Magic in the Moonlight
Woody Allenin romanttinen komedia taikurista paljastamassa rikasta sukua huijaavaa meediota.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Keskiviikko - 10.09.2014
SYYSKUUN ENSI-ILLAT ELOKUVATEATTEREISSA

VIIKKO 38
PERJANTAI 19.09.2014

BOKSITROLLIT (The Boxtrolls)
Ohjaus: Graham Annable, Anthony Stacchi, K7, kesto: 93 min.
Animaatioelokuva Boksitrollit on huumorilla höystetty satuseikkailu pienistä otuksista, joilla on kanttia!

TANSSI HAUDOILLA (A Walk Among the Tombstones)
Ohjaus: Scott Frank. Pääosissa: Liam Neeson, Dan Stevens, David Harbour, Boyd Holbrook
K-16, kesto: 114 min.
Liam Neesonin tähdittämä toimintaelokuva yksityisetsivästä, joka selvittää huumepomon vaimon sieppausta ja murhaa. Sivuosassa nähdään suomalainen näyttelijälupaus Laura Birn.

VIIKKO 39
PERJANTAI 26.09.2014


MYRSKYN SILMÄSSÄ (Into The Storm)
Ohjaus: Steven Quale. Pääosissa: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Alycia Debnam-Carey. K-12, kesto: 90 min.
Yhden päivän aikana Silvertonin kaupunkiin iskee ennennäkemätön määrä kaiken tieltään hävittäviä tornadoja. Koko kaupunki on arvaamattomien ja kuolettavan vaarallisten hirmumyrskyjen armoilla, asiantuntijoiden ennustaessa että pahin on vasta tulossa.

MONSTERIMIES
Ohjaus: Antti Haase. Pääosissa: Mr. Lordi, Amen, Awa, Mana, Otus. K-7, kesto: 85 min.
Ainoa virallinen dokumenttielokuva Lordista, suomalaisesta kansallissankarista, luovasta hirviönerosta, joka voitti bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-tittelin.

THE EQUALIZER - OIKEUDEN PUOLUSTAJA
(The Equalizer)
Ohjaus: Antoine Fugua, Pääosissa: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz,
David Harbour. K-16, kesto: 132 min.
Elokuvassa The Equalizer – oikeuden puolustaja Denzel Washington on McCall, entinen salaisten operaatioiden kommando, joka on lavastanut kuolemansa voidakseen viettää rauhallista elämää Bostonissa

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Tiistai - 02.09.2014
FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-poiminta: Hanna

Koko pienen ikänsä Hanna (Saoirse Ronan) on kasvanut isänsä Eric Hellerin (Eric Bana), työnantajilleen selkänsä kääntäneen entisen CIA-agentin, valvovan silmä alla. Harjoitellut taistelulajeja ja tappamista, opiskellut tietotekniikoita ja itsepuolustusta, ja valmistautunut siihen hetkeen, jolloin hänen olisi aika lähteä keskellä talvista metsää sijaitsevasta salamökistä maailmalle suorittamaan salaista tehtävää. Kun tuo päivä vihdoin koittaa, Hanna kohtaa ensimmäisenä tiedustelupalvelun keinoja kaihtamattoman päällikön Marissa Wieglerin (Cate Blanchett), jolla on tietoja tytön todellisesta alkuperästä eikä alkuunkaan mukavia suunnitelmia tämän tulevaisuuden varalle.

Joe Wright on ohjaaja, joka ymmärtää paitsi tekstin, myös liikkeen ja visuaalisuuden. Hannassa yhdistyvät tekninen tietotaito imukykyiseen kerrontaan unohtamatta melankolisen kertomuksen tarvitsemaa sentimenttiä ja jännityksen synnyttämiseen tarvittavaa uhkaa. Toimintakohtauksissa on räjähtävää voimaa, mutta kerronnassa herkkyyttä ja jopa sympaattista huumoria. Suomen Kuusamossa kuvattu alkukohtaus huokuu jylhyyttä, josta siirrytään vaivatta Marokon auringonpaahteessa hehkuville lakeuksille ja Itä-Berliinin kolkoille kulmille. Alvin H. Kuchlerin kahdeksan minuuttia kestävä kamera-ajo metroasemalla osoittaa Wrightin virtuositeetin rakentaa kohtaus piinaavaksi ilman ensimmäistäkään trikkiä ja tuo mieleen myös ohjaajan upean Sovitus -elokuvan muistettavimman kohtauksen, yhdellä otolla taltioidun kohtauksen Dunkirkin taistelukentiltä. Seth Lochheadin, David Farrin, Joe Penhallin ja Wrightin käsikirjoitus Lochheadin alkuperäistarinan pohjalta on tiukaksi puristettu yhdistelmä herkkää kasvukertomusta, traagista sukuselvitystä ja tiukkaa teknotrilleriä, jonka taustalla näkyy varjoina niin Bournet kuin Frankensteinkin.

