Alkuperäinen nimi: 
Magic in the Moonlight
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Kesto: 
97
Magic in the Moonlight
Jussi U. Pellonpää, Ke, 17/09/2014 - 00:00

Elokuva
On vuosi 1928, kun suurta sukseeta nauttiva taikuri Stanley Crawford (Colin Firth) pyydetään poikkeamaan kierueeltaan Etelä-Ranskaan, Catledgen suvun tiluksille. Kyynisen silmänkääntäjän tehtävänä on paljastaa rikkaan suvun nuoren miehen Bricen (Hamish Linklater) rakkaudenkohde, meediona niin pojan kuin suvun matriarkankin, äiti Gracen (Jacki Weaver), hurmannut Sophie Baker (Emma Stone) huijariksi. Itsekeskeiselle Crawfordille homma passaa mainiosti, sillä mies kiistää kaiken yliluonnollisen olemassaolon ja on aiemminkin urallaan paljastanut hyväuskoisilta kanssaeläjiltään muka-kyvyillään huijanneita telepaatteja, mutta Sophie, ja varsinkin tämän hymy, ovatkin varsin maagisia ilmestyksiä.


Woody Allenin
44. elokuva, Magic in the Moonlight, on, aina alkutekstien fonttia (Windsor) myöten, tuttua juttua, kevyesti koomista ja sulkun romanttista komediaa, jota ryhdistellään paikka paikoin ripauksella sattuvampaa satiiria ja irtonaisempaa ironiaa. Hömppä hupailu ei suuremmin rasita mantelitumaketta, mitä nyt katsoja koko ajan odottelee sitä kuvattua magiikkaa tai edes mametilaista koukkua, jolla tulisi yllätetyksi edes kerran. Aavistuksen lattea ja ennalta-arvattava loppuratkaisu todistaa Allenin kuitenkin olevan yhä häpeämätön romantikko, joka ymmärtää ja suhtautuu suopeasti kaikkiin henklöihinsä, joiden toimet ja reaktiot ovat hyvinkin inhimillisiä.

Woody Allenilla ei ole ikinä ollut ongelmia saada elokuviinsa toinen toistaan nimekkäämpiä ja ansioituneimpia näyttelijöitä. Magic in the Moonlightissa Oscar-palkitut Colin Firth, Jacki Weaver sekä Sophien äitinä nähtävä Marcia Gay Harden tekevät kaikki kelpo roolit, eikä yhtään sen heikommille jää nuoremmatkaan kyvyt Emma Stone ja Hamish Linklater. Sivummalla nähdään vielä Eileen Atkins Stanleyn Vanessa-tätinä ja Catherine McCormack miehen kihlattuna, sekä mainio Simon McBurney taikurikollegana Howard Burkanina, jolla on katalyytin asema koko kohelluksessa.

Yhteenveto
Allenin faneille Magic in the Moonlight on kevyt välipala, pikkunokkela romanttinen komedia ja sympaattinen ensemble hyviä näyttelijöitä. Helppo katsoa, mutta myös hyvin helppo unohtaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016