Alkuperäinen nimi: 
Captain America: The Winter Soldier
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
136
Captain America: The Return of The First Avenger
Jussi U. Pellonpää, Ke, 26/03/2014 - 00:00

Elokuva
Kaksi vuotta Avengersien suuren taistelun jälkeen Steve Rogers, eli paremmin nimellä Captain America (Chris Evans) tunnettu supersankari, yrittää tottua Washingtonin poliittiseen ilmapiirin. Kun S.H.I.E.L.D.-ryhmän johtaja Nick Fury (Samuel L. Jackson) joutuu attentaatin uhriksi, pääsee Kapteeni iskuryhmän sisälle siinneen salaliiton jäljille. Kapteeni ja erikoisryhmän toinen vähintään yhtä letaali jäsen, Natasha Romanoff eli Black Widow (Scarlett Johansson), joutuvat kohtaamaan kovimman vastuksensa, tuhoa ympärilleen kylvävän Winter Soldierin, jonka syntyhistoriaa sivuaa kapteenimme omaa menneisyyttä.

Russon ohjaajaveljeksillä, Anthonylla ja Joella, on vyöllään vasta muutama kokopitkä, joista tunnetuin lienee Owen Wilsonin tähdittämä keppoinen komedia Sinä, minä ja Dupree vuodelta 2006. Isompiin saappaaisin broidit astuvat nyt, kun Marvelin supersankarisaagan etulinjan operaattorin Captain American jatko-osa, The Return of The First Avenger, saa ensi-iltansa, ja hyvinhän Russot nuo jalkineet täyttävät.

Alkuperäiseltä nimeltään Captain America: The Winter Soldier on vauhdikas ja sarjishengelle uskollinen tykitys, jossa nykyajan tekniikka kohtaa hyvässä synkassa perinteisemmän toimintaelokuvan. Stuntteja tukussa työstänyt urakointi on tehnyt kokonaisuudesta ronskisti rytisevän takaa-ajon, jonka käänteissä on imua yhtä lailla kuin mukavasti Marvelmagialla maustetussa käsikirjoituksessakin, jonka takaa löytyvät ensimmäisenkin Captain American (2011) Joe Simonin ja Jack Kirbyn originaalien sarjisten pohjalta adaptoineet Christopher Markus ja Stephen McFeely, perustaen tarinansa Ed Brubakerin luomaan konseptiin. Mukavasti kurvikas tarina kuvastaa myös nykyajan poliittista paranoiaa ja globaalia informaatiosotaa, jota käydään niin eri valtioiden kuin näiden sisällä eri agentuurienkin välillä.

Pääporukka on energisen ja karismaattisen Chris Evansin johdolla hyvässä vedossa. Captain America on Marvelin kataloogista se rehellisin ja ihmismäisin supersankari, perussotilas, joka tekee sen mitä tarvitaan ja aina isänmaan puolesta. Enemmän tilaa saa nyt myös Scarlett Johanssonin Black Widow, jonka taustojakin tuodaan päivänvaloon hahmon ristiriitaisuutta syventymään.

Anthony Mackie on Kapteenin karski kollega, kovia rintamalla kokenut armeijaveteraani Sam Wilson ja Sebastian Shaw Winter Soldier. S.H.I.E.L.D.-päällikön viransijaisuutta suorittaa valkokangaslegenda Robert Redford, joka nimenomaan halusi ottaa elokuvaan osaa siksi, että pääsisi näkemään läheltä, missä ja miten nykyaikaisissa Hollywoodin toimintaelokuvissa mennään. Sivurooleissa nähdään myös jo 2011 Kapteenimme kanssa toimineet Toby Jones, Jenny Agutter ja Garry Shandling, sekä tapansa mukaan pienen läpikävelyn leffassa cameona tekevä Marvel-moguli Stan Lee, tällä kerralla Smithsonian-instituutin vartijana.

Yhteenveto
Ryhdikäs ja rouheasti rymistelevä toimintafantasia. Marvel-perheen aikuisin edustaja.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016