se nähdään Nelosella torstaina 3.7.2014 kello 21.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2014