Alkuperäinen nimi: 
Beautiful Creatures
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
124
Lumoava kirous
Jussi U. Pellonpää, Ke, 27/02/2013 - 00:00

Elokuva
Ethan Wate (Alden Ehrenreich) ei malttaisi millään odottaa, että pääsisi lähtemään kotikaupungistaan Gatlinista, joka ei tarjoa pojalle mitään. Vaan kun koululuokkaan astelee uusi oppilas, mystinen Lena Duchannes (Alice Engert), jonka sukua pahat kielet parjaavat noituuksien harjoittajiksi, poika on myyty kuin taikaiskusta.
Nuoret rakastuvat silmänräpäyksessä, mutta kohtalolla on varattuna Lenalle tulevaisuus, jossa hänen pitää valita puolensa vuosisatojen maagisessa jatkumossa, eikä siellä ole tilaa liitolle kuolevaisten kanssa. Ratkaisuhetket käydään Amerikan sisällissodan näyttämöllä, kahdessa eri ajassa.

Twilightien vanavedessä teinien lompakoita pyrkii lypsämään myös Lumoava kirous, joka perustuu Kami Garcian ja Margaret Stohlin neliosaisen Caster Chronicles -sarjan avaukseen. Nuorta lempeä, pimeyden voimia ja isolla kauhalla roiskittuja erikoisefektejä tutulla otteella yhdistelevän fantasian on ohjannut muutamankin hienon elokuvan (muun muassa Terry Gilliamin loistava fantasiadraama The Fisher King (1991) ja Clint Eastwoodin Hiljaiset sillat (Bridges of Madison County) vuodelta 1995) käsikirjoittanut Richard LaGravenese.

Ulkoasultaan Lumoava kirous on toki komean näköinen paketti, jossa huippukuvaaja Philippe Rousselotin hallittu kameratyöskentely saa yllättävän paljon irti Etelä-Carolinan vehreistä lokaatioista. LaGravenesen ote vaihteleekin paikoin innostuneen innovatiivisesta hömpän hassuun, mutta oppikirjan mukaan menevät ja tulevat juonenkäänteet sekä kaikkea kuorruttavan teinilemmen siirappisuus latistaa kokonaisuuden tutun särmättömäksi kokemukseksi. Nähtäväksi jääkin, saako ensi-illassaan lippukassoilla flopannut light-leffa enää jatkoa.

Nuoren pääparin kemiat ovat koetuksella pahvimaisten roolien puristuksessa, ja niinpä leffan harvat särmät jäävätkin sivurooleissa kukkoileville veteraaneille. Maailman parhaalla puheäänellä siunattu Jeremy Irons ylvästelee rokkitähden elkein Lenan mustanpuhuvana Macon-setänä ja Emma Thompson jeesustelee täysin rinnoin rouva Lincolnina. Viola Davis on avulias Amma ja Emmy Rossum Lenan kilpakumppani, hornanhenki Ridley.

Yhteenveto
Romantiikalla höystetyn teinijännän ystävät voinevat kestää parituntisensa katsomossa, mutta aikuisempia elämyksiä etsiville leffaa ei tohdi suositella.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016