Taikojen talo
Jussi U. Pellonpää, To, 04/09/2014 - 00:00

Elokuva
Ihmisperheensä hylkäämä Myrsky -kissa etsii uutta kotia ja päätyy vanhan taikuri Lawrencen talolle, missä jöötä pitävät kani Jack ja hiiri Maggie, yhdessä kymmenien maagisten lelujen kanssa. Taikurin ahne veljenpoika Daniel haluaa setänsä vanhainkotiin, saadakseen kinnteistöbisneksensä kukoistamaan, ja on loppupeleissä kiinni Myrkystä ja tämän uusista ystävistä, onnistuuko ketku konnuuksissaan.

Sammyn suuria seikkailuja kaksin kappalein työstäneen belgialaisanimaattori Ben Stassenin yhdessä Jeremy Degrusonin kanssa ohjaama Taikojen talo vauhdikas ja värikylläinen koko perheen elokuva, jonka detaljirikkaan rallin kylkeen on uutettu tavan mukaan muutama opetuskin. Ohjaajat ovat kovasti innostuneita kolmannesta ulottuuvuudesta, ja se näkyy niin painovoimaa uhmaavissa kamera-ajoissa kuin pitkin ja poikin valkokangasta sinkoilevassa irtaimistossa. Animaatiojäki on kuitenkin sangen moitteetonta eikä kikkailu syö kaikkea tilaa taikoja tulvivalta tarinalta, jossa on enemmän kuin ripaus Disneyn klassikoita aina Pinokkiosta Toy Storyihin.

Suomidubbauksen ohjauksesta vastaa elokuvillaan Gourmet Club (2004), Joulutarina (2007) ja Hella W (2011) mainetta hankkinut Juha Wuolijoki, joka on saanut mukaan tasokkaan joukon äänitalentteja. Luka Haikonen on Myrsky ja viikon toisessa enskarissa, Mielensäpahoittajassa, pääroolin vetäisevä Antti Litja taikuri Lawrence. Sampo Sarkola antaa äänensä Danielille, Matleena Kuusniemi Maggie-hiirelle ja Jack-kanina yrmyilee Salkkari-Seppo Jarmo Koski.

Yhteenveto
Isojen amerikkalaisten animaatiotalojen jalanjäljissä kulkeva sympaattinen koko perheen digipiirretty liehuttaa eurooppalaisen animaatioelokuvan lippua ja tekee sen kaikin puolin mukavasti.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016