Alkuperäinen nimi: 
Iron Man 3
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
120
Iron Man 3
Jussi U. Pellonpää, To, 25/04/2013 - 00:00

Elokuva
Samaan aikaan kun salaperäisen terroristin Mandariinin (Ben Kingsley) pommiattentaatit herättävät kauhua ympäri maailman, katkerasti kaunainen biomekaanikko Aldrich Killian (Guy Pearce) palaa paremmin Iron Manina tunnetun Tony Starkin (Robert Downey Jr.) elämään. Kun viimeisin tuhoisku osuu suoraan neropatin supersankarin kotiluolaan ja Starkin mielitietty Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) joutuu sodan keskelle, tulee keikasta hyvinkin henkilökohtainen.

Sukupolvensa terävimpiä käsikirjoittajia ja 2000-luvun mainioimman mustan huumorin helmen, toimintajännärin Kiss Kiss Bang Bang (2005) ohjannut Shane Black valikoitui lopulta kolmannen Iron Manin ohjaajaksi, ja hyvä niin, sillä miehellä on hallussaan paitsi erinomainen visuaalinen silmä kineettiselle toiminnalle, myös tarkka vainu hyvän tarinan ja ennen kaikkea napakan ja hirtehisen dialogin perään.

Alituisen räiskeen sijaan Blackin ja Drew Pearcen käsikirjoittama Iron Man 3 tarjoilee mukavan yllätyksellisen juonikudelman, jota höystetään nokkelan terävällä dialogilla ja aina tilaisuuden tullen visuaalisesti huikean hienoilla efekteillä ja teräksisellä toiminnalla, joka on silkkaa mega-actionia puhtaimmillaan.

Loistava Robert Downey Jr. ON Tony Stark/Iron Man, sarkastinen ja katusmartti nero, sarjakuvista valkokankaille lentäneiden supersankareiden aatelinen, jota monipuolinen näyttelijä tulkitsee vimmaisella kiihkolla. Suvereenin Downey Jr.:n tukena ovat tuttujen Paltrowin ja henkivartija Happyna jälleen nähtävän, kahden ensimmäisen Iron Manin ohjaajan Jon Favreaun lisäksi myös Don Cheadle eversti Rhodesina sekä William Sadler USA:n presidenttinä ja Miguel Ferrer tämän varamiehenä. Mainio Ben Kingsley heittää yhden uransa erikoisimmista performansseista hornanhenki Mandariinina, jonka rinnalla Guy Pearcen maanikko Killian on pelkkää pahisten peruskauraa.

Yhteenveto
Hevimpää metallia komeissa kuoseissa tarjoileva Iron Man 3 ei petä fanejaan. Kaksi tuntia täyttä tykitystä pitää pakarat penkissä aina krediittien loppuun, jossa tarjoillaan vielä se viimeinen vinkki tulevaan.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016