Alkuperäinen nimi: 
Planes 2: Fire & Rescue
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
83
Lentsikat 2: Pelastajat
Jussi U. Pellonpää, Pe, 25/07/2014 - 00:00

Elokuva
Maailmanmestari taitolentäjä Dusty (äänenä Aku Hirviniemi) saa surullisia uutisia: symppiksen lentsikan vaihdelaatikko on hajoamassa, joten kilpailut on jätettävä niikseen. Auttaakseen Potkurinmutkan sulkemista pelkäävää lentokenttää, Dusty pestautuu palokunnan sammutusyksikköön ja saakin pian kaipaamaansa jännitystä yllin kyllin, sillä kulmakuntaa uhkaa massiivinen metsäpalo.

Disneyn Lentsikat (2013) jäi vaatimattomaksi Autot -sarjan spin-offiksi, mutta Lentsikat 2: Pelastajat petraa kummasti. Mikkihiiritehtaalla kohta parikymmentä vuotta lähinnä tv:lle tehtyjen piirrossarjojen kanssa kannuksia hankkinut ohjaaja Roberts ”Bobs” Gannaway pitää tallan pohjassa, ripottelee tilkkeeksi aikuista hymyilyttäviä populaarivihjeitä ja tekee syvästi kumartavaa kunniaa ”oikeille” megaluokan toimintaelokuville.

Vaikka tarina tyyppigalleria tulvii kliseitä aina nilkeistä byrokraateista viisaisiin veteraaneihin ja kovemman kautta opit omkasuvaan nuoreen sankariin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa kivasti ja tärkeiden opetusten äärelle osataan aina hetkeksi hiljentyä. Visuaalisesti Lentsikat 2: Pelastajat on laatutyötä ja finaalin mahtipontisessa operaatiossa on ylvästä suuruuden maksimointia. Myös taitavat suomidubbaajat pitävät visuaalisesti näyttävän, hienosti omilla siivillään liihottavan animaatioseikkailun tarpeeksi korkealla.

Aku Hirviniemi höpöttää tuttuun tapaansa Dustyna, mutta parhaat siivut läpsätä leikkaa toinen Putous -tähti Armi Toivanen, jonka päällekäyvän energinen Varpu herättää hersyvimmät hymyt höpötyksellään. Matti Onnismaa on spiritualistisia viisauksia viskova Tuulentekijä, Carl-Kristian Rundman yksikön kova päällikköhelikopteri Pena Vartija ja Pertti Koivula höppelö säiliöauto Puksu.

Yhteenveto
Kärpässarjan siipeilijästä on kasvanut kokoleffankokoinen sankari, jolle toivoo uusiakin seikkailuja.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016