Alkuperäinen nimi: 
Jurassic Park
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
1993
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
128
Jurassic Park 3D
Jussi U. Pellonpää, Ke, 08/05/2013 - 00:00

Elokuva
Esi-historiallisesta hyönteisestä uutetun DNA:n avulla multimijonääri John Hammond (Richard Attenborough) on herättänyt muinaiset hirmuliskot henkiin ja suunnittelee avaavansa turistirysän näiden ympärille. Asiantuntijaryhmän tarkasturetki dinosauruspuistossa muuttuu selviytymistaisteluksi, kun turvallisuus pettää ja nälkäiset elikot pääsevät irti.

Steven Spielbergin 20 vuoden takainen megahitti Jurassic Park kestää vaivatta uusintakierroksen. Erinomaisen taitavasti jälkityöstössä luotu kolmas ulottuvuus ei varsinaisesti tuo mitään lisää itse napakkaan ja vauhdikkaan jännittävään tarinaan, mutta huippuunsa trimmatut kuva ja ääni sekä uskomattoman eläväiset efektit ovat silkkaa mannaa kaikille aistielimille.

Michael Crichtonin menestysromaanin pohjalta Spielberg loi kokonaisvaltaisen elämyksen, jonka rinnalla monet kilpailijat, ja jopa sen saamat kaksi jatko-osaa, kalpenevat. Ilmestymisaikanaan vielä keskiraskaan sarjan luottonäyttelijät, muun muassa Jeff Goldblum, Laura Dern, Bob Peck ja Samuel L. Jackson, tekevät kaikki erinomaista työtä aina varman Sam Neillin johdolla, mutta pääosassa ovat ehdottomasti ILM:n tehostetaikureiden luomat ja vielä tänäkin päivänä uskomattoman eläväiset hirmuliskot.

Yhteenveto

Yksi Hollywoodin vauhdikkaimmista, taidokkaimmista ja kestävimmistä viihde-elokuvista, joka ansaitsee menestyksensä sukupolvelta toiselle. Neljäs osa dinosaagaan on tulossa valkokankaille ensi vuonna.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016