Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Keskiviikko - 15.02.2017
Nyt nyrkit ja kynät heilumaan!

FilmiFIN ja FOX-PARAMOUNT aloittavat vuoden 2017 leffaskabat astetta järeämmällä jyristyksellä, kun koneeseen ladataan Jack Reacher: Never Go Back.

Entinen sotapoliisi, nykyinen maankiertäjä ja tinkimätön oikeudenpuolustaja Jack Reacher (Tom Cruise), päätyy jälleen keskelle toimintaa, kun hän menee tapaamaan entisen yksikkönsä uutta komentajaa, majuri Susan Turneria (Cobie Smulders) ja saa kuulla tämä joutuneen pidätetyksi maanpetoksesta. Reacher ei tietenkään niele syytteitä ja ennen pitkää mies törmääkin suureen salaliittoon, joka pitää sisällään murhia, kidnappauksen, huume- ja asekauppaa, vakoilua sekä laajamittaisen kähminnän, jonka operaattorit ovat valmiita tekemään mitä tahansa pysyäkseen poissa päivänvalosta. Hektiseksi menevän, tappeluiden ja yhteenottojen täyttämän reissun aikana Reacherin maailman tupsahtaa myös 15-vuotias Samantha Dutton (Danika Yarosh), joka saattaa olla hyvinkin läheistä sukua kovanyrkkiselle sankarillemme.

Christopher McQuarrien vuonna 2012 ohjaama ja käsikirjoittama Jack Reacher - Tappajan jäljillä oli ilahduttavan perinteikäs salaliittotrilleri parhaassa 1970-lukulaisessa hengessä aina esillepanoaan ja tyyliteltyjä toimintajaksojaan myöten. Mukavasti menestynyt elokuva esitteli samalla suurelle yleisölle kirjailija Lee Childin luoman ja miljoonamyyntiin kohonneen Jack Reacherin, joita on julkaistu jo yli kaksikymmentä. Edward Zwickin ohjaama jatko-osa, Jack Reacher: Paluu päämajaan, jatkaa oman käden oikeuteen luottavan ex-poliisin raatorikkaita retkiä.

Tom Cruise jatkaa Reacherina ensimmäistäkin osaa vakavampana, tehostaen sanomisiaan lähinnä viittomakielellä ja tuliaseilla. Hauskasta Ensisilmäyksellä -tv-sarjasta (How I Met Your Mother, 2005-2014) tuttu Cobie Smulders pärjää hyvin isommallakin foorumilla, saaden myös tilaa toimintakohtauksissa. Danika Yaroshin rooli Reacherin mahdollisena tyttärenä jää muilutusten ja mukilointien keskellä selvästi sivurooliin. Pääpahiksina röyttyävät Patrick Heusingerin nimeton tappaja sekä hölmön Pako -tv-sarjan (2005-2009) pervona Tea-Bagina läpi lyönyt Robert Knepper kenraali Harknessina. Sivummalla nähdään mm. Holt McCallany eversti Morganina ja Aldis Hodge Reacherille kaunaa kantavana entisenä alaisena kapteeni Espinina.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana 3 (kolmen) Jack Reacher: Never Go back -elokuvan arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä oli mielestäsi vuoden 2016 paras elokuva?

2. Mikä on Tom Cruisen paras elokuva?

3. Kuka muu, vielä toistaiseksi vain kirjojen sivuilla seikkaileva, sankari ansaitsisi oman elokuvan?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 27.2.2017 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.


- Jussi U. Pellonpää

Lähde: http://www.filmifin.com/
Kommentit »

Perjantai - 30.12.2016
Elokuvavuosi 2016

Vuosi 2016 oli elokuvien suhteen erinomainen. Niin kotimaasta kuin kauempaakin valkokankaille vyöryi hyviä ja erinomaisiakin esityksiä, jotka vetivät jengiä varsin mukavia määriä teattereiden hämäriin seuraamaan heijastuksia hopeiselta kankaalta.

Koko ajan kasvussa olevien sarjakuvasankareiden esiinmarssi jatkui vahvana, ja niin Marvel- kuin DC Comics -tallista saatiin muutaman jatko-osan lisäksi näytille uusiakin sankareita. Marvelilta parhaat vaikutukset saivat aikaan Tim Millerin umpihullu ja riehakkaan räävi Deadpool sekä Scott Derricksonin surrealismia lähestynyt maaginen Doctor Strange, kun taas kilpailijafirmasta DC Comicsilta tykitettin pahemmalla porukalla, David Ayerin ohjaaman Suicide Squadin tehdessä loistavan tuloksen.

