Alkuperäinen nimi: 
Red 2
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
116
Red 2
Jussi U. Pellonpää, Su, 01/09/2013 - 00:00

Elokuva
CIA:n entinen eliittiagentti Frank Morris (Bruce Willis) ja tämän nuori tyttöystävä Sarah (Mary-Louise Parker) tulevat jälleen imaistuksi keskelle salaliittoja, kun Frankin vainoharhainen kollega Marvin (John Malkovich) ilmestyy pariskunnan elämään. Kaiken takana häilyy 1970-luvulla alkunsa saanut Nightshade-projekti (joka on täysin turhaan käännetty suomeksi nimellä Belladonna), jonka aikana Moskovaan ujutettu ydinaseen laskuri aiotaan ajastaa. Rymyryhmän tie vie eurooppaan, josta pitäisi ensin kaivaa esiin operaation aivot, päästään pahka tiedemies Edward Bailey (Anthony Hopkins), jolta ovat koodit olleet kateissa kuitenkin jo ueampia vuosia.

Dean Parisotin ohjaama jatko-osa Red 2 vuoden 2010 pikkuhitille Red jatkaa samalla linjalla. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on mukaan uutettu urakalla, mutta action on aneemista, väkivalta veretöntä ja herjatkin jo kertaalleen kuultuja. Muutama näyttävämpi yhteenotto tai takaa-ajo eivät riitä alkuunkaan aivan turhan pitkäksi venytetyn leffan kannatteiksi. Luodin- ja iskunkestävä pääkolmikko vetelee mutkia suoriksi pitkin vanhan mantereen nähtävyyksiä, mutta juonikudelma ei pysy alkuunkaan tapahtumien tasalla.

Bruce Willis virnistelee rutiinilla, mutta John Malkovich herättää sentään muutamankin hymyn sekopäisenä Marvinina, jonka lääke mihin tahansa vastoinkäymiseen on aina sama, räjähteet ja tuliaseet, hallusinogeeneillä terästettynä. Pakkaa piristää energinen Mary-Louise Parker, vaikka tämän roolihahmon kehitys kenttätyöhön tuntuukin sahaavan häiritsevästi edestakaisin. Anthony Hopkins tuntuu olevan vallan vikaroolissa höpöjä pölisevänä tollotohtorina, eikä tukea tule sen kummemmin sivummalla vilahtavilta ikäkollegoiltaankaan, kuten Helen Mirren brittiagentti Victoriana ja Brian Cox tämän venäläisenä veteraanikollegana Ivanina. Nippuun on vielä lisätty Neal McDonogh Yhdysvaltain nykyagentuurin armottomana verihurttana Hortonina, Buyng-hun Lee maailman taitavimpana salamurhaajana Hanina, David Thewlis ranskalaisena korkkiruuvina Frogina sekä Catherine Zeta-Jones Frankin venäläisenä mielitettynä, mutta jokaisen aika valkokankaalla on kuitenkin rajattu minimiin siten, että suurempien tähtien egoja ei loukattaisi.

Yhteenveto
Laiska ja hampaaton paukutus, jonka anti toimintaelokuvista pitäville adrenaliinifriikeille on jotensakin olematon.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016