Alkuperäinen nimi: 
And So It Goes
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
94
Niin se käy
Jussi U. Pellonpää, To, 23/10/2014 - 00:00

Elokuva
Leskeksi jäänyt kiinteistövälittäjä Oren Little (Michael Douglas) on rasistinen kiukkupussi, joka ei tule toimeen kenenkään kanssa. Ärripurrin hermot ovat alituiseen riekaleina, oli sitten syypäänä samassa rivarissa asuva jazzlaulaja Leah (Diane Keaton) tai mekkaloivaa lapsikatrastaan paimentava Kate (Annie Parisse). Ihmisvihaajan elämä muuttuu kuitenkin radikaalisti, kun tämän poika Luke (Scott Shepherd) pyytää tätä huolehtimaan 10-vuotiaasta Sarah-tyttärestään (Sterling Jerins), suorittaessaan saamaansa vankeustuomiota.

Rob Reinerin Niin se käy on sadasti nähtyä Hollywoodin peruspullaa, siirappiin hukutettua romanttista komediaa, jossa äkäpussi kesytetään, vanhat kaunat haudataan ja kaikilla on lopussa parempi mieli. Paitsi ehkä katsojalla, joka on koko keston ajan tuntenut itsensä profeetaksi osattuaan ennakoida elokuvan jokaisen käänteen kuvakulmia ja puheenparsia myöten. Mark Andrusin käsikirjoitus on kaiken puhki selittelevää saippuaoopperaa, joka etenee tilannekomedian rakenteella kohtauksesta toiseen. Jokaista napakampaa nasevuutta seuraa pakonomaisesti kyynelkanavia manipuloiva herkempi hetki, ennen kuin siirrytään seuraavaan opetukseen ystävällisyyden ja lähimmäisenrakkauden tärkeydestä.

Michael Douglasille Oren Little on toden näköisesti ollut kevyt lomarooli vakavan sairauden jälkeen, sillä siinä määrin kunnianhimotonta miehen rutiininomainen ulkoluku on läpi leffan. Samankaltaisiin hömppäfilmeihin jo vuosia sitten juuttunut Diane Keaton vetää niin ikään pelkällä kokemuksella ailtuisiin itkukohtauksiin puhkeavan Leahin roolin. Eikä mitenkään lupaavana lapsinäyttelijänä voi pitää surusilmäistä Sterling Jerinsiäkään, vaikkei Sarahin rooli tarjoakaan haastetta muutamaa nokkelampaa kommentaaria enempää. Kolmas veteraani, jo 84-vuotias Frances Sternhagen, nappaa kaikki sympatiapisteet Orenin työpaikan suorasuisena kollegana Clairena. Ohjaaja Reiner piipahtaa koomisesti kaatuilemassa kapakkapianisti Artiena.

Yhteenveto
Amerikan massoille kuin liukuhinalta tuotettua ennalta-arvattavaa pullapullavaa, jollaisia mahtuu tiu tusinaan.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016