Alkuperäinen nimi: 
Five Feet Apart
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
116
Five Feet Apart
Jussi U. Pellonpää, To, 02/05/2019 - 07:39

Elokuva

Stella Grant (Haley Lu Richardson) on energinen, 17-vuotias nuori nainen, aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja muutenkin kaikin puolin pidetty persoona. Varjopuolena elämälle on Kystinen fibroosi, periytyvä ja kuolemaan johtava aineenvaihduntasairaus, jonka vuoksi kaikenlainen fyysinen tuttavuus samalla osastolla olevien kohtalotoverien kanssa on bakteerien leviämisen vuoksi ankarasti kiellettyä. Saint Gracen sairaalassa tiukkojen rutiinien ja sääntöjen keskellä elävä Stella tapaa Will Newmanin (Cole Sprouse), saman taudin ikeessä rimpuilevan taiteellisesti lahjakkaan kapinallisen, jonka suhtautuminen fataaliin tilanteeseen on vähintäänkin erikoinen. Kaksikon välille syntyy suhde, mutta onko pakolla pidettävä puolentoistametrin välimatka liikaa rakkaudelle?

Tv-näyttelijänä uransa aloittaneen Justin Baldonin ohjaama hellanlettainen kliseekimppu Five Feet Apart perustuu Rachael Lippincottin romaaniin, jonka pohjalta ylimakean ja äitelän kässärin ovat kokoon keittäneet Mikki Daughtry ja Tobias Iaconis.

Five Feet Apart käsittelee vakavia aiheita elämästä kuolemaan, mutta tapa, jolla Baldoni tarinaa kuljettaa, on äärimmäisen naiivi ja kliseinen. Rankkoja oireita ja hoitoja kuvataan kaunistelematta, mutta henkilöhahmojen ohuus hylkii pahasti samaistuttavuutta. Häpeilemättömän melankolisen ja sokeroidun draaman ainoa tehtävä tuntuukin olevan katsojien tunnekeskuksen ja kyynekanavien manipulointi. Väkisin parituntiseksi venytettyä draamaa viedään eteenpäin tyhjänpäiväisllä popkappaleilla, eikä kenellekään luulisi tuottavan hankalluksia nähdä jo kaukaa käänteet ja kohtalot kullekin hahmolle.

Nuoret ja nätit päätähdet, Haley Lu Richardsonin Stella ja Cole Sprousen Will, ovat ihan sympaattisia ilmestyksiä, jotka osaavat tuoda oikeita tunteitakin esille aina kun pullava käsikirjoitus antaa siihen mahdollisuuden. Sivummalla nähdään tv:n Teho-osastosta tuttu Parminder Nagra tohtori Hamidina, Kimberly Hébert Gregory tomerana Barb-hoitsuna sekä Claire Forlani Willin äitinä Meredithinä. Moisés Arias on tarinan pakollinen koominen sidekick vakavimmin taudin kourissa rimpuilevana Poena.

Yhteenveto

Hyvinkin kapealle kohdeyleisölle suunnattu Five Feet Apart kuuluu paremmin televisiossa nähtävään lajityyppiin ”Viikon sairaus”.

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016