Alkuperäinen nimi: 
Frozen
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
108
Frozen - huurteinen seikkailu
Jussi U. Pellonpää, Pe, 20/12/2013 - 00:00

Elokuva
Arendelin kuningaskunnan nuorempi perijä, prinsessa Anna (Kristen Bell), joutuu keskelle suurta seikkailua, kun hänen isosiskonsa, mystisiä voimia hallitseva Lumikuningatar Elsa (Idina Menzel) vaarantaa koko valtakunnan tulevaisuuden. Seuranaan karski erämies Kristoff (Jonathan Groff), tämän uskollinen matkakumppani, poro Sven, sekä kuningasperheen luottoystävä, lumiukko Olof (Josh Gad), Anna lähtee matkalle kohti pohjoista, missä lopulta mitataan mitä on todellinen toisesta välittäminen ja elämää suurempi rakkaus.

H.C. Andersenin klassikosta Lumikuningatar inspiraationsa saanut, Chris Buckin ja Jennifer Leen ohjaama kokoperheen animaatio Frozen - huurteinen seikkailu on kaikin puolin Disneylaadun ylpeä edustaja. Frozen - huurteinen seikkailu on silmiä hivelevän kaunis ja teknisesti moitteeton fantasia, josta löytyy kaikki legendaarisen tuotantotalon klassikkosatujen piirteet. Elokuva tulvii epäitsekkään puhtoisia sankareita, hilpeän omaperäisiä sivuhahmoja ja kieroja omaneduntavottelijoita.

Jokainen genren suureen puiseen sääntökirjaan merkitty elementti aina taikavoimien tuomasta vastuusta ja lumoukset purkavasta todellisesta rakkaudesta ovat mukana, kuten myös Disneyn musikaaliperinteen tapaan useat hienot laulutkin. Christophe Beckin luoma score kumartaa komeasti pohjoisen historiaan ja valloittavan mahtipontiset ja koskettavan herkät kappaleet ovat Robert Lopezin ja Kristen Anderson-Lopezin käsialaa.

Kristen Bell ja Idina Menzel tulkitsevat tasokkaasti siskoksia, joiden välille epäkelvot yksilöt yrittävät luoda juopaa. Jonathan Groff murahtelee coolisti Kristoffin roolissa ja parhaat hetulat heittelee Josh Gad yli-energisenä lumiukko Olafina, joka haluaisi joskus kokea kesän. Santino Fontana on naapurimaan salskea prinssi Hans, Alan Tudyk ahne herttua ja Ciarán Hinds karismaattinen peikkopappa.

Kotimaaksi dubatussa versiossa kuullaan mm. Saara Aaltoa (Anna), Katja Sirkiää (Elsa) ja Vesä Hämestä (Weseltonin herttua). Kristoffille äänensä antaa hiphopjuontaja Axl Smith, ja Tero Koponen on lumiukko Olaf.

Yhteenveto
Laatuanimaatioden ystäville Frozen tarjoaa satuseikkailun, joka on yhtä aikaa perinteitä kunnioittava ja uusinta tekniikkaa taitavasti yhdistelevä elämys.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016