Muita erinomaisia esityksiä olivat mm. brittiläisen Colm McCarthyn uniikki zombievariaatio The Girl with All the Gifts, Adam McKayn talouskuplaa hirtehisesti läpi käynyt The Big Short, Tom McCarthyn katolisen kirkon nurkkia siivonnut Spotlight, Denis Villeneuven ajatuksekas scifi-jännäri Arrival sekä Mel Gibsonin toimintagenressä sotakuvien aatelistoon kerralla kohonnut Hacksaw Ridge - Aseeton sotilas.

Lipun väärtejä olivat myös Shane Blackin hilpeä dekkaripastissi The Nice Guys, Martin Zandvlietin tiukka tanskalainen sotadraama Land of Mine, Cesc Gayn erinomainen Paras ystäväni Truman sekä Alejandro G. Inarritun Oscar-rohmu The Revenant.

Animaatioelokuvat elävät uutta renesanssia ja valkokankaille tulikin useampikin täysosuma. Disneyn Zootropolis – Eläinten kaupunki ja Doria etsimässä, Illuminationin Lemmikkien salainen elämä, sekä osin suomalaisellakin tietotaidolla rakennettu Angry Birds -elokuva. Erilaista piirrostaidetta tarjoilivat Mark Osbornen iki-ihana Pikku prinssi, Travis Knightin vauhdikas Kubo ja samuraiseikkailu sekä Greg Tiernanin ja Conrad Vernonin vain aikuisille suunnattu sysimusta sekoilu Sausage Party.

Kotimaan terävintä kärkeä edustivat Juho Kuosmasen Hymyilevä mies, Aleksi Salmenperän jykevä Jättiläinen sekä Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu.

Ja pakkohan ne mahalaskutkin on tähän ynnätä, joita ei onneksi tänä vuonna ollut oikeastaan muutamaa enempää. Jo vuosia turhaan ylistetyn Terrence Malickin höpönlöpöfilosofinen Knight of Cups oli silkkaa unilääkettä ja Alex Proaysin Gods of Egypt kidutusta. Suomea huonojen leffojen listalla edustavat Taneli Mustosen pölvästi Bodom ja Timo Koivusalon pakolla potkima Risto Räppääjä ja yöhaukka.

Ensi vuosi näyttää ainakin ennakkoon vallan loistavalta, sillä ensi-iltaan tulevat mm. Damien Chazellen jo etukäteen ylistetty musikaali La La Land, M. Night Shyamalanin paluuksi sanottu Split, parikymmentä vuotta varrottu, Danny Boylen ja alkuperäisen porukan paluu pahoihin piireihin, eli Trainspotting 2, Martin Scorsesen vuosia valmistelema Silence, Hugh Jackmanin jäähyväiset Wolverinelle, eli Logan ja Marvelin yllärihitin jatko-osa, James Gunnin Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Elokuvalla Alien: Covenant Ridley Scott palaa klassisen hirviönsä syntysijoille, Matthew Vaughn antaa agenttikliseille kunnon kyytiä elokuvalla Kingsman: The Golden Circle, Christopher Nolan rekonstruoi yhden Toisen maailmasodan suurimmista taisteluista elokuvassaan Dunkirk, ja huimaa vauhtia mestareiden joukkoon noussut Denis Villeneuve päivittää scifi-klassikon elokuvallaan Blade Runner 2049.

Suomen mainetta elokuvamaana pitävät yllä mm. Jussi Hiltusen Armoton maa, Dome Karukosken Tom of Finland sekä jo legendaarisen Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen. Ensi-iltansa saavat myös Samuli Valkaman Saattokeikka, AJ Annilan Ikitie, Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas sekä Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin Tokasikajuttu, jatko-osa huippusuositulle dokumentille Kovasikajuttu (2012).

 


- Jussi U. Pellonpää

Lähde: http://www.filmifin.com/
Kommentit »

Perjantai - 09.12.2016
Kilpailu on päättynyt: Osallistu kilpailuun ja voita jouluksi hubaa Miken ja Daven seurassa.

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Mike ja Dave häädeittejä vailla -kilpailu on päättynyt ja voittajat löytyivät tällä kerralla seuraavilta paikkakunnilta:  Oulu, Vantaa ja Helsinki.

FilmiFIN ja Fox-Paramount onnittelevat voittajia ja toivottavat kaikille kisaa osallistuneille oikein rauhaisaa joulua.

Mike ja Dave häädeittejä vailla on Jake Szymanskin ohjaama komedia veljeksistä, Mikesta (Adam DeVine) ja Davesta (Zac Efron), jotka tarvitsevat kuumeisesti seuralaiset siskonsa Jeanien (Sugar Lyn Beard) häihin, mutta onnettomuusalttiiden ja aina täysillä bilettävien broidien ollessa kyseessä, homma on paljon helpommin sanottu kuin tehty.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana 3 (kolmen) Mike ja Dave häädeittejä vailla -elokuvan arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä mielestäsi on kaikkien aikojen paras komedia?

