Alkuperäinen nimi: 
Nerve
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
96
Nerve
Jussi U. Pellonpää, Pe, 19/08/2016 - 00:00

Elokuva
Nyhverö koululainen Venus ”Vee” Delmonico (Emma Roberts) aristaa kertoa äidilleen (Juliette Lewis), että on saanut opiskelupaikan kauempaa kotoa, eikä uskalla myöskään paljastaa tunteitaan salaiselle ihastuksen kohteelleen. Mutta kaiken muuttaa pian netissä kulovalkean tavoin leviävä peli Nerve, jossa pelin seuraajien keksimiä haasteita pitää totella kirjaimellisesti tiukkojen aikarajoen sisällä koko ajan kasvavien rahapalkintojen toivossa. Pian Vee on suosionsa huipulla ja äänestetty mysteerimies Ianin (Dave Franco) pariksi, mutta kun haasteet muuttuvat koko ajan vaarallisemmiksi, mieleen hiipii ajatus jättää leikki sikseen. Se tosin ei ole enää mahdollista, pelin kerran alettua.

Nettideittailun ja somerakkauden tummia puolia tutkineen Catfish -dokkarin (2010), sitä seurannutta tv-sarjaa ja pari Paranormal Activitya (osat 3 ja 4, 2011 ja 2012) duunanneet Henry Joost ja Ariel Schulman kuvittavat teineille suunnattua kybertrilleriään Nerve paikoin kekseliäästi, mutta ilman sen suurempia ambitioita.

Jeanne Ryanin romaanin pohjalta Jessica Sharzerin kirjoittama teinijännäri tarjoaa kulunutta kommentaaria somessa leviävistä verkkopeleistä ja YouTube-ajan haastehullutuksista, jotka ajavat tylsistyneet nuoret, ja miksei vanhemmatkin, tekemään melkein mitä tahansa mammonan ja instakuuluisuuden vuoksi. Samalla valistellaan niistä vaaroista, joihin joutuu heti, jos ja kun antaa erilaisten sovelluksien käyttää omia tietojaan.

Pahiten mennään metsään yrityksissä yhdistellä siirappista teinilovee ja kasvuangsteja moderneihin hightech-paranoiin, jotka puristetaan loppupuolella jo silkaksi saarnaamiseksi. Visuaalisesti Nerve on kuitenkin ultratrendikäs, kirkkaissa neonvaloissa kylpevän New Yorkin antaessa kankaan, jolle ripotellaan modernisti tageja ja kommentteja. Mukaan on sattunut myös muutama mehevämpi kohtaus kiusaamaan korkeanpaikankammoisia.

Telkan American Horror Storysta ja Scream Queenseista joillekin tuttu Emma Roberts on valjun väritön sankaritar, eikä asiaa auta sen enempää elokuva-alan monitoimimiehen James Francon pienemmillä eväillä varustettu pikkuveli Davekaan. Pääkaksikolla on kuitenkin siinä määrin synkkaa, että höpönlöpöllä täytettyä tarinaa jaksaa niellä juuri ja juuri sen keston ajan. Sivummalla Juliette Lewis piipahtaa kuvissa Veen väsyneenä äitinä, särmempi Emily Meade on Veen kelju kaveri Sydney, Machine Gun Kellyna paremmin tunnettu musamiksaaja Richard Colson mihin tahansa valmis vastapeluri Ty ja Miles Heizer hakkeroinnin taitava kaveri Tommy, jonka apu on pian tarpeen demoniseksi käyvän Nerve- appsin motiiveja tutkittaessa.

Yhteenveto
Hetkessä unohdettava lite-jännäri.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016