Alkuperäinen nimi: 
Happy Feet Two
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2011
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
100
Happy Feet 2
Jussi U. Pellonpää, To, 01/12/2011 - 00:00

Elokuva
Pingviini Mumblella (Elijah Wood) menee melkein hyvin. Rinnalla kulkee ihanainen Gloria (Pink), mutta jälkikasvu, pieni ja pörröinen pingupoika Erik (Ava Acres), ei jaa samaa intohimoa tanssimiseen kuin muu keisaripingviinien yhdyskunta. Mumble tekee kaikkensa saadakseen poikansa innostumaan stepin ensi askelista, mutta tämän huomion varastaakin naapurissa asuvien pingviinien uusin sankari, lentokykyinen Sven (Hank Azaria).

Siipiveikosta huumaantunut Erik ei halua enää seurata vanhempiensa räpylänjälkiä, mutta kun luonnonkatastrofi iskee Keisarimaahan Antarktikselle, kaikkien elollisten on puhallettava yhteen hiileen. Pelastusoperaatioon osallistuvat pingviinien lisäksi myös äkäinen merinorsu Brian (Richard Carter) lajitovereineen, aina ja ikuisesti romantiikan nälkäinen Ramon (Robin Williams) sekä kaksi katkarapujen sukuun kuuluvaa krilliä Bill (Matt Damon) ja Will (Brad Pitt), jotka haluavat löytää elämälleen muunkin tarkoituksen kuin ravintoketjun pohjalla tonkimisen.

Monissa liemissä keitetty veteraaniohjaaja George Miller palaa menestyskonseptiinsa ja tuo valkokanaille jatko-osan omalle Happy Feetilleen (2007) pelkällä järjestynumerolla lisättynä. Happy Feet 2:ssa Miller hallitsee visuaalisesti näyttävän ja huiman vauhdikkaan 3D-kohelluksen suitsemisen kadehdittavan hyvin, mutta hänen sekä Warren Colemanin, Gary Eckin ja Paul Livingstonin käsikirjoittama tarina tehosterikkaan tohinan taustalla jää tällä kerralla lapsipuolen asemaan. Painovoimaa uhmaavia kamera-ajoja tulviva kokonaisuus on kuin 100 minuuttinen huvipuiston hurjimmissa laitteissa, mutta muutamalla huomiolla ilmaston lämpemisestä ja itseensä luottamisen tärkeydestä kuorrutettu kertomuksen peruskivi tuntuu sutaistun vain musiikkipainotteisen seikkailun taustalle.

Säveltäjä John Powell on tehnyt suuren urakkansa huolella, ja meiningin muassa kuullaan paljon uusia ja meneviä kappaleita sekä näiden höysteenä komeiksi sovitettuja versioita sellaisista popmusiikin merkkipaaluista kuin The Queenin We Are The Champions ja Under Pressure sekä Papa Oom Mow Mow ja Dragostea Din Tei.

Jo ensimmäisestä Happy Feetista tutut Hugo Weaving, Elijah Wood ja Robin Williams jatkavat äänirooleissaan tutulla rutiinilla parhaiden lohkaisujen jäädessä aksenttiakrobaatti Hank Azarian röyhkeän Svenin ja täysillä irrottelevien Brad Pittin ja Matt Damonin äänekkäiden äyriäisten harteille. Kotimaisessa versiossa päärooleissa on sekä ykkösestä tuttuja talentteja, että myös uusia yrittäjiä. Niilo Syväoja on Mumble, Seera Alexander Erik, Ilkka Merivaara Ramon, Annituuli Kasurinen Gloria ja Antti Jaakkola Sven.Erikoismaininnan ansaitsevat Petrus Kähkönen ja Samuel Harjanne, jotka tekevät hyvää työtä Willina ja Billina.

Yhteenveto
Ei ollenkaan niin originelli kuin ensimmäinen Happy Feet, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa hauskan huumorin ja hellyttävien kohtausten tiimellyksessä niin, että sitä kehtaa vallan hyvin suositella ihan koko perheelle.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016