Alkuperäinen nimi: 
Bruce Springsteen: The Complete Video Anthology 1978-2000
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2001
Valmistusmaa: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
S
Kesto: 
170
Bruce Springsteen: The Complete Video Anthology 1978-2000
Jari Tomppo, To, 05/08/2004 - 00:00

Elokuva:


Tämä vuoden 2001 alussa julkaistu tupla-DVD oli ensimmäinen täyspitkä Bruce Springsteenin musiikkia DVD-muodossa esittelevä virallinen julkaisu. Aikaisemminhan Bruce on esiintynyt parillakin useita artisteja sisältävällä konserttilevyllä, mm. Amnesty Internationalin hyväksi tehdyllä konserttilevyllä sekä Roy Orbisonia kunnioittavalla A Black and White Night live -kiekolla.


Tämä kahden DVD:n paketti sisältää ykköslevyllään vuonna 1988 VHS:llä julkaistun Video Anthology 1978 - 1988 videon sisällön ilman sen kummempia restaurointeja. Ääni on miksattu DD 5.1 -muotoon mutta onneksi levyltä löytyy myös PCM Stereo äänitys. Tästä lisää hetken kuluttua. Kakkoslevy sisältää sitten alkuperäisen Video Anthologyn julkaisemisen jälkeen tehtyjä videoita, joukossa myös pari täysin uutta esitystä.


Sisältöä lienee turha kovin tarkasti analysoida. Jos rehellinen perusrock kolahtaa niin nämä kappaleet ovat taatusti tuttuja entuudestaan. Mukana on mm. sellaiset elämää suuremmat klassikot kuin Rosalita (Come out tonight), The River, Thunder Road, Dancing in the dark, Born in the U.S.A., Brilliant Disguise, Better Days, 57 Channels, Dead Man Walkin', Highway Patrolman ja niin edelleen... Videoista ilahduttavan iso osa esittelee Brucea ja E Street Bandia livetilanteissa ja joukossa on onneksi vain pari ns. näyteltyä videota. Kakkoslevyltä löytyy peräti kolme videota joissa käytetään katkelmia elokuvista. Omasta mielestäni näistä onnistunein on Sean Pennin Highway Patrolman -biisistä ohjaama video jossa käytetään katkelmia Pennin The Indian Runner -elokuvasta. Joka siis pohjautui tähän nimenomaiseen Brucen biisiin.


Allekirjoittanutta häiritsi sisällössä oikeastaan vain se seikka että paketin kannessa lukevasta Complete sanasta huolimatta tämä kokoelma ei ole liki kolmen tunnin kestostaa huolimatta aivan täydellinen. Vuoden 2000 loppuun mennessä tehdyistä videoista pois jäi mm. hieman ennen tämän DVD:n julkaisua tehty American Skin (41 Shots) -video ja toisaalta sinänsä hieno The Ghost of Tom Joad -biisi on mukana kahtena lähes identtisenä versiona.


Sisältö:


Levy 1: Rosalita (Come out tonight) / The River / Thunder Road / Atlantic City / Dancing in the Dark / Born in the U.S.A. / I'm on Fire / Glory Days / My Hometown / War / Fire / Born to Run / Brilliant Disguise / Tunnel of Love / One Step Up / Tougher than the Rest / Born to Run (acoustic live)


Levy 2: Human Touch / Better Days / 57 Channels (Ant Nothin' On) / Leap of Faith / Streets of Philadelphia / Murder Incorporated / Secret Garden / Hungry Heart (Berlin '95) / Dead Man Walkin' / The Ghost of Tom Joad / The Ghost of Tom Joad (from Jay Leno Show) / Highway Patrolman / If I should Fall Behind / Born in the U.S.A. (acoustic live) / Secret Garden - string mix

Kuva:


Videollehan nämä jutut on alunperin tehty ja osa jo 1970 -luvun puolella mikä kieltämättä näkyy kuvanlaadussa. Vanhemmissa esityksissä kuva kohisee ja värit näyttävät pahasti haalistuneilta.


Tuoreemmat esitykset ovat kuvan puolesta hieman parempilaatuisia mutta mistään huippukuvasta ei tämän julkaisun kohdalla voi niidenkään kohdalla puhua.


Esitykset ovat kyllä visuaalisesti mallikelpoista katseltavaa ja huomaa että videoiden ulkoasuun on satsattu poikkeuksellisen paljon. Paremmalla kuvanlaadulla tämä olisi komeaa katsottavaa.

Ääni:


Alkuperäinen stereoääni on miksattu Dolby Digital 5.1 -muotoon varsin puolivillaisesti. Takakanavista ei missään vaiheessa kuulu juuri mitään ja muutenkin ääni kuulostaa kummallisen lattealta. Soittimet ovat kyllä oikeilla paikoillaan eikä äänessä ole pahoja virheitä mutta jotenkin vaan ääni ei ns. rokkaa.


Onneksi mukana on myös kaksikanavainen Linear PCM Stereo ääniraita joka tällä kertaa rokkaa Dolby Digitalin syvälle suohon. PCM raita kuulostaa huomattavasti täyteläisemmältä ja munakkaammalta kuin aneeminen DD -raita.

Lisämateriaali:


Kakkoslevyllä on Secret Garden -biisistä jousitaustojen kanssa tehty versio jossa käytetään täsmälleen samaa videota kuin alkuperäisessä versiossa. Lisäksi levyltä löytyy Bruce diskografia lyhyiden ääninäytteiden kanssa. Kakkoslevyn lopputekstien aikana soi tuoreehko Bruce -biisi Lift Me Up josta ei ole mainintaa levyn kannessa. Biisi soi kokonaisuudessaan loppuun vaikka kestääkin pidempään kuin lopputekstit. Ihan kiva lisäbonus vaikkei kappale mikään suuri Bruce -klassikko olekaan.


Mitään tekstityksiä levyllä ei ole. Koko julkaisu vaikuttaa jotenkin nopeasti kasaan kyhätyltä mitä vaikutelmaa lisää vielä sekä kansivihkosta että lopputeksteistä löytyvät runsaat kirjoitusvirheet.

Yhteenveto:


Vaikka tämä julkaisu ei teknisesti mitään huipputasoa edustakaan on lähes kolmen tunnin annos Bruce Springsteeniä DVD -muodossa sen verran kova juttu että tämä paketti on pakkohankinta kaikille laadukaan perusrockin ystäville. 

Kuvasuhde: 
1,33:1
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
2
Aluekoodi: 
Ääni: 
Dolby Digital 5.1, Linear PCM Stereo
Bonukset: 
- Secret Garden string-mix alternate video - Diskografia audionäyttein
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016