Alkuperäinen nimi: 
Hot Tub Time Machine
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2010
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
15
Kesto: 
110
Hot Tub Time Machine
Jussi U. Pellonpää, Pe, 18/06/2010 - 00:00

Elokuva
Kolme lapsuudenystävää ja 1980-luvun alkuvuosina viimeiset onnen hetket elämissään kokeneet Adam (John Cusack), Nick (Graig Robinson) ja Lou (Rob Corddry) tapailevat toisiaan nykyään enää harvoin. Adam elää keskellä avioerohelvettiä, riesanaan vielä siskonpoika Jacob (Clark Duke), kun taas Nick on joutunut luopumaan intohimostaan musiikista ja toimii nykyään vaimonsa eläinsalongissa hanttihommissa. Vaan kun pulloon ryömineen Loun sammumista epäillään itsemurhayritykseksi, kaverit päättävät repäistä vielä kerran ja matkata nuoruutensa mekkaan, monia unohtumattomia bileitä tarjonneeseen laskettelukeskukseen, joka nykyään on kuitenkin ränsistynyt ja köyhtynyt pikkukaupunki. Nelikko onnistuu kuitenkin saamaan saman huoneen konkurssikypsästä hotellista, sen aivan saman, jossa he viettivät ikimuistoiset ja tulevaisuuttaan silmällä pitäen tärkeät hetket ennen aikuisuuttaan.

Alkoholipitoinen ilta päättyy kimppakylpyyn kaikille tutussa altaassa ja seuraava aamukin valkenee tutusti mannerlaatan kokoisen krapulan merkeissä, tosin vuodessa 1986. Alkushokista (ja darrasta) selvittyään jengi alkaa etsiä pääsyä takaisin omaan aikaansa nykypäivään, johon kryptisiä vihjeitä tarjoilee oikosulkuun mennyttä kylpytynnyriä korjaamaan saapunut remonttireiska (Chevy Chase).

Steve Pinkin ohjaama Hot Tub Time Machine on nimeään myöten ämpäriälytön sekoilu, mutta niin rankasti navan alle iskevä ja hillittömän hauska, ettei sen estottomasta riehunnasta voi olla pitämättä. Pinkin pitkä työtoveruus John Cusackin kanssa (yhteistyössä tehty mm. Grosse Pointe Blank (1997), The Jack Bull (1999), High Fidelity (2000), America`s Sweethearts (2001)) lienee ollut yksi syy, miksi monissa eri genreissä suvereenisti viihtyvä Cusack tekee paluun puhtaaksi viljellyn kohelluskomiikan pariin, ja tekeekin sen kaikin puolin hyvin. Cusackin kiherryttävästi kärsivä Adam on nelikon katalyytti, hahmo, jota muut seuraavat, mutta jolla itsellä on samaan aikaan suurin painolasti niskassaan ajankulun oikean laidan palauttamisessa.

Graig Robinson on oma mehevä itsensä ja miekkonen heittääkin täysosumana yhden leffan varmoista kestoherjoista suoraan katsojalle. The Daily Showsta tuttu Rob Corddry varastaa jokaisen kohtauksen suvereenisti itselleen silkkaa törkyä ja seksistisrasistisia räävittömyyksiä jatkuvasti suoltavana sekopäänä, jolle matka parinkymmenen vuoden taakse antaakin yllättäen uuden mahdollisuuden muuttaa loppuelämän suuntaa.
Jenkkien The Officessa mainetta hankkinut Clark Duke on paljosta vastuussa jengin ainoana järkisyitä pohtivana jäsenenä, vaikka klopin nörtti olemus herättääkin kasaribileissä enemmän ihmetystä kuin ihastusta. Hassusti harmaantunut 1980-luvun kulttisuosikki Chevy Chase tekee pitkästä aikaa paluun kameran eteen, eikä metkussa miehessä ole aikojen saatossa oikeastaan mikään muu muuttunutkaan kuin pikkuisen rypistynyt ulkonäkö.
Toinen pienten piirien ylistämä kasvo, Crispin Glover, piipahtaa kuvissa kovaonnisena pikkolona.

Musaraidalla kaikuvat tietenkin aikakauden karmaisevan hövelit sävelet. Niin muodiltaan kuin musiikiltaankin näin jälkikäteen tarkasteltuna hirvittävin vuosikymmen esitteli maailmalle toinen toistaan niljakkaampia artisteja, joista ääneen pääsevät mm. Salt N Pepa (Push It), Echo & The Bunnymen (Bring On The Dancing Horses), Spandau Ballet (True) sekä oman aikansa klassikoksi kasvanut Jessie`s Girl, jonka esittää erehtymättömästi metsään Graig Robinson. Mötley Crüen törkytehtaalta kuullaan kolme oman aikansa rujoa runttausta, Keep Your Eye on the Money, Home Sweet Home ja Kickstart My Heart.

Yhteenveto
Härski ja hillitön komedia aikamatkustajista, jotka sen sijaan, että korjaisivat tulevaisuuden virheitä, heittäytyvät uudelleen nuoruuden, alkoholin ja lihan iloihin huomisesta piittaamatta.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016