Alkuperäinen nimi: 
Planes
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Kesto: 
91
Lentsikat
Jussi U. Pellonpää, Ke, 25/09/2013 - 00:00

Elokuva
Nuori lentokonepoika Dusty Crophopper (Dane Cook) haaveilee kilpalentsikan urasta, mutta aerofobia, korkean paikan kammo, vaikeuttaa urakehitystä. Vanhan veteraanin, Kippari Rileyn (Stace Keach), opastuksella Dusty oppii hallitsemaan pelkojaan ja osallistuu huikeaan kansainväliseen kilpailuun, joka vie tämän ympäri maailmaa.

Lentsikoita ei pidä sekoittaa Disneyn lippulaivan, Pixarin, megatuotoksiin, vaan sen kotilafka, halpalentoyhtiö Disney Toons Studios on erikoistunut tekemään emoyhtiön isoista hiteistä suoraan kotikäyttöön julkaistavia jatko-osia. Lentsikat hyödyntää samaa tekniikkaa ja samankaltaisia konehahmoja kuin Autot -elokuvat, mutta ei pääse missään vaiheessa tasoille, joita yleensä yhdeltä johtavlta animaatiotallilta vaaditaan.

Tarina, jota kynäilemässä ovat olleet Jeffrey M. Howard, ohjaaja Klay Hall sekä jollain tasolla myös Pixarin pääjehu John Lasseter, on tuttua opettavaista pullaa, jossa teroitetaan itseensä uskomisen ja toisten auttamisen tärkeyttä kasvussa hyväksi ihmiseksi, tai tässä tapauksessa siis lentokoneeksi. Tasaisesta laadustaan ja kivoista kuvistaan huolimatta Lentsikat ei paljoa muuta tarjoile. Lapsille seikkailussa on kovin vähän hauskaa eikä senkään vertaa jännää, eikä aikuiskatsojille millään riitä ilmailuelokuva, jossa on vain yksi Top Gun -herja.

Originaalit äänitalentit ovat tuttuja kuka mistäkin, Dustyna kuuullaan koomikko Dane Cookia ja Kipparina veteraani Stacy Keachia. Teri Hatcher on Dustyn trukkiystävä Tytti, Brad Garrett tankkiauto Puksu, Roger Graig Smith pahin vastustaja Ripslinger, Priyanka Chopra Intian mestari Ishani ja John Cleese kilpailun vanhin osanottaja Bulldog.

Kotimaan dubbauksessa mekkaloivat joka puolelta tutut nimet: Aku Hirviniemi (Dusty), Antti Litja (Kippari), Anna Asunta (Tytti), Pertti Koivula (Puksu), Antti Reini (Ripslinger), Krista Kosonen (Ishani) ja Tom Pöysti (Bulldog).

Yhteenveto
Koko perhettä rahastava animaatio, josta ei paljoakaan löydy omaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016