Alkuperäinen nimi: 
En dag kommer allt det här bli ditt
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2023
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
106
Jonain päivänä kaikki tämä on sinun
Jussi U. Pellonpää, Pe, 24/03/2023 - 20:04

Elokuva

Neuroottinen sarjakuvapiirtäjä Lisa (Karin Franz Körlof) ja hänen kaksi sisarustaan, Josefien (Liv Mjönes) ja Håkan (Mattias Fransson) saavat kutsun vanhempiensa (Peter Haber ja Suzanne Reuter) luokse, sillä isä on päättänyt antaa suvun metsän ja rakentamansa sahan sille perilliselle, joka asettuu asumaan takaisin kotikonnuille. Ainoa, joka asiaa edes harkitsee, on Tukholmassa boheemielämää viettänyt, mielikuvitushahmojen kanssa keskusteluja käyvä Lisa, jota painaa kustantajan kanssa sovittu äärikireä deadline.

Andreas Öhmanin kirjoittama ja ohjaama Jonain päivänä kaikki tämä on sinun on ulkoisilta puitteiltaan varmaotteista sukudraamaa, jossa menneisyyden haamut ja käsittelemättömät asiat luovat vahvoja varjoja nykyhetkeen. Koomisena alkava elokuva vaihtaa kuitenkin virettä kesken kerronnan ja muuttuu samoja asioita jankkaavaksi ja tylsäksi puinniksi rikkinäisestä perheestä, jollaisia on aiemminkin käsitlty varmasti kymmenissä elokuvissa. Loppupuolen pateetttista tilinpäätöstä eivät edes hassut animoidut hahmot tai yllätykseksi tarkoitettu loppuratkaisukaan enää kykene piristämään.

Karin Franz Körlofin Lisa on selkeä keskushenkilö, mutta hahmon henkinen kasvu on sen verran äärestä toiseen purshkahtelevaa, että roolista kasvaisi samaistuttava. Karismapisteet menevätkin vanhoille veteraaneille Peter ”Beck” Haberille ja Suzanne Reuterille.

Yhteenveto

Hampaattomaksi jäävää sukudraamaa ei piristä edes puhuva vaahto.

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016