Alkuperäinen nimi: 
Dawson's Creek - The Complete Third Season
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
2000
Valmistusmaa: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
957
Dawson's Creek - The Complete Third Season
M. Pajulahti, Ke, 30/08/2006 - 00:00

Elokuva
Nuorisodraamasarja Dawson’s Creekin kolmas kausi etenee toisen kauden vanavedessä, mutta uusia käänteitäkin nähdään: Jennifer (Michelle Williams) liittyy suuresti vihaamiinsa cheerleadereihin, Andien (Meredith Monroe) ja Paceyn (Joshua Jackson) suhde ei kukoistakaan enää niin vahvana, mutta Jack (Kerr Smith) alkaa hyväksyä homoutensa.

Kauden alussa Dawsonilla (James Van Der Beek) on myös romanssi salaperäiseen Eveen (Brittany Daniel). Pojan naissuhteet eivät jää vielä siihen, sillä elokuvien parissa puuhastellessaan hän tulee tutustuneeksi yllättäen myös rehtorin tyttäreen, Nikkiin (Bianca Lawson). Dawson ei kuitenkaan saa Joeytä (Katie Holmes) mielestään. Myös Jennifer löytää vihdoin unelmiensa poikaystävän jalkapalloilija Henry Parkerista (Michael Pitt), mutta suhde ei pysy kovin tasaisena.

Erityisesti seitsemäs jakso erottuu räikeästi kauden kokonaisuudesta. Blair Witch Projectin hengessä matkataan kirotulle saarelle, ja juttu saa liioittelussaan jopa koomisia piirteitä. Sarjan tekijöillä on ollut ainakin hauskaa näin paljon henkilöhahmojensa kanssa leikitellessään. Toinen erikoisella tavalla kerrottu jakso on kahdeskymmenes, The Longest Day, joka episodimaisuudessaan on jopa nerokas. Kerrontatyyli onkin omiaan näyttämään ehkä koko sarjan suurimman käännekohdan mahdollisimman moniulotteisena.

Muut kauden jaksot ovatkin sitä normaalia ja tuttua tavaraa. Vaikka dialogi on yhä paikoin erinomaista ja terävää, on ote alkanut selvästi lipsua. Tästä kertoo sekin, ettei yhdenkään jakson aikana uppouduta tunteisiin aivan niin syvälle, että ne tuntuisivat kunnolla kotisohvalla saakka. Lähellä kyllä käydään useaan otteeseen, ja haikean tunteen lisäksi tarjolla on mukava määrä onnellisuutta.

Tutusti sarja sisältää runsaasti harmitonta ihmissuhteiden selvittelyä, mutta edellisistä kausista tuttua pientä elämänfilosofiointiakin on tarjolla. Parhaimmillaan älykkäät ja tunnelmalliset keskustelut antavat katsojallekin valmiuksia käsitellä omia ajatuksiaan selkeämmin. Erityisesti nuorten ja heidän vanhempiensa suhteet antavat loistavaa esimerkkiä siitä, miten osapuolten pitäisi kohdella toisiaan ongelmienkin keskellä.

Melkein jokainen jakso on lähtöisin eri käsikirjoittajan kynästä. Kun ohjaajiakin on lähes yhtä monta, ei lopputulos pysy enää riittävän tasaisena kokonaisuutena. Vaikka suurin osa jaksoista noudattaakin menestyksekkäästi perusjuonta kuljettavaa linjaa, on välillä sorruttu jonkin verran turhempaan hömppään. Edes hyvät näyttelijäsuoritukset eivät onnistu nostamaan turhan lähelle pintaa kohonnutta ihmissuhdesotkua tarpeeksi korkealle.

Kuva
1.33:1-suhteen kuva on tavallista TV-sarjan keskitasoa. Värit ovat kohdallaan eikä suurempaa moitittavaa löydy. Tarkkuutta olisi tosin kaivannut lisää, sillä paikoin kuva on liian pehmeää.

Ääni
Englanninkielinen alkuperäinen ääniraita, sekä dubbaukset ranskaksi ja saksaksi ovat kaikki Dolby Surround 2.1 -muotoa. Niiden lisäksi saatavilla on vielä Mono-ääniraita italiaksi dubattuna. Mitään ihmeellistä raidat eivät sisällä, vaan toistettavana on lähinnä dialogia. Se toistuukin erittäin selkeästi ja häiriöttä.

Lisämateriaali
Julkaisu sisältää ainoastaan Kerr Smithin ja tuottaja Paul Stupinin kommenttiraidan kymmenenteen sekä kauden viimeiseen jaksoon. Miehet muistelevat tapahtumia muistakin jaksoista, käsittelevät koko sarjaa yleisellä tasolla, ja keskustelevat hahmoista sekä vähän kaikesta mitä mieleen tulee.

Yhteenveto
Dawson's Creekin kolmas kausi seuraa Capesiden nuorten ja hieman aikuisempienkin ihmisten elämää muutosten ja ongelmien keskellä. Se jää selvästi toisen kauden varjoon, mutta onnistuu silti pysyttelemään keskitasolla useista käsikirjoittajista ja ohjaajista huolimatta. Mikäli sarjan aiemmat kaudet ovat kiinnostaneet, on tämäkin ihan hyvä hankinta. Teknisesti julkaisu on keskitasoa.

Kuvasuhde: 
1.33:1
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
6
Aluekoodi: 
Ääni: 
Dolby Surround 2.1 (englanti, ranska, saksa), Mono (italia)
Dubbaukset: 
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016