Maggie
Yllättävän tunnelmallisessa kauhudraamassa isän rakkaus lapseensa on horjumaton, vaikka tytär on sairastunut zombie-virukseen.

Mitä mieltä olet 3D:stä elokuvissa?

Erinomainen lisä, toivottavasti yleistyy (0)

0%
Aivan sama, elokuva on tärkein (0)

0%
Ihan turha, saisi häipyä kokonaan (0)

0%
Ääniä annettu yhteensä: 0


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Torstai - 28.05.2015
Lähde mentaalimatkalle ja osallistu kilpailuun.

Osallistu FilmiFINin ja Fox-Paramountin kilpailuun ja olet mukana arvonnassa, jonka palkintona on 8.6.2015 DVD- ja Blu-Ray-julkaisunsa saavaa, Reese Withespoonin tähdittämää Wild - Villi vaellus elokuvia. Ohjaaja Jean-Marc Valléen Wild - Villi vaellus perustuu Cheryl Strayedin 2012 julkaistuun omaelämäkertaan Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail, ja sen filmatisoinnin on kirjoittanut aina varmakynäinen Nick Hornby. Pohjamateriaalina yhden ihmisen irtiotto pitkällä ja fyysisesti äärimmäisen vaativalla tempauksella on aina ollut elokuvantekijöiden peruskauraa, mutta yhtä aikaa myös hyvä haaste saada non-lineaarinen kerronta toimimaan moitteettomalla tavalla.

Vuonna 1995 Cheryl Strayedin (Reese Witherspoon) elämä oli palasina. Ainoa tuki ja turva, äiti Bobbi (Laura Dern), oli ollut jo kauan poissa, avioliitto Paulin (Thomas Sadoski) kanssa karilla ja huumeriippuvuus hengenvaarallisissa mittasuhteissa. Kohtalon oikusta Cheryl päättää lähteä patikoimaan Pacific Crest Trailin, Meksikon rajalta Kanadaan ulottuvaa vaellusreittiä, etsimään vastauksia ja apua sisuksia kalvavaan tuskaan. Yli tuhannen mailin taivallus toimii tuhtina terapiana, mutta on tottumattomalle äärimmäisen raskas ja vaarallinenkin.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen ja olet mukana kilpailussa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 (kolme) kappaletta Wild - Villi vaellus -elokuvia.

1. Mikä on mielestäsi Reese Witherspoonin paras elokuva?
2. Mikä on mielestäsi paras ns. Irtiotto-elokuvista, joissa päähenkilö jättää arjen angstit ja lähtee reissuun?
3. Montako Oscar-ehdokkuutta Wild - Villi vaellus sai ja missä kategorioissa??

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 8.6.2015 klo: 00.01. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Lauantai - 16.05.2015
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Ratkaise haudan salaisuus ja voita leffapalkintoja.

FilmiFINIn ja Fox-Paramountin Night at the Museum: Haudan salaisuus -kilpailu on päättynyt ja onnekkaat voittajat löytyivät tällä kerralla Tampereelta, Helsingistä ja Oulusta, jossa rouva Fortunan taikasauva osui peräti kahteen onnekkaaseen.

FilmiFINin päämajan kellariin sijoitetulla analyysi- ja riskinhallintaosastolla ynnättiin kilpailuvastausten perusteella paremmuusjärjestys Ben Stillerin tähdittämistä elokuvista ja listasta muodostui seuraavanlainen: Suosituimmaksi elokuvaksi nousi eniten ykkössijoja napsinut Sekaisin Marista, kakkoseksi kiilasi The Royal Tenenbaums ja kolmanneksi tasapistein kaksi elokuvaa, Painajainen perheessä (2004) sekä FilmiFINin toimituksen oma suosikki Tropic Thunder (2008). Parhaaksi Yö museossa -elokuvaksi FilmiFINin lukijat rankkasivat komealla äänienemmistöllä sarjan ensimmäisen elokuvan, eli Night at the Museum: Yö museossa (2006). Suosituimmaksi Yö museossa -hahmoksi nousi ylivoimaisesti rakastetun Robin Williamsin esittämä presidentti Teddy Roosevelt. FilmiFIN ja Fox-Paramount onnittelevat kaikkia voittajia.

