Alkuperäinen nimi: 
Music and Lyrics
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2007
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
96
Sävel ja sanat
Aki Ahlroth, Ke, 21/03/2007 - 00:00

Elokuva
Brittinäyttelijä Hugh Grant ja romanttinen komedia on varmasti useimpien heteromiesten mielestä sietämätön yhdistelmä. Yhdysvaltalainen ohjaaja-käsikirjoittaja Marc Lawrence jaksaa kuitenkin kauhoa vastavirtaan, sillä hän on kiinnittänyt Grantin uusimman Sävel ja sanat -nimisen rainansa päärooliin. Parivaljakon yhteistyön tuloksena on aiemmin syntynyt lähes samasta puusta veistetty Kahden viikon iskuaika (2002). Siinä britin vastanäyttelijänä oli Sandra Bullock. Nyt Grantin esittämään hahmoon saa luvan rakastua Drew Barrymore.

Grant on Alex Fletcher, PoP-kasaripoikabändin entinen laulaja, jonka ihmiset muistavat lähinnä hölmöstä kampauksesta ja lanteiden vatkauksesta. Viina- ja huumekierteestä toipunut miekkonen pitää itsensä ja managerinsa leivän syrjässä kiinni tarjoamalla tyköistuvine housuineen silmänruokaa ikääntyneille PoP-faneille huvipuistojen ja illanistujaisten laulavana narrina. Yllättäen megasuosittu laulajatähti Cora (Haley Bennett) pestaa Alexin, lapsuuden idolinsa, tekemään hänelle kappaleen. Erinäisten vaiheiden jälkeen balladin sanoittajaksi päätyy neuroottinen kukkien kastelija Sophie (Barrymore). Musiikkikappaleen tekemisestä tulee vaikea prosessi, joka kuitenkin lähentää parivaljakkoa. Sophien menneisyyden painolastit tuntuvat kuitenkin liian raskailta. Pelissä ovat niin Alexin ura kuin orastava ihmissuhdekin.

Lajityyppiä vaivaava mielikuvituksettomuus näkyy myös tässä elokuvassa. Ajatus ehtoopuolen kasarimuusikosta tuntuu jopa mielenkiintoiselta, mutta elokuvan alussa nähtävää huikeaa parodiaa lukuun ottamatta tätä osa-aluetta ei kyetä hyödyntämään riittävästi. Tarina noudattaa genrelle tyypillistä draaman kaarta rakastumisineen ja kriiseineen. Dialogi on kuitenkin kohtuullisen sujuvaa, ja etenkin Grantille on kirjoitettu joitakin osuvia letkautuksia. Huolimatta siitä, että Hugh ei ole päässyt eroon kukkoilumaneereistaan, katsoja saattaa jopa tuntea aavistuksen myötätuntoa tämän roolihahmoa kohtaan. Barrymore on sopivan haavoittuvainen naisena, joka yrittää rakentaa itsetuntonsa uudelleen niistä sirpaleista, joihin se oli pirstoutunut hänen menneisyydessään. Kolmas kivi auringosta -televisiosarjassa esiintynyt Kristen Johnston on elokuvan valopilkku. Hän esittää valloittavasti laihdutusbisnestä pyörittävää Sophien siskoa, joka entisenä PoP-fanina luonnollisesti jumaloi Fletcheriä.

Yhteenveto
Naispuolisia katsojia kosiskeleva Sävel ja sanat on tusinaelokuva, joka kelpaa kuitenkin ensitreffien väkinäiseksi ohjelmanumeroksi.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Lisätietoa: 
Kuvat: Sandrew Metronome / Filmikamari
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016