Nalle Puhin elokuva - uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä
Jussi U. Pellonpää, Ke, 21/09/2011 - 00:00

Elokuva
Vanhalla ystävällämme Nalle Puhilla (Jim Cummings) piisaa jälleen tekemistä, kun Puolen hehtaarin metsässä alkaa tapahtua kummia. Aasi Ihaan (Bud Luckey) häntä on kadonnut, mutta Risto Reipas (Jack Boulter) keksii järjestää kilpailun siitä, kuka metsän asukeista keksii hukkuneen ulokkeen tilalle parhaan korvikkeen. Mutta kun Risto päätyykin ilkeän mielikuvitushirvityksen sieppaamaksi, Puh joutuu viisaan Pöllön (Craig Ferguson) ohjein lähtemään parhaiden ystäviensä, Nasun (Travis Oates), Tikrun (Jim Cummings), Kengun ja Ruun (Kristen Anderson-Lopez ja Waytt Dean Hall), Kanin (Tom Kenny) sekä Ihaan, kanssa pelastamaan ihmisystäväänsä. Matkaa toki hankaloittaa Puhin alituinen hinku saada ihanaa hunajaa.

Disneyn animaatiostudioiden paluu Puh-elokuvien pariin yli 35 vuoden jälkeen on historian lehtiä ravisteleva, perinteisenä käsityönä tehty kaksiulotteinen piirretty, joka on enemmän kuin tervetullut nostalgiatrippi viime aikoina valkokankaat valloittaneiden ylienergisten 3D-hurjastelujen jälkeen. Viiteen A.A. Milnen (1882-1956) klassikkotarinaan perustuva Nalle Puhin elokuva - uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä on Mikkihiirtehtaan pitkän linjan käsikirjoitusammattilaisten Don Hallin (Tarzan, Karhuveljeni Koda, Riemukas Robinsonin perhe) ja Stephen Andersonin (Keisarin uudet kuviot, Bolt) sympaattinen kimppakiva, josta piisaa hubaa ihan koko perheelle.

Vuosien vieriessä Nalle Puhin charmi ja viehätys ovat yhä ennallaan ja pikkuisen pöhkön ja useimmiten hunajanhimossaan kommelluksiin joutuvan pikkukarhun seikkailuja katselee vieläkin varsin mielellään. Yhteensä yhdentoista eri käsikirjoittajan luomien yksinkertaisten pikku tarinoiden taakse on piilotettu viisaita sanoja ja oivia opetuksia ilman niin vallalla olevaa sormen heristelyä ja paatosta.

Originaalit ääninäyttelijät, Puhia yli kaksi vuosikymmentä imitoinut Jim Cummings etunenässä, ovat erinomaisen taitavia ja sopivia rooleihinsa. Bud Luckeyn epätoivoinen Ihaa, Jack Boulterin intoisa Risto Reipas, Travis Oatesin hassu Nasu, Tom Kennyn rehvakas Kani ja varsinkin maan mainion brittiveteraanin Craig Fergusonin Pöllö ovat jokainen juuri kuten pitääkin. Kivasti sarkastisena kertojana kuullaan Monty Python -veteraania John Cleesea.

Kotimaisessa versiossa ääneen pääsevät tutut nimet: Jarmo Koski on Puh, version ohjaajanakin toiminut Markus Bäckman Ihaa, Tuomas Mattila Pöllö, Aarre Karén Kani, Miro Widell Risto Reipas, Riko Eklundh Nasu, Tiina Bergström Kengu ja Petri Hanttu Tiikeri. Kertojana toimii Heikki Sankari.

Henry Jackmanin leikkisä ja kivasti keinuva score saa tukea monista mukavista lauluista joita tulkitsevat Robert Lopez ja Kristen Anderson-Lopez (A Pooh Bear Takes Care of His Tummy, A Very Important Thing to Do, Everything is Honey ja The Winner Song) sekä näyttelijänä paremmin tunnettu Zooey Deschanel (Winnie the Pooh ja So Long).

Yhteenveto
Suurella sydämellä sympaattinen koko perheen piirretty on laatuaikaa koko perheelle.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016