Alkuperäinen nimi: 
Ice Age 4: Continental Drift
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
91
Ice Age 4: Mannerten mullistus
Jussi U. Pellonpää, To, 28/06/2012 - 00:00

Elokuva
Jääkauden tutut sankarimme elelevät auvoista arkeaan. Mammutti Manu (Ray Romano) kummastelee nopeasti kasvavan tyttärensä Kirsikan (Keke Palmer) kasvua aikuisuuteen ja lunki laiskiainen Sid (John Lequizamo) saa vaivoikseen dementoituneen Mumminsa (Wanda Sykes). Perhekriisien keskellä sarkastinen sapelihammastiikeri Diego (Denis Leary) yrittää säilyttää mielenterveytensä. Vaan kun uusi katastrofi koettelee maapalloa, josta jälleen kiitos tammenterhoja maanisesti himoitsevan Scratin, Manny, Diego, Sid ja Mummi päätyvät ajelehtimaan jäälautalla keskelle vaarojen merta, missä kauhun tasapainoa ruokkii hirmuinen merirosvokapteeni Koura (Peter Dinklage). Apinakapteenin joukoissa purjehtii myös vaalea kissaeläin, Shira (Jennifer Lopez), johon Diego iskee paitsi silmänsä, myös kyntensä, samaan aikaan kun Manu ja Sid koettavat rekrytoida uusia ystäviään taisteluun oikeamielisen yhteiselon puolesta.

Jo neljänteen osaansa tullut Ice Age -saaga ei osoita väsymisen merkkejä, sillä Steve Martinon ja Mike Thurmeierin ohjaama kimppakiva löytää jälleen uuden vaihteen ja rutkasti pikkuisen opettavaistakin sanomaa kaiken hauskanpidon keskellä. 3D on ammattitaitoisen komeaa, mutta stereoskopia on mukana vain vetävän tarinan tukena, ei keulaan liimattuna trikkinä.

Animointi on yhtä eläväistä kuin ennenkin, ja varsinkin nyt mukaan tuleva uusi fauna hekotuttaa rehevine yksityiskohtineen. Toimintaa piisaa vaativampaankin tarpeeseen, ja myös innovatiivinen innostus erottuu iloisesti käsikirjoituksen pakollisten jakosjen lomista leppoisasti. Seikkailu sekoittelee jälleen uutta ja vanhaa, kun sujuvan saumoitta siirtyillään Homeroksen Odysseus -eepoksesta maanmainion maaorava-armeijan Braveheart -tyylisen röyhistelyyn.

Jokaisessa osassa verbaliikasta vastannut pääkolmikko Romano-Leguizamo-Leary tekevät tutun tasokasta työtä ja saavat tällä kerralla erinomaisen kulvtivoitunuttakin tukea uusilta tulokkailta. Peter Dinklage riehuu sydämensä pohjasta armottomana kapteenina, Jennifer Lopez sähisee viekkaan feliinin muodossa ja Wanda Sykesin maneerit naurattavat muutamaankin kertaan.

Kotimaan versiossa kuullaan tuttuja tulkkeja: Antti Pääkkönen on Manu, Antti LJ Pääkkönen Sid ja Santeri Kinnunen Diego. Mummina lässyttää Susa Saukko, kapteeni Kourana ärjyy Sasu Moilanen ja Shirana kehrää Krista Kosonen.
Yhteenveto

Pitkä matka on kuljettu jäätikön sankareiden seurassa, mutta jos seikkailut jatkuvat näinkin pirteästi, mukaan lähtee aina mielellään.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016