Alkuperäinen nimi: 
Justin Bieber`s Believe
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
91
Justin Bieber`s Believe
Jussi U. Pellonpää, Ke, 01/01/2014 - 00:00

Elokuva
Parin vuoden takaisen Justin Bieber Never Say Never -siirappidokkarin ryhdikkäämpi jatko-osa seuraa jo täysi-ikäiseksi kasvaneen teini-idolin massiivisen Believe-kiertueen valmistelua, harjoituksia ja tietenkin itse shown kohokohtia, keskittyen turneen Miamin keikkoihin tammikuussa 2013.

Justin Bieber`s Believen persoonaton ohjaaja Jon M. Chu (Step Up 2: The Streets (2008), Step Up 3D (2010), Justin Bieber Never Say Never, 2011), G.I.Joe: Kosto (2013)) ei yritäkään raapaista pintaa, vaan keskittyy niin monen kaltaisensa tavoin vain miellyttämään Justin Bieberin vankkaa ja vannoutunutta fanilauma, myös Beliebereiksi kutsuttuja hurmahenkiä.

Justin Bieberin voi helpolla mieltää tuotteeksi, joka ei laula taantumasta tai ahdingosta, vaan jokainen värssy kappaleissa on matemaattisen tarkasti suunnattu niitä kuunteleville nuorille tytöille, Believe yrittää kovasti vakuuttaa nuoren miehen olevan myös jotain muutakin. Vakavampia pohdiskeluja ei filmillä sen suuremmin nähdä, mutta hetkittäin pintaan nousee Justinin mietteet kaiken katoavaisuudesta ja varsin aidolta vaikuttava kiitollisuus faneille, joita päästetään myös ääneen ilahduttavan paljon.

Ratkaisun hetket Bieberin tulevaisuudesta häämöttävät jo taivaanrannassa, sillä nyt 19-vuotias multilahjakkuus ei voi ikuisesti rakentaa menestystään alaikäisten tyttöjen suosiolle, vaan askeleet aikuisempaan suuntaan on otettava nopemammin kuin uskoisikaan. Taustavoimat ovat herralla toki kohdallaan, mutta kestääkö oma pää, se on lapsitähtien ikuinen dilemma, johon olemma saaneet jo aivan liian monta varoittavaa vastausta niin Lindsay Lohanilta kuin esimerkiksi Britney Spearsiltakin.

Kanadalaislähtöisen, Youtube-sensaationa aloittaneen Bieberin taustaan ei enää sen suuremmin palata ja iskä (Jeremy Bieber) ja äiskä (Pattie Mallette) saavatkin vain muutaman suunvuoron lähinnä kehuakseen jälkikasvunsa suunnatonta suosiota. Enemmän puheenvuroja saavat tietenkin Bieberin taustalla kaikessa vaikuttava manageri Scooter Braun, luottomentori Usher, sekä Believe Tourin liveohjaajanakin touhunnut Jon M. Chu.

Paikoin loputtomalta tuntuvaa kehukavalkadia pätkii onneksi näyttävät konserttitaltioinnit, joista ilmenee elävästi livetilanteiden timantintarkka suunnittelu ja toteutus sekä myös fanien huomioonottaminen interaktiivisuuden lisäämiseksi. Myös levyntekoprosessia ja taustatanssijoiden rankkaa työtä seurataan kiitettävän asiallisesti.

Yllättävää koskettavuutta tuodaan mukaan vakavasti sairaan 6-vuotiaan Avalanna Routhin traagisen tarinan myötä, pikkutyttö kun avioitui leikisti sairasvuoteellaan Bieberin pahvifiguurin kanssa, mutta saikin yllätyksekseen Justinin oikeasti vieraakseen ja vieläpä pääsyn lavalle esiintymään tämän kanssa. Se, kuinka laskelmoitua on liittää 2012 poisnukkuneen lapsen tarina megamenestyneen poptähden dokumenttiin, jääköön jokaisen itse päätettäväksi.

Yhteenveto
Särmättömäksi siloitellun fanituotteen jälkimakua ei tyystin saada pyyhittyä pois, mutta J.B.:n  vannoutuneimmille seuraajille Believe tarjoaa ihqua koko rahan edestä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016