Saoirse Ronan tekee vakuuttavan roolityön itseään etsivänä nimihenkilönä, jonka hentoinen ulkomuoto ja viattomat kasvot kätkevät sisälleen suunnattoman tuhovoiman ja raivon, jonka pidättelemiseen tarvitaan isompikin lauma raavaita äijiä. Aina taitava Eric Bana piirtää osuvan muotokuvan omatuntonsa ajamana epätoivoisiin tekoihin turvautuvana isähahmona ja Cate Blanchett on tapansa mukaan hyytävän tehokas jälkiään armotta peittelevänä agenttina. Jason Flemyng ja Olivia Williams tuovat elokuvaan lämpöä pariskuntana, joiden tyttären Sophien (Jessica Barden) kanssa Hanna vastoin kaikkia odotuksia ystävystyy. Tom Hollander on jäätävä tappaja Isaacs.

Tehokas ja tyylitelty toimintajännäri Hanna nähdään 5 -kanavalla sunnuntaina 7.9.2014 klo: 21.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Torstai - 28.08.2014
Kunnianosoitus koomikoiden kuninkaille: XV Forssan Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit 25.8 - 31.8.2014

Forssan Kansainvälisten Mykkäelokuvafestivaalien ääni kaikuu kovempana kuin koskaan, kun jo viidennettätoista kertaa vietettävän tapahtuman teemana on komedia ja sen parhaat taitajat. Valkokankaalla nähdään aina elävän musiikin säestyksellä sellaisia mykän komedian mestareita kuten Buster Keaton, Fatty Arbuckle, Harold Lloyd, Harry Langdon sekä eurokomiikan veteraanit Majakka ja Perävaunu. Kotimaista elokuvaa edustaa neljän lyhytfilmin kokonaisuus ohjaaja Erkki Karulta, jonka musiikista vastaavat Teho Majamäki ja Linda Fredriksson.

Mutta yksi on ylitse muiden, sillä XV Mykkikset juhlii ennen kaikkea Charlie Chaplinia ja erityisesti tämän kulkuri-hahmon sadatta syntymäpäivää. Chaplinilta esitetään elokuvat Suuri romanssi (1914, säestys Sanna Pietiäinen), Nainen Pariisista (1923) sekä erikoisnäytöksenä rakastettu Kaupungin valot (City Lights,1931), joka nähdään Forssan Urheilutalo Feenixissä sunnuntaina 31.8.2014. Chaplinin alkuperäisen musiikin taatusti unohtumattomasta tulkinnasta vastaa Sibelius-Akatemian 56-jäseninen Filmiorkesteri, johtajanaan monivuotinen Mykkisten kävija, musiikkimaestro Heikki Elo.

Roscoe ”Fatty” Arbucklen kolmesta lyhäristä kostuvan Roscoe Arbuckle Shown säestää Janne Kuusinen, Harry Langdonin vauhtileffan Naistenmies ( The Chaser, 1928) Ulf Krokfors Quartet ja Harold Lloydin tähdittämän klassikon Taivaan tähden ( For Heaven`s Sake, 1926) todellinen Mykkis-veteraani, pianovirtuoosi Hillel Tokazier. Majakan ja Perävaunun elokuvan Poliisi Paavalin Pääsiäispamaus (Polis Paulus Påskasmäll, 1925) säestyksestä vastaa ylistetty Kari Mäkirannan Orkesteri sekä Raymond Griffithin tähdittämän Rahat tai henki! -kohelluksen (Hands Up!, 1926) Trio Mutual.

Elokuvat esittelee yleisölle tutun sutkiin tapaansa mies idästä, mykkäelokuvien suurtietäjä Kari Glödstaf. Katso myös Festivaalien napakat mainokset: Mainos 1 , Mainos 2 , Mainos 3. Festivaalien täydellisen ohjelmiston mediakuvineen ja lipunvarauspalveluineen löydät osoitteesta http://www.forssasilentmovie.com


- Jussi U. Pellonpää

Lähde: Forssan Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit
Kommentit »

Torstai - 28.08.2014
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Vauhtia viidakossa: Osallistu Rio 2 -kilpailuun.

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Rio 2 -kilpailun onnekkaat voittajat löytyivät tällä kerralla Palokasta, Turusta ja Oulusta. Kaikkien aikojen parhaan animaatioelokuvan tittelistä käytiin kova kisa ja voiton jakoivat lopulta kaksi erinomaista koko perheen elokuvaa, Leijonakuningas ja Shrek. Ääniä saivat tiukassa kisassa myös  elokuvat Ice Age - Jäätikön sankarit, Wall-E, Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa, Robin Hood, Näin koulutat lohikäärmeesi, Kaunotar ja Hirviö sekä Liikkuva linna. FilmiFIN ja Fox-Paramount kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

FilmiFIN
ja Fox-Paramount järjestävät kilpailun liittyen 27.8.2014 niin DVD- kuin blu-ray-julkaisunsa saavan maanmainion koko perheen animaatioelokuvan Rio 2 tiimoilta. Visuaalisesti huikaisevan hieno elokuva seuraa papukaija Blun, tämän perheen ja ystävien suurta seikkailua Amazonin sademetsissä, joita uhkaa tuho. Kovimman tehtävän eteen Blun kuitenkin puskee tiukka appiukko Eduardo.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen oikein ja olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan 3 (kolme) kappaletta Rio 2 -elokuvia. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n , Blu-rayn vai 3D blu-rayn.

1. Mitä lintulajia Blu ja Jewel edustavat??
2. Ketkä suositut suomalaiset artistit ääninäyttelevät Nicoa ja Pedroa?
3. Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras animaatioelokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy torstaina 28.8.2014 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien oikein vastanneiden keskeen ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2014