Alkuperäinen nimi: 
Spiderman 3
Valmistusvuosi: 
2007
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Kesto: 
139
Spiderman 3
Pekka Lempinen, To, 03/05/2007 - 00:00

Elokuva
Spiderman-elokuvat ovat kuuluneet sarjakuvafilmatisointien kärkeen ainakin taloudellisen menestyksensä puolesta. Varsinkin rapakon takana seittisankaria vahdataan tarkasti, ja epäilemättä myös sarjan kolmas ja mahdollisesti päättävä osa nousee vuoden katsotuimpiin.

Elämä ei edelleenkään kohtele Spideyta (Tobey Maguire), tai hänen alter egoaan Peter Parkeria silkkihansikkain. Tällä kertaa päänvaivaa aiheuttaa vankilasta karannut Flint Marko (Thomas Haden Church), joka pakomatkallaan joutuu jonkinmoisen ydinkokeen uhriksi, ja muuttuu Hiekkamieheksi. Vielä kun Marko on vastuussa Peterin sedän kuolemasta, on selvää, että konflikteihin joudutaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Angstaava ystävä Harry Osborn (James Franco) syyttää Spidermania edelleenkin isänsä kuolemasta, ja hautoo kostoa. Tämän lisäksi avaruudesta pudonnut öhkömönkiäislima ottaa Spideyn valtaansa ja muuttaa hänet itsekeskeiseksi äpäräksi. Suhde kouluihastus Mary Janeen (Kirsten Dunst) alkaa rakoilla, ja kaikki näyttää jälleen menevän mönkään. Vielä loppua kohden esitellään uusi pahis, legendaarinen Venom (Topher Grace).

Allekirjoittanut ei ole koskaan juurikaan nauttinut Spiderman-elokuvista. On silti pakko taipua myöntämään, että kolmas installaatio on erittäin viihdyttävä kokonaisuus. Ja sehän nimenomaan onkin Spidermanin tarkoitus. Se ei yritäkään olla maailman älykkäin elokuva, vaan tuo popcornia rohmuaville teineille sitä mitä he haluavat, non-stop viihdettä. Tehosteet ovat jälleen kerran aivan huippuluokkaa, etenkin Hiekkamiehen tuominen kankaalle on mahtavaa katsottavaa.

Näyttelytyö on suurimmaksi osaksi tuttua kahdesta ensimmäisestä osasta, eli nuoret, nousevat tähdet selvittävät osansa hyvin. Sidewaysista tuttu Thomas Haden Church tekee myös erinomaisen roolin traagisen Flint Markon roolissa. Ainoastaan Topher Grace Eddie Brockin ja Venomin rooliin tuntuu heikolta valinnalta. Lapsuudesta tuttua pelontunnetta ei Venomissa tällä kertaa ole. Bruce Campbellista kiinnostuneille voin luvata, että luvassa on erittäin herkullinen ja hauska rooli.

Spiderman 3 vie kunnialla loppuun trilogian. Se on paras elokuva sarjan kolmesta osasta, mutta samalla nousee myös sarjakuvafilmatisointien kärkipäähän. Toivottavasti ohjaaja Sam Raimi ja studio eivät päätä tehdä uutta elokuvaa, sillä nyt kaikki tuntuu kiertäneen täyden kehän, ja voimme nauttia Hämiksen seikkailuista tästä lähtien enää kotisohvillamme.

Yhteenveto
Spiderman 3 on viihdyttävä paketti, joka on hieno päätös trilogialle. Näyttelijäsuoritukset ovat suurimmalta osin hyviä ja erikoistehosteet jälleen kerran upeita. Elokuva on varmasti nannaa kaikille elokuvan kahdesta edellisestä osasta pitäneille, mutta myös niistä pitämättömille voi kolmannen osan viihdyttävä ote olla yllätys.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016