Haastattelussa Ben Stiller
J. Pikkarainen, Ma, 23/05/2011 - 00:00

FilmiFIN haastatteli näyttelijä Ben Stilleriä koskien miehen uutukaista Pienin painajainen perheessä. 25. päivä toukokuuta Suomessakin DVD:llä ja Blu-rayna julkaistava elokuva on komediasarjan kolmas osa, jossa näyttelevät Stillerin lisäksi muun muassa Robert De Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand ja Teri Polo. Elokuvan arvosteli FilmiFIN-kriitikko Jussi U. Pellonpää.

Arvostelun voit lukea tästä.

Ben Stiller

FilmiFIN: Hei, Ben. Kuka olisi voinut uskoa näkevänsä Greg Fockerin ja hänen hullunkurisen perheen palaavan sarjan kolmanteen osaan, Pienin painajainen perheessä?

Stiller: Niinpä. Kukaan meistä ei osannut odottaa vuonna 2000 tehdessämme ensimmäistä osaa (Painajainen perheessä), että tekisimme vielä kolmannen osan. Uskon kaikkien löytävän jotain itsestäänsä Fockerin perheessä, ja onhan meillä erinomaiset näyttelijät - Robert De Niro, Blythe Danner, Teri Polo, Owen Wilson ja kahdessa jälkimmäisessä vielä Barbra Streisand sekä Dustin Hoffman. Elokuva tuntuu käsittelevän niitä teemoja, joihin ihmisten on helppo samaistua ja joista he nauttivat. He rakastavat Gregin hiljalleen kehittyvää hermoromahdusta *naurua*. Pienin painajainen perheessä -osassa tähtinäyttelijät lisääntyvät vielä Jessica Alballa, Laura Dernillä ja Harvey Keitelilla.

FF: Millaista on näytellä Robert De Niron kanssa peräti kolme kertaa?

S: Taivaalliselta. Muistan kun ensimmäistä tehdessämme ohjaaja Jay Roach lähestyi minua ja kysyi, miltä tuntuisi jos De Niro näyttelisi appiukkoani. Totesin vain sarkastisena, että olisihan se hienoa. Sitten se toteutui ja vieläpä kolme kertaa. Luulin ensimmäisen kerran olleen puhdasta onnea, mutta näemmä olemme saaneet onnenkantamoisia joka viides vuosi.

FF: Sinutteletteko jo toisianne? Kutsutko häntä Bobiksi, Robertiksi vai herra De Niroksi?

S: Voin ylpeänä todeta tuntevani hänet niin hyvin, että saan kutsua häntä Bobiksi. Hän oikeastaan käyttää sitä lyhennettä itsekin.

FF: Pienessä painajaisessa perheessä on hauska kohtaus, jossa Robert De Niron esittämä Jack Byrnes pyytää sinua olemaan kummi (God Focker). Kertoisitko hieman kohtauksesta?

S: Tietenkin. Byrnes saa elokuvassa sydänkohtauksen ja alkaa huolestumaan suvustaan sekä sen jatkamisesta. Koska hänellä ei ole juuri muita mahdollisuuksia, hän joutuu tyytymään hahmooni Greg Fockeriin.

FF: Kohtaus ei tosin pääty hyvin. Teillä syntyy hauska ja eeppinen nyrkkitappelu poikanne ja tyttärenne kahdeksanvuotissynttärijuhlissa.

S: Kyllä, Greg saa tarpeekseen appiukkonsa pompotuksesta ja käy käsiksi.

FF: Kohtaus menee fyysiseksi.

S: Kyllä, me todella otimme sen tosissamme.

FF: Miltä tuntuu ruveta käsikärhämään itse Raivohärän, De Niron kanssa? Hän osaa iskeä, tunsitko itsesi uhatuksi?

S: En, koska harrastan paljon erilaisia lähitaistelulajeja ja UFC:tä vapaa-ajallani, joten tunsin olevani voimissani. Olen tyytyväinen, että saimme lisättyä kohtaukseen hieman muutakin kuin vain pelkkää painia ja nyrkkejä.

FF: Luin, että hän osui sinua vahingossa oikeasti kasvoihin?

S: Se on totta. Hän osui kunnolla, mutta niin osuin minäkin. Hän sanoi haluavansa sitä, hän sanoi "pistä parastasi". *nauraa*

FF: Elokuvassa Gregin kaksoset täyttävät kahdeksan vuotta. Voitko kertoa hieman heitä näytelleistä lapsista Colin Baiocchista ja Daisy Tahanista? He olivat erinomaisia.

