Alkuperäinen nimi: 
Pixels
Valmistusvuosi: 
2015
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
120
Pixels
Jussi U. Pellonpää, To, 06/08/2015 - 00:00

Elokuva
Kun ihmiskunta päättää jälleen kerran kurottaa tähtiin, ja lähettää vuonna 1982 ulkoavaruuteen kapselin, niin mukaan muun informaation joukkoon ympätään myös filminpätkiä saman vuoden tiukaksi menneistä videopelien maailmanmestaruuskisoista. Niistä kisoista, joissa katkeran tappion voiton vieneelle syntymäikävälle Eddie Plantille (Andrew Bambridge) kärsi Sam Brenner (Anthony Ippolito), jota eivät edes parhaiden kaverien, Will Cooperin (Jared Riley) ja Ludlown (Jacob Shinder), lohdutukset auttaneet kasvamasta aikuisena silkaksi luuseriksi. 23 vuotta myöhemmin avaruudessa seilannut sanoma löytää lopulta vastaanottajan, mutta alienit tulkitsevat viestin väärin ja aloittavat maapallolle täysimittaisen invaasion, tosin kolme vuosikymmentä vanhojen videopelien klassikkohahmojen muodossa. Tarvitaan siis entiset mestarit estämään koko telluksen tuho. Nykypäivänä Sam (Adam Sandler) asentelee ihmisille elektroniikkaa, Ludlow (Josh Gad) on seonnut jo ajat sitten salaliittoteorioihin ja Plant (Peter Dinklage) istuu vankilassa petoksesta, mutta onneksi Yhdysvaltain presidentiksi valitulla Willilla (Kevin James) on sen verran vielä vaikutusvaltaa, että hän saa vanhat kumppaninsa aseistettua ja lähetettyä matsaamaan muun muassa Pac-Mania ja Donkey Kongia vastaan.

Hollywoodin pitkän linjan hanttimiehen Chris Columbusin ohjaama Pixels on kovasti retrohenkisyydellään viehättämään pyrkivä tympeä ja tylsä fantasiakomedia, joka ei täytä kummankaan lajityypin määreitä.
Pixels perustuu ranskalaisen Patrick Jeanin 2010 julkaistuun saman nimiseen 2,5 minuuttiseen lyhäriin, mutta olisi luullut, että siitä aivan liiian pitkäksi venytetyn kohelluksen käsikirjoittaneet Tim Herlihy ja Timothy Dowling olisivat keksineet edes jotain omaa. Nyt tohina on pelkkää epätasaisten verbaalivitsien tulvaa ja efektiesitystä, josta katoaa ensimmäisen vartin jälkeen jo kaikki viehätys. Jos Pixels olisi peli, se ei olisi edes siihen tuhlattavan kolikon arvoinen.

Päänelikkoa lapsina esittävä nelikko on suoraan kuin tv:n tusinasarjoista varastettu, mutta eipä hyvin mene aikuisillakaan. Jännintä leffan miehityksessä on se, ettei Adam Sandler ole tällä kerralla porukan ärsyttävin keekoilija, vaan se kyseenalainen kunnia menee Josh Gadille, jonka roolihahmo on ajateltu hauskemmaksi sillä, että tämän pitää huutaa koko ajan. Pienellä suurella miehellä Peter Dinklagella on muutamat hymyilyttävät hetkensä, eikä entinen Kellarin kunkku ja Sandlerin luottofrendi Kevin Jameskaan jää tyystin ilman osumia. Michelle Monaghan on tiukka everstiluutnantti Violet Van Patten ja Brian Cox sotahullu amiraali Porter. Sean Bean piipahtaa kuvissa brittieverstinä, vanha Blues Brother Dan Aykroyd on pelikisojen MC ja 30 Rockista ja Ally McBealista tuttu Jane Krakowski USA:n ensimmäinen nainen rouva Porter.

Yhteenveto
Yksinkertaisen tyhmä ja huippuvauhdilla ideansa tyhjiin valuttava komediantynkä, josta on äärimmäisen vaikeaa löytää mitään positiivista.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016