2. Mikä on Zac Efronin paras elokuva?

3. Kuka on kaikkien aikojen parhain komedianäyttelijä?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 19.12.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.


- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN
Kommentit »

Perjantai - 11.11.2016
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Käymättömät korpimaat kutsuvat: Osallistu Star Trek Beyond -kilpailuun.

FilmiFINin ja Fox-Paramountin osallistujamäärästä päätelleen galaksien välisen suosion saavuttanut Star Trek Beyond -kilpailu on päättynyt. FilmiFINin arvovaltaisen arvontaraadin hyppysiin nousi korista lopulta kolme voittajaa, jotka asustavat Maa-planeetalla ja seuraavilla paikkakunnilla: Kuopio, Turku ja Helsinki. FilmiFIN ja Fox-Paramount onnittelevat voittajia ja kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita. Älkäätten vaipuko synkkyyteen, sillä kilpailuja on toki tulossa lisää.

Äänestettäessä suosituimmasta Star Trek -elokuvasta, voiton vei hiukan yllättäenkiin Star Trek: Ensimmäinen yhteys (1996), vaikka ääniä saivatkin melkein jokainen sarjan elokuvista. Kärkeen kiilasivat myös J.J. Abramsin uuden ajan Star Trek (2009) ja sen jatko-osa Star Trek Into Darkness (2013), sekä Star Trek II: Khanin viha (1982), että Star Trek V: The Final Frontier (1989). Omat kannattajansa löysi toki myös se ihka ensimmäinen elokuva, eli Star Trek: Avaruusmatka, vuodelta 1979.

Star Trekien suosimmaksi hahmoksi nousi täysin ylivoimaisesti herra Spock, toiseksi kiilasi kapteeni Kirk ja kolmanneksi tasapistein Data ja luutnantti Worf. Parasta kapteeni Kirkia arvotettaessa kärkeen kiilasi täysin suvereenisti William Shatner, Chris Pinen jäädessä muutaman irtoäänen varaan.

FilmiFIN ja Fox-Paramount kutsuvat sinut mukaan matkalle ja kilpailuun, jonka palkintoina on kaikkien osallistujien kesken arvottavat 3 (kolme) kappaletta Star Trek Beyond -elokuvia, joka julkaistaan DVD, Blu-Ray, UHD sekä 3D-Blu-ray -muodoissa 21.11.2016.

U.S.S. Enterprisen kapteeni James T. Kirkilla (Chris Pine) on tylsää. Viiden vuoden tutkimusmatkaurakasta on vielä kaksi jäljellä, mutta avaruuden käymättömät korpimaat eivät ole enää aikoihin tarjonneet yllätyksiä. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun vastaan tulee myyttinen Krall (Idris Elba), ja simppeli pelastusoperaatio kääntyy selviytymistaisteluksi. Pian Enterprisen miehistö löytää itsensä keskeltä haaksirikkoa tuntemattomalta planeetalta ja aika maailmankaikkeuden tiimalasissa alkaa huveta uhkaavasti.

Kolme Fast & Furious -leffaa (2009, 2011, 2013) ohjannut Justin Lin astuu tähtimatkalle, kun saagan kahdella aiemmalla elokuvalla (Star Trek (2009), Star Trek Into Darkness (2013)) avaruusmatkoja elvyttänyt J.J. Abrams siirtyi ohjastelemaan sitä toista scifisaagaa, Star Warsia, sen seitsemännellä osalla The Force Awakens (2015). Lin tuo suoraan oman F&F-konseptinsa Star Trekiin, rikkoen kuin katukaahareista kertoneen elokuvansa ydinryhmän palasiksi, seuraten eri porukoita tv-maailmasta tutun episodimaiseen tyyliin. Summattuna Star Trek Beyond jää kahdesta aiemmasta remakesta enemmän kuin poimun, mutta onnistuu silti silkalla vauhdin pidolla istuttamaan katsojan ohjaamoon tarvittavaksi ajaksi ilman sen suurempaa turhautumista.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n, Blu-rayn vai 3D Blu-rayn.

1. Mikä mielestäsi on kaikkien aikojen paras Star Trek -elokuva?
2. Kuka on suosikkisi Star Trekkien (niin elokuvat kuin tv-sarjat) kymmenistä ja kymmenistä henkilöistä?
3. Kuka näyttelijä on paras kapteeni Kirk?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 21.11.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.


- Jussi U. Pellonpää

Lähde: www.filmifin.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017