Straight Outta Compton
Tosipohjainen ja katu-uskottava kuvaus musiikkimaailmaa mullistaneen rapyhtye N.W.A.:n synnystä Los Angelesin tylyimmillä kulmilla vuonna 1987.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Lauantai - 26.09.2015
Syöksy vakoiluun maailmaan ja osallistu kilpailuun.

FilmiFIN ja Fox-Paramount kutsuvat sinut sukeltamaan vakoilun ja salaisten agenttien vaaralliseen, mutta myös ratkiriemukkaaseen maailman. Palkintona osallistumisesta tarjoamme kolme kappaletta hauskaa ja vauhdikasta Spy – Vakoojan asussa -elokuvaa, joka julkaistaan DVD:nä ja Blu-rayna 5.10.2015.


Vain konttorihommiin sidotun Susan Cooperin (Melissa McCarthy) työ Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n analyytikona on kauko-ohjata agentti Bradley Finea (Jude Law) vaarallisissa tehtävissä, kuten nyt auttaa tämä ulos pahasti kaseikkoon menneen keikan keskeltä. Kun pahin mahdollinen kuitenkin tapahtuu, ja tieto kaikkien huippuagenttien henkilöllisyyden paljastumisesta rikollisille tulee agentuurin tietoon, aina vakoiluhommista (ja Finesta) salaa haaveillut Susan ilmoittautuu vapaaehtoiseksi kentälle selvittääkseen, kuka on vuodon takana. Ensimmäisenä tähtäimessä on pahoja suunnitteleva Rayna Bojanov (Rose Byrne), bulgarialainen terroristi jo toisessa polvessa, ja tämän lipevä hanslankari Sergio De Luca (Bobby Cannavale), mutta onneksi kentällä on myös sellaisia miehiä kuten Rick Ford (Jason Statham), todellinen superagentti, joka tosin ei voi sietää hömppää ja pallo hukassa keskellä vakoiluvyytiä ja takaa-ajoja törmäilevää Susania.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen ja olet mukana kilpailussa, jossa palkintoina on 3 (kolme) kappaletta Spy – Vakoojan asussa -elokuvia. Lue myös FilmiFINin eksklusiivihaastattelu, jossa paremmin kovien karjujen rooleistaan tunnettu Jason ”The Stath” Statham kertoo, mistä löysi sisäisen koomikkonsa. Äärimmäisen mukavaksi mieheksi osoittautuvan Stathamin hilpeän haastiksen löydät kätevimmin suoraan täältä.

1. Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen vakoojaelokuva?
2. Entä kuka on mielestäsi kaikkien aikojen parhain salainen agentti?
3. Mikä on mielestäsi Jason Stathamin paras elokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 5.10.2015 klo: 00.01. Muista ilmoittaa vastauksessasi, haluatko DVD:n vai Blu-rayn? Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Perjantai - 18.09.2015
FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: Poikani Kevin

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun Eva (Tilda Swinton) ja Franklin Katchadourianin (John C. Reilly) viisitoistavuotias poika Kevin (Ezra Miller) teki käsittämättömän julman rikoksen. Nyt Franklin ja nuorempi tytär Celia (Ashley Gerasimovich) ovat poissa ja Eva koko kaupungin vihaama hylkiö, joka asuu yksin pienessä talossaan. Eva käy läpi elämäänsä etsien itsestään syitä Kevinin tekoon, ja analysoi aikaa pojan koko elämänkaaren ajalta hakien vastauksia pohjimmaisiin kysymyksiinsä.

