KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Sano Böö ja osallistu Vihdoin kotona -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, Su, 19/07/2015 - 01:01

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Vihdoin kotona -kilpailu on ratkennut ja onnekkaat voittajat löytyivät tälle kerralla Varkaudesta, Savonlinnasta ja Joensuusta. Vastauksia tuli runsaasti ja niistä FilmiFINin analysointiosasto seuloi seuraavat faktat. Suosituin ulkoavaruuden asukkien invaaasioelokuva oli lukijoiden äänestyksessä ensi vuonna jatko-osankin saava Independence Day (1996) ja kakkostilalle nousi hieman yllättäenkin Tim Burtonin Mars hyökkää!, samaiselta vuodelta 1996. Koomikko Steve Martinin elokuvia paremmuusjärjestykseen pantaessa kolmanneksi kipusi Herrasmieshuijarit (1988), kakkoseksi Kuollut mies ei palttoota kaipaa (1982) sekä kärkeen ylivoimaisella äänisaaliilla Vauhdilla Chicagoon (1987). Pisteitä nappasivat myös elokuvat Superhulttio (1979), Roxanne (1987) sekä Martinin CV:ssä erikoinen trilleri Espanjalainen vanki (1997). FilmiFIN ja Fox-Paramount kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

FilmiFIN ja Fox-Paramount kutsuvat sinut 27.7.2015 DVD-ensi-iltansa saavan koko perheen animaation Vihdoin kotona kunniaksi kilpailuun, jossa palkintona on tietenkin Vihdoin kotona -elokuvia.

Tim Johnsonin ohjaama Vihdoin kotona edustaa uudempaa koko perheen animaatioelokuvaa, jonka juuret ovat syvällä scifi-perinteessä. Vaikka eloisa, värikäs ja teknisesti hyvän näköinen elokuva antaakin tekijöillä vapaat kädet tykittää mitä tahansa mielikuvituksekasta otusta ja irtainta valkokankaan täydeltä, pohjalla kulkee ikivanha, mutta aina ajankohtainen opetus erilaisuuden hyväksymisestä.

Kun universumin taitavimmilla piiloutujilla, Böö-kansalla, on muuttopäivä, se tarkoittaa sitä, että pian joku planeetta joutuu uudelleen asutetuksi. Näin käy tällä kerralla Maapallolle, jonka kaikki asukit uudelleensijoitetaan kaukasi kotoaan, mutta yksi nokkela tyttö, Tippi (äänenä Rihanna), onnistuu välttämään kiinnijäämisen. Samaan syssyyn muiden bööläisten hylkimä lajitoveri, tapaturma-altis koheltaja Oho (Jim Parsons), lähettää tupaantuliaskutsunsa koko galaksille, mukaan lukien myös kuutiopäisiä karkulaisia jahtaaville Gorgeille, joten Tellukselta pitäisi päästäkin mahdollisimman pian pois. Oho ja Tippi joutuvat lyömään hynttyyt yhteen, samalla kun he yrittävät ratkaista sekä Böö-kansan että ihmiskunnan tulevaisuuden.

Bööt ovat hahmoina kuin Disney Stichin ja Dreamworksin omien Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvien Hampaattoman kaukaisia sukulaisia, väriään vaihtavia kuutiopäisiä kuusijalkaisia, joiden ilmeikkyys on kaikesta sarjakuvamaisuudesta huolimatta äärimmäisen onnistunut. Muutenkin puhtia piisaa ja harkiten handlattu 3D on tukemassa tarinaa ilman päälle liimattua käyttötarkoitusta.

Vastaa kolmeen alla olevaan kysymykseen ja olet mukana kilpailussa, jossa palkintoina on 3 (kolme) kappaletta Vihdoin kotona -elokuvia. Muista ilmoittaa vastauksessasi, haluatko DVD:n, Blu-rayn vaiko 3D Blu-rayn?

1. Mistä Ohon äänenä kuultava Jim Parsons on tunnettu?
2. Ulkoavaruuden asukit ovat hyökänneet elokuvissa maapallolle jo lukemattomia kertoja, mutta mikä näistä elokuvista on suurin suosikkisi?
3.Mikä on mielestäsi Vihdoin kotona -elokuvassa ääninäyttelijänä kuultavan legendaarisen koomikon, Steve Martinin, paras elokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 27.7.2015 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

Lähde: 
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016