Osallistu nyt heti FilmiFINin ja Fox-Paramountin Night at the Museum: Haudan salaisuus -kilpailuun ja olet mukana arvonnassa, jonka palkintona on, kuten arvasitte, 25.5.2015 DVD- ja Blu-Ray-julkaisunsa saavia, kaksi aikaisempaakin osaa ohjanneen Shawn Levyn ohjaamaa ja Ben Stillerin tähdittämää Night at the Museum: Haudan salaisuus -elokuvia.

New Yorkin luonnohistoriallinen museo, sen luottovaksi Larry Daley (Ben Stiller) sekä aina öisin taianomaisesti eloon heräävät näyttelyasukit kuten cowboy Jed (Owen Wilson), roomalainen sotilas Octavius (Steve Coogan) ja ex-presidentti Teddy Roosevelt (Robin Williams), neandertalin ihminen Laa (Ben Stiller), hunni Attila (Patrick Gallagher) sekä ärsyttävä Dexter-apina päätyvät jälleen keskelle suurta seikkailua, kun kuolleille reanimaation mahdollistava artefakti, muinainen egyptiläinen laatta, alkaa menettää voimansa. Ainoa keino pitää museon kantasakki elossa on kuskata mystinen murikka British Museumiin ja sen oikealle omistajille, faarao Ahkmenrahin (Rami Malek) Lontoossa esillä olevalle isälle, faarao Merenkahrelle (Ben Kingsley). Kun brittimuseon reliikit heräävät ensimmäisen kerran ja keikkaan sekaantuu vielä rakkaudettomuudesta kitkerä ritari Lancelot (Dan Stevens), Larrylla ja kumppaneilla piisaa jälleen puuhaa.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen ja olet mukana kilpailussa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 4 (neljä) kappaletta Night at the Museum: Haudan salaisuus -elokuvia sekä kaikkille onnellisille voittajille vielä kaupanpäälle mainiot puuhaboksit. Perheen pienemmälle väelle passelista peltisestä puuhaboksista löytyy väriliidut, väritys- ja puuhaliuskoja, tarra-arkki ja myös vanhemmille ehkä tarpeellinen "älä häiritse" -kyltti ovenkahvaan, kaikki tietenkin aidossa Night at the Museum -hengessä.

1. Nimeä kolme Ben Stillerin elokuvaa paremmuusjärjestyksessä.
2. Mikä on mielestäsi paras kolmesta Night at the Museum -elokuvasta?
3. Mikä on suosikkihahmosi Night at the Museum -leffatrilogiassa nähdyistä henkilöistä?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 25.5.2015 klo: 00.01. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Sunnuntai - 10.05.2015
Mies nimeltä Max.

Kun vuonna 1979 ensi-iltansa sai austalialaisen George Millerin ohjaama Mad Max, syntyi ilmiö, joka on, paitsi kantanut ylpeänä kulttimainetta aina tähän päivään asti, myös synnyttänyt aivan oma genrensä, jossa (yleensä) ydintuhon jälkeisessä maailmassa elettiin aikoja ilman lakeja.

Mad Maxissa elettiin synkässä lähitulevaisuudessa, jossa maailmanlaajuinen energiakriisi oli ajanut ihmiset toisiaan vastaan ja synnyttänyt barbaarisia rikollisjengejä, joka tuhosi armotta kaikki tielleen osuvat. Lainvartijoiden ainoa mahdollisuus oli vastata väkivaltaan väkivallalla, ja verinen aalto pyyhkii läpi maiden ja mantujen. Perheellisen poliisin Max Rockatanskyn (Mel Gibson) vaimo ja pieni lapsi kuolevat psykoottisen Toecutterin (Hugh Keays-Byrne) joukkojen iskussa, mutta sen sijaan, että nuolisi haavojaan ja odottaisi oikeuden toteutuvan, hän tarttuu rattiin ja aseeseen,  jahtaa jengin jäsenet käsiinsä ja tappaa jokaisen.

Millerin ja Byron Kennedyn kirjoittama Mad Max osoittautui suureksi hitiksi, vaikka sen väkivaltaisuus saikin muutamaan maan, kuten Ruotsin ja Uuden-Seelannin, kieltämään sen esitykset kokonaan. Mad Maxin budjetti oli vain 400000 dollaria, mutta sen tuotto lopulta yli 100 miljoonaa, joka teki siitä yhden kaikkien aikojen tuottoisimman indie-elokuvan.

