Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Alkuperäinen nimi: 
Petes Dragon
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
103
Julkaisu-pvm: 
Torstai, 13 lokakuu, 2016
Levymäärä: 
0
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Pakkotekstitys: 
On
Pete ja lohikäärme Elliott
Jussi U. Pellonpää, To, 13/10/2016 - 19:58

Elokuva

Metsänvartija Grace Meacham (Bryce Dallas Howard) on kuullut kyllästymiseen saakka isänsä (Robert Redford) kertomia tarinoita Millhavenin metsissä elävästä lohikäärmeestä, mutta kun korvesta löytyy nuori Pete (Oakes Fegley), joka väittää eläneensä siellä vuosia lemmikkilohikäärmeensä Elliottin kanssa, kertomukset alkavat konkretisoitua. Apunaan poikasystävänsä Jackin (Wes Bentley) 11-vuotias tytär Natalie (Oona Laurence), Grace ryhtyy selvittämään Peten ja Elliottin mysteeriä ja pääsee kylillä jo kauan kerrotun salaisuuden jäljille. Mutta Elliottin perässä ovat myös muut, kuten Jackin metsästäjäveli Gavin (Karl Urban), jolle tämä varsin erikoinen ja erilainen saalis olisi kruunu jahtiuralle.

David Loweryn ohjaama Pete ja lohikäärme Elliott perustuu Disneyn omaan saman nimiseen piirrettyyn vuodelta 1977, joka nyt kierrätetään liveversioksi uusilla efekteillä.

Pete ja lohikäärme Elliott edustaa kaikkea sitä, mitä Mikkihiiritehtaalla on tuotettu jo vuosikymmeniä, hassua hömppää, joka on siirapoitu suurilla tunteilla ja alleviivatuilla opetuksilla. Luonnosuojelulliset aspektit tulevat kyllä selville vähemmälläkin saarnaamisella, eikä myöskään perhearvojen, joskin nyt modernisti uusiomuodossa, tärkeyttä unohdeta missään vaiheessa pointata osoittelevin ottein.

Vihreäkarvainen lohikäärme Elliott, joka muistuttaa nassultaan enemmänkin kilttiä koiraa kuin hirviötä, on pieteetillä tehty, mutta niin satuisaksi sävytetty, että kokonaisuus on yhtä hellanlettaa alusta loppuun, vaikka muutama jännempikin jakso on elokuvan loppupuolelle mukaan ympätty. Malcolm Marmorsteinin alkuperäiskäsikirjoituksen adaptoinnista vastaavat Lowery ja Toby Halbrooks, jotka tekevät sille kunniaa sijoittamalla tarinan samoille vuosikymmenille kuin originaalinkin, aikaan ennen kännyköitä.

Aikuiset tekevät Bryce Dallas Howardin ja Robert Redfordin johdolla rutiiniroolit, joiden suorittamisesta on turha odotella palkintoja. Peten roolissa Oakes Fegley ja Nataliena Oona Laurence tarjoavat samaistumiskohteet pienemmälle yleisölle, jotka varmasti viihtyvätkin katsomossa paikoin varsin vauhdikkaankin fantasian seurassa.
Pakotetun oloisen ja vaihtelevasti onnistuvan suomidubin takana ovat mm. Vilppu Uusitalo (Pete), Saana Norra (Natalie), Maria Järvenhelmi (Grace), Aku Laitinen (Gavin), Ilkka Villi (Jack) sekä Heikki Sankari (Meacham).

Yhteenveto

Suurella sydämellä kerrottu siirappisen sulkku satu, niille katsojille, joille se riittää.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016