Alkuperäinen nimi: 
Antboy
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
77
Antboy - Muurahaispoika
Jussi U. Pellonpää, To, 16/10/2014 - 00:00

Elokuva
Erittäin rauhallisessa, ja jos lapsilta kysytään, jopa tylsässä, Middellundin kaupungissa Tanskassa 12-vuotias Pelle Nörhmann (Oscar Dietz) toivoo olevansa joku muu, kuka tahansa, kunhan samalla luokalla eturivissä istuva Amanda (Cecilie Alstrup Tarp) huomaisi hänet. Paetessaan jälleen kerran koulun ikäviä kiusaajia, Pelle päätyy pelätyn rouva Gammelgrånin pihaan, missä häntä puraisee geenimanipuloitu muurahainen, jonka kautta pojalle kasvaa supervoimat. Ja ne tulevatkin tarpeeseen, kun katala Kirppumies (Nicolas Bro) kidnappaa Amandan, kiristäen tämän isältä, entiseltä työnantajaltaan, Exofarm-yhtiön johtajalta, kovia lunnaita.

Ask Hasselbachin ehtymättömän energinen Antboy - Muurahaispoika on vinha koko perheen superseikkailu, tunnelmaltaan megaluokan esikuviaan kunnioittava, mutta samalla myös hellän humoristinen ja fiksusti piikikäs paketti, jossa on hyvin vähän, jos lainkaan, mitään turhaa. Heti ensimmäisestä ruudustaan alkaen (erinomaisen Marvel-henkinen alkujakso) mukaansa vastustamattomasti imaiseva tarjoilee nokkelasti Spider-Maneja varioivan juonensa lisäksi myös huiman kattauksen hauskoja huomioita muista sarjakuvasankareista kertovista elokuvista, Antboyn saadessa energiansa sokerista, joten Batmanin mieleentuovaan varustevyöhön kuuluu tietenkin lokerikot suklaapatukoille ja karkeille. Meiningin kruunaa Peter Peterin napakymppiin osuva musiikki, jonka jokainen nuotti on oikeassa kohdassa. Kenneth Bogh Andersenin suosittujen sarjakuvien pohjalta luotu Antboy - Muurahaispoika tekee todeksi jokaisen pienen, ja miksei vähän isommankin, pojan haaveen tulla joksikin muuksi, tulla supersankariksi, joka kovien koettelemusten jälkeen pelastaa neidon pulasta ja kukistaa katalan vastustajansa.

Eihän Antboy virheetön ole, eikä se kilpaile millään tavalla satakertaisilla budjeteilla rakennettujen amerikanserkkujensa kanssa, mutta se mikä siitä tekee niin viehättävän, on sen rehellisyys ja katsojaa kunnioittava asenne. Se ei aliarvioi lapsikatsojia sen enempää kuin aikuisiakaan, vaan pysyy alusta loppuun täysiverisenä fantasiaseikkailuna, jossa hassuja hetkiä seuraa paikoin ihka oikeastikin jännittäviä jaksoja, joten ikäraja kannattaa pitää mielessä koko perheen voimin elokuviin lähdettäessä.

Oscar Dietz on mainiosti pallohukkainen pikkupoika, joka joutuu punnitsemaan supervoimien tuomaa vastuuta sarjakuvakollegoidensa tavoin. Nicolas Bro on huvittavan hirveä Kirppumies ja Samuel Ting Graf Antboyn supersankareista kaiken tietävä sidekick ja luottoapuri Wilhelm.

Yhteenveto
Varmaotteinen ja mitä sympaattisin koko perheen toimintaseikkailu oli jättihitti kotimaassaan Tanskassa, ja silläpä Antboyn seikkailut jatkuvatkin jo ensi vuonna, kun tulevana jouluna saa ensi-iltansa Antboy - Den Røde Furies Hævn.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016