Lynne Ramsayn Poikani Kevin (We Need To Talk About Kevin, 2011) 0n 2000-luvun jäätävin analyysi aikaamme globaalisti riivaavista viharikoksista ja samalla tarkkanäköinen läpivalaisu todellisen perhehelvetin synnystä ja sen tuhoisista seuraamuksista. Lionel Shriverin rankan romaanin pohjalta Ramsayn ja Rory Kinnearin käsikirjoittama elokuva kuvaa tapahtumat kirjan tapaan takaumien kautta ja kronologian vapaa rikkominen saavat katsojan takertumaan tarinaan, jos mahdollista, entistäkin emotionaalisemmalla otteella. Päähenkilö Evan hätä, kärsimys ja syyllisyys tulevat lihaksi, samalla kun elokuva objektiivisesti esittää tapahtumien kehityksen aina siihen lopulliseen pisteeseen, missä moni elämä päättyy.

Poikani Kevin ei anna armoa, vaan se levittää katsojan eteen tapahtumaketjun, joka järkyttää ja kauhistuttaa, mutta jota ei voi olla seuraamatta. Kevinin kasvu (vauvana Rock Duer ja lapsena Jasper Newell) esitetään yhtä aikaa koskettavasti, mutta myös miltei kauhuelokuvien konventioita käyttäen psykologisen trillerin keinoin, ja valittu tie onkin se ainoa ja oikea kertoa äärimmäisen vahvasti, vaikka fiktiivinen onkin, tosipohjainen tarina vanhemman rakkaudesta lapseensa ja samalla siitä hirvittävästä syyllisyyden taakasta, minkä jälkikasvun hirmuteko saa synnyttäjässään aikaan.

Tilda Swinton tekee huikean hyvän roolisuorituksen äitinä, joka joutuu kohtaamaan jokaisen vanhemman pahimman painajaisen. Jokaista kuvaa suvereenisti dominoiva Swinton antaa kaikkensa kathartisessa suorituksessaan, jossa jokainen ele ja mikroilme tukevat täydellisesti hallittua kokonaisuutta. Yhtä lailla vakuuttava on Ezra Miller Kevininä tehden vanhempiaan hypnoottisen taitavasti perheen pelilaudalla hyökkäys- ja puolustusasemiin siirtelevästä nuoresta miehestä aidosti pelottavan, mutta myös kiehtovan monisärmäisen henkilöhahmon. Joka genreen sopiva John C. Reilly on erinomainen isä-Franklinina, joka ei näe metsää puilta, ja Ashley Gerasimovich hellyttävän sulkku pikkusisko Celia.

Älykäs, paljastava ja armoton elokuva vaatii katsojalta paljon, mutta matkan Kevinin maailmaan kerran tehneet eivät unohda sitä ikinä. Poikani Kevin nähdään Teema-kanavalla 25.9.2015 klo: 21.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Maanantai - 14.09.2015
FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: Big Lebowski

Ethan ja Joel Coenin Big Lebowski (1998) on yksi veljesten rakastetuimpia elokuvia, täynnä hersyvää huumoria, kaunista melankoliaa, äkkivääriä käänteitä ja mitä kahjoimpia henkilöhahmoja.

Jeffrey "Dude" Lebowski (Jeff Bridges) on päivänsä pilven polton, valkovenäläisten ja keilailun merkeissä viettelevä vetelehtijä, todellinen Coenilainen anti-sankari, joka, tottakai, saa tiukkoja lsd-flashbackeja vähän väliä. Dude onnistutaan sotkemaan sukunimikaimaansa, sikarikkaaseen Big Lebowskiin (David Huddleston), jonka narttumainen tytär Bunny on päätynyt saksalaisten nihilistien (mm. Peter Stormare ja Red Hot Chili Peppersien Flea) panttivangiksi. Nopeasti kaikkea ylimääräistä vaivaa ja rasitusta välttelevä Dude huomaa olevansa kuriirina miljoona kassissa ja nappaa avukseen parhaat, ja ainoat, kaverinsa, kiltin Donnyn (Steve Buscemi) ja pahasta Vietnam-traumasta kärsivän, millisekunnissa hermonsa menettävän asehullun Walterin (John Goodman), mutta mikään ei tietenkään mene niin kuin pitäisi.

