FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: Miami Blues
Jussi U. Pellonpää, Ti, 22/03/2016 - 14:55

Kun psykoottinen Junior Frenger (Alec Baldwin) vankilasta vapauduttuaan saapuu Miamiin, ei herra ehdi lentokenttää pitemmälle, kun takana on jo yksi henkirikos. Umpihullu, mutta valloittavan charmikas nuorimies nappaa kainaloonsa yksinkertaisen prostituoidun Susanin (Jennifer Jason Leigh), aloittaa uskomattoman yhden miehen rikosaallon ja saa pian peräänsä murharyhmän vanhan ja väsyneen jahtikoiran, kersantti Hoke Moseleyn (Fred Ward). Mutta Junior ei olekaan kuin kuka tahansa tavallinen kriminaali, vaan uuden ajan rikollinen, joka osaa toimia pro-aktiivisesti, mutta eipä ole Hokestakaan aika vielä ohi ajanut.

George Armitagen ohjaama Miami Blues on yksi 1990-luvun parhaita toimintatrillereitä, pienellä tehty ja pienenä pidettykin, mutta henkilöhahmoihin ja juonenkuljetukseen suurella kauhalla satsaavana mitä mielenkiintoisin, julmin ja paikoin vinon humoristinen murhaleikki. Loistavien käänteiden ja partaveitsen terävällä kynällä piirrettyjen ihmistyyppien takana on yksi Amerikan kovimmista rikoskirjailijoista, Charles Willeford, joka kirjoitti yhteensä neljä julkaistua Hoke Moseley -romaania ja yhden vieläkin julkaisemattoman, Grimhavenin, jota kustantaja piti jo liian synkkänä. Kuinka vain, Hoke on mainio lisä leffakyttien katalogiin, ja Fred Ward tavoittaa ikääntyneen ja kaikkeen kyllsätyneen nuuskijan persoonan vallan mainiosti. Yhden pitkän uransa parhaista rooleista tekee myös nuori Alec Baldwin, jonka Junior on oikeastikin valloittavan nokkela, mutta samalla myös arvaamattoman pelottava hahmo. Trion täydentää Jennifer Jason Leigh, jonka esittämä Susan ei ole penaalin terävin kynä, mutta taatusti yksi tarinan hyväsydämisimmistä.

Loistava Miami Blues nähdään perjantaina 25.3. 4-kanavalla, tosin hieman ikävään aikaan piilotettuna, alkaen klo: 01:10, mutta digoboxien aikakaudella jokaisen kannattaa ainakin nyt käyttää niiden nauhoitusmahdollisuuksia hyväkseen.

Lähde: 
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016