Samalla Miller tuli lanseeranneeksi niin sanotun Australian uuden aallon, ja avanneen kotimaalleen oven elokuviensa kansainvälistymiseen. Mad Max oli myös Mel Gibsonin uran ensimmäinen elokuva samana vuonna valmistuneen draaman Tim -erilainen rakkaustarina ohella. Kun Tim toi Gibsonille tunnustusta näyttelijäntyöstä ja Australian Elokuvainstituutin parhaan miespääosan palkinnon, Max oli hahmo, jonka mukana Gibson kasvoi kansainväliseksi tähdeksi.

1981 Miller palasi aiheen pariin jatko-osalla Mad Max 2 - Asfalttisoturi, ja teki, jos mahdollista, vieläkin arvostetumman suunnanäyttäjän tulevaisuuden dystopisille toimintaelokuville. Australian kesyttömillä rajaseuduilla vallitsee viidakon laki, raivopäisten jengien etsiessä ultaakin kallisarvoisempaa polttoainetta. Pieni ryhmä ihmisiä pällikkönsä Pappagallon (Michael Preston) pumppaavat öljyä suljetussa kylässään keskelle aavikkoa, mutta saavat kimppuunsa umpihullun The Humunguksen (Kjell Nilsson) johtaman rosvojoukon.

Yhteiskunnasta täysin erakoitunut Max (Gibson) ajautuu vasten tahtoaan keskelle kahden ryhmän armotonta taistelua, valitsee lopulta puolensa ja avaa uudelle, rauhanomaiselle heimolle. Mahdollisuuden tulevaisuudessa, mutta jää itse aavikolle etsimään kohtaloaan. Asfalttisoturi tunnetaan erityisesti sen finaalin järjettömän hurjasta takaa-ajokohtauksesta, jossa täysperävaunurekkaa ajava Max yrittää Pappagallon joukkojen tukemana saada kuljetettua tynnyrikaupalla öljyä turvaan Humunguksen joukoilta. Elokuvan viimeiset 20 minuuttia on yhtä pitkää raatorallia, jossa ihmiset ruhjoutuvat apokalyptisiin ajopeleihinsä ennen näkemättömällä voimalla.

Vanhojen westernien piiritysteemaa omaperäisesti laventanut Asfalttisoturi vei Maxin (ja muun maailman) tarinaa yhä synkempään suuntaan ja esitteli katsojille armeijallisen futuristisiin punk-kuoseihin sonnustautuneita mielipuolia, joista parhaiten yleisön mieliin paloi Wernon Wellsin (kuvassa) mohikaanitukkainen superpsyko Wez, Humunguksen liekaan sidottu taisteluhanska. Pikkuriikkisen koomista kevennystä raakaan ruhjontaan toi gyrokopterillaan lennellyt vekkuli nimetön selviytyjä, jonka roolissa mainio Bruce Spence teki unohtumattoman vaiktuksen. Asfalttisoturi sementoi Millerin maineen tinkimättömänä toimintaohjaajana, jonka seuraava vierailua Maxin maailmaan alettiin odotella pian ensi-illan jälkeen.

1985 Miller vei Maxia yllättäen viihtellisempään suuntaan yhdessä George Ogilvien kanssa ohjaamassaan  Mad Max: Ukkosmyrskyssä, jossa 15 vuotta Asfalttisoturin tapahtumien jälkeen yhä erakkona rajaseutuja kulkeva Max (Gibson) päätyy kadonneiden lasten johtajaksi ja saa vastaansa vaarallista Bartertownia johtavan Aunt Entityn (Tina Turner) armeijan. Asfalttisoturin tavoin elokuva huipentui hurjaan takaa-ajokliimaksiin.

Visuaalisesti Ukkosmyrsky oli rikas ja mielikuvituksellinen, joka korostui eri toten suurella budjetilla verta ja hikeä säästämättä rakennettuun Bartertowniin, mutta se, mikä teki Asfalttisoturista kaikessa askeettisuudessaan niin erinomaisen, oli nyt muuttunut tekniseksi briljeeraamiseksi. Omalla vinolla tavallaan Peter Panin seikkailuja muistuttava Max Max: Ukkosmyrsky oli yleisö- ja arvostelumenestys, vaikka puritaaneimmat Maxistit, allekirjoittanut mukaan lukien, kiukuttelivatkin sen pehmenneestä otteesta.