Yhden hienon uransa ikonisimmista rooleista tekevän Jeff Bridgesin ja melkein koko shown varastavan John Goodmanin rinnalla nähdään huikea kavalkadi mitä kummallisempia tyyppejä, joista ehkä ikimuistettavin on John Turturron räkimä pedofiili-keilaaja Jesus Quintana. Jotain taianomaista on Coenin veljesten tavassa rakentaa elokuvansa täysin älyttömistä aineksista ja saada niistä koottua mitä omaperäisimpiä katselukokemuksia, niin tarinaltaan kuin kuvallisestikin. Sen on pakko olla sitä kuuluisaa neroutta.


Big Lebowski nähdään 6-kanavalla torstaina 17.9.2015 klo: 22.00 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Perjantai - 04.09.2015
FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: Deep Rising - uhka syvyyksistä

Muumioilla (1999 ja 2001) tilin tehnyt ja sittemmin kuin maan nielemänä tähtitaivaalta kadonnut ohjaaja Stephen Sommers tuunasi uransa parhaan pätkän vuotta ennen hittiseikkailujaan. Deep Rising - uhka syvyyksistä valmistui 1998, ja vaikka se kantaakin liki täydellisen B-elokuvan leimaa, se on silti A-luokan tuotantoarvoilla, hillittömän hauskalla käsikirjoituksella ja suruttomalla roiskutuksella täysillä tykitetty actionhelmi, joka on turhaan jäänyt heikompien aikalaistensa peittoon.

Herra Finnegan (Treat Williams) vuokraa kaukana Etelä-Kiinan merellä ärhäkkää muskelivenettään kenelle tahansa, mutta uusin asiakas, herra Hanover (Wes Studi) on tavallista vaarallisempi maksaja. Varsinkin, kun tällä on liipasinherkän palkkasoturiarmeijansa kanssa tähtäimessä huippuristeilijä Argonautica miljonäärimatkustajineen. Jättilaivan jäljitys menee vielä hyvin, mutta kun valtamerialus huomataan tyhjäksi, herää epäilys, että aluksella on jotain hampaisiin asti aseistettua iskuryhmääkin fataalimpia salamatkustajia. Alkaa suuremman luokan selviytymistaistelu, jonka tiimellyksessä rintamalinjatkin ehtivät muuttua moneen kertaan.


Deep Rising - uhka syvyyksistä ei yritäkään olla fiksu leffa, vaan se painaa kaasun pohjaan heti alustaan alkaen, eikä petallia metallista sittemmin enää nostetakaan. Erinomaisen groteskit efektit (hurmeen takana alan todellinen ammattilainen, mm. John Carpenterin klassikon The Thing -Se jostakin (1982) ja Paul Verhoevenin originaalin Robocopin (1987) make-upeista vastannut Rob Bottin), hektinen vauhti ja nappisuorituksen tekevät näyttelijät takaavat varsin viihdyttävän parituntisen, jonka seurassa ajatteluvälineen on hyvä huilata narikassa. Hersyvän hyvän roolin joka käänteessä mainion kyynisillä yksrivisillä kaikille kommunikoivana Finneganina tekevän Treat Williamsin lisäksi hubaa tarjoilevat lukuisat monista muistakin yhteyksistä tutut nassut. Karukasvoinen Wes Studi on hyvä vastavoima konnapomo Hanoverina, Kevin J. O`Connor Finneganin kaikesta nariseva appari Joey, Anthony Heald Argonautican kiero omistaja ja Famke Janssen fataali femme Trillian St. James, jolla on kaikkeen aivan oma agendansa. Jason Flemyng, Djimon Hounsou ja Cliff Curtis nähdään Hanoverin kiukkuisina ammattisotilaina. Koko kohelluksen kruunaa viimeinen kuva ja Williamsin läpi koko rainan hokema repla, joka on kaikessa itseironiassaan mitä osuvin.

Deep Rising - uhka syvyyksistä nähdään Neloskanavalla 13.9.2015, klo: 00.45 alkaen.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2015