S: He eivät ole lapsia. He ovat oikeasti 40-vuotiaita.

FF: Oikeasti? Kylläpä ne pystyvät nykyään ihmeisiin tietokonetehosteilla.

S: Kyllä *naurua* Ei tietenkään. Daisy on oikein kohtelias ja viisas pikku tyttö. Colin oli hauska, koska hän oli oikeasti niin lapsellinen. Hän halusi vain leikkiä. Kun sanoimme hänelle, että hänen pitää nyt näytellä, niin hän tahtoi vain leikkiä. Sitten tunsit itsesi hirveäksi orjuuttajaksi. "Nyt sinun pitää näytellä. Näyttele!" ja sitten hän rupesi itkemään. Loistava bisnes lapsinäyttelijöille. Kunhan vitsailen, he olivat oikeasti erittäin lahjakkaita.

FF: Elokuvassa on toinen hauska kohtaus, jossa Jack Byrnes ottaa vahingossa potenssia helpottavaa lääkettä ja saa suhteellisen kookkaan sivuvaikutuksen, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Greg Fockerin täytyy saada ori jälleen lepoon. Kuinka tuollaiseen kohtaukseen voi valmistautua?

S: Paljon taustatutkimusta! *naurua* Greg Focker on oikeasti hoitaja, joten hän tietää mitä tehdä. Bob on puolestaan luonnostaan metodinäyttelijä, joten hän tuli kohtaukseen valmistautuneena. *naurua*

FF: Barbra Streisand debytoi Fockerina Painajainen perheessä. Kuinka saitte hänet mukaan?

S: Soitimme hänelle kysyäksemme kiinnostusta osaan ja hän sanoi miettivänsä asiaa. Jay Roach ehdotti sitten, että soittaisin hänelle henkilökohtaisesti. En ollut koskaan tavannut häntä, joten olin hieman jännittynyt. Hänellä oli monia kysymyksiä ja epäilyksiä elokuvasta ja hahmostaan. Meidän osalta oli onni, että halusimme hänet näyttelemään Dustin Hoffmanin vaimoa, ja he ovat tunteneet toisensa jo teini-iästä lähtien.

FF: Kuinka sinun oma perheesi rinnastuu Fockereihin?

S: Stillerit? Me olemme kaikki hulluja, emme tosin mitään verrattuna Fockereihin. Tai ehkei sittenkään, olemme mielipuolia. Minusta on mielenkiintoista, että elämäni on hyvin samanlainen kuin Greg Fockerilla. Kun teimme ensimmäistä elokuvaa, pyysin silloista tyttöystävää vaimokseni, ja nyt sekä minulla että Gregillä on kaksi lasta.

FF: Kuinka sinun vanhempasi Jerry ja Meara voivat? Hehän ovat 80-vuotiaita. Onko totta, että heillä on omat verkkosivut?

S: Kyllä, he ovat siirtyneet verkkoon ja aikovat valloittaa kaikki mediat. Heillä on Twitter-tilikin. Äitini rakastaa Internettiä, mutta en usko isäni tietävän mikä se on. Heidän kotisivunsa on www.stillerandmeara.com. Heillä on ohjelma, jota tuotan ja ohjaan välillä. He keskustelevat siinä paikallisista tapahtumista ja päätyvät usein riitelemään keskenään.

FF: Voimmeko odottaa Fockerien palaavan neljänteen elokuvaan?

S: Eihän sitä koskaan tiedä. Jos katsojat sitä haluavat ja me vain keksimme järkevän juonen jatkumoon. Luulen elokuvien valmistumisen välillä olleen ajan auttaneen muun muassa hahmojen kehityksessä, joten kyllä, toivon että teemme vielä neljännen.

FF: Parasta tässä sarjassa on se, että se kasvaa sitä mukaa kuin Fockerienkin perhe. Vuonna 2040 meillä voisi olla Focker-elokuvia.

S: Aivan, kuten vaikkapa Mother Fockers tais Grandfockers. Voisimme tehdä esiosan nimeltä Forefockers. Ei niin väliä käsikirjoituksella, kunhan on hyvä nimi.

FF: Kiitoksia haastattelusta, Ben.

S: Kiitos.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016