Rockkuningatar Tina Turnerille Ukkosmyrsky oli jättipotti, sillä sen soundtrackilla julkaistu, ja Turnerin laulama, We Dont Need Another Hero nousi yhdeksi vuoden myuydyimmistä kappaleista kautta koko maailman. Turnerin kanssa muusikkopiirejä edusti myös mainion rockryhmän Rose Tattoon laulaja Angry Anderson, Entityn joukkojen kiukkuisena Ironbarina. Paluun remmiin teki myös Bruce Spence tällä kerralla lentokoneellaan selkkauksiin sekaantuvana sivullisena, jonka roolihahmo ei kuitenkaan ollut sama kuin Asfalttisoturissa.

Nyt, 30 vuotta myöhemmin, Max palaa Millerin vuosikausia eläneen unelman tullessa lihaksi, tuleksi ja vereksi nimellä Mad Max: Fury Road, joka saa ensi-iltansa 15.5.2015.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »

Lauantai - 18.04.2015
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Vitsaukset voitoksi: Osallistu Exodus: Gods and Kings -kilpailuun.

Exodus: Gods and Kings -kilpailu keräsi runsaasti osanottoa ja FilmiFINin toimitus analysoi väänestäneiden joukosta voittajat, jotka asuvat Nokialla, Valkkisissa ja Joensuussa. Onnea heille.

Kisavastausten perusteella metodimies Christian Balen parhaasta roolityöstä käytiin tiukka taisto, äänten jakautessa Balen uralla yllättävänkin tasaisesti. Ääniä saivat mm. roolit elokuvissa Kapteeni Corellin mandoliini, The Prestige, Public Enemies ja Tulen valtakunta. Kolmanneksi kohosi tummin siivin Bruce Wayne, eli Batman ja voitto oli tällä kerralla kahden kauppa: Christian Balen parhaiksi roolitöiksi FilmiFINin lukijat äänestivät Machinistin (2004) Trevor Reznikin ja Amerikan psykon (2000) Patrick Batemanin. Ohjaaja Ridley Scottin töistä arvostettiin kolmanneksi korkeimmalle Thelma & Louise (1991), toiseksi Alien - kahdeksas matkustaja (1979), kun voittoon kiilasi ylivoimaisella äänivyöryllä Gladiaattori (2000). Äänestys raamatun henkilöistä elokuvan pääosassa keräsi runsaasti nimiä, joista mielenkiintoisimpia ehdotuksia olivat mm. Hesekiel, Mordokai, Bileam ja itse vanha kehno Saatana. Piikkipaikalle nousi kuitenkin kirkkaasti Juudas Iskariot, jonka menestykseen ei vaikuttanut FilmiFINin toimitukseen lähetetyt 30 hopearahaa, vaan voitto tuli demokraattisesti hurjalla äänienemmistöllä. FilmiFIN ja Fox-Paramount kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

FilmiFIN
ja Fox-Paramount kutsuvat sinut mukaan raamatullisia mittasuhteita saavaan kilpailuun 27.4.2015 Blu-ray/DVD-ensi-iltansa saavan Exodus: Gods and Kings -elokuvan tiimoilta. Elokuvan on ohjannut spektaakkelien mestari, Sir Ridley Scott (Gladiaattori (2000), Prometheus (2012), The Counselor (2013)), jonka seuraava elokuva on marraskuussa kuluvaa vuotta ensi-iltansa saava avaruusseikkailu The Martian.

1300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Egypti elää mahtiaikoja julman ja vaativan hallitsijansa Seti 1. (John Turturro) johdolla. Faaraon poika Ramses (Joel Edgerton) ja tämän lapsuudenystävä ja luottokenraali Mooses (Christian Bale) niittävät menestystä sotatantereilla ja ovat maan tulevaisuuden kasvot. Samaan aikaan kun Ramses nousee isänsä kuoltua valtaan, Mooses saa kuulla todellisen tarinan syntyperästään ja tehtävästään johtaa 400 vuotta orjuutettu kansansa luvattuun Kaanaan maahan.


Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen ja olet mukana kilpailussa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 (kolme) kappaletta Exodus: Gods and Kings -elokuvia.

1. Christian Bale tunnetaan muuntautumiskykyisenä metodinäyttelijänä, mutta mikä on mielestäsi miehen paras roolityö?
2. Mikä on mielestäsi Ridley Scottin paras elokuva?
3. Raamatun tarinoista on tehty lukuisia elokuvia, mutta kuka Pyhän kirjan henkilöistä ansaitsisi mielestäsi vielä saada oman leffansa??

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 27.4.2015 klo: 00.01. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n, Blu-rayn vai 3D Blu-rayn.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

- Jussi U. Pellonpää

Lähde: FilmiFIN.com
Kommentit »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2015