Tampereen elokuvajuhlat - 8.3.2006
Jarmo Hänninen, Pe, 10/03/2006 - 00:00

Kadun yläpuolen mainontaa - tästä se alkaa

Tampereen elokuvajuhlat - 8.3.2006

Voi miten jännittävää voi yhden pressipassin nouto ollakaan. Allekirjoittaneen ensimmäiset filmifestivaalit ovat edessä päin ja kekkereitä kestää aina sunnuntaille saakka. Viisi päivää lyhytelokuvia, dokumentteja, outoja, iloisia, erilaisia ja estottomia tuotantoja - taidan olla taivaassa.

Festivaalin vierasinfo sijaitsee Tampereen Finlaysonin alueella. Paikka on vähän piilossa, sillä opasteita ei juuri ole, mutta aina avualiaat vahtimestarit kyllä neuvovat paikanpäälle eksyneen festivaalivieraan enemmän kuin mielellään.

Perille päästyäni huomasin, että tiskille oli kertynyt jo pieni jono, pressi -ja vieraspassien jako alkoi klo 12:00 ja minä myöhästyin muutamalla minuutilla. Muutenkin melkoisen isoa huonetta valmisteltiin juuri viimeiseen kuntoonsa. Kansainvälinen media (lähinnä Ruotsista, Saksasta ja Ranskasta) juttelivat keskenään ja TV5:n kamera-avustajatytteli pystytti kameraa tuolinsa vierelle.

Muutaman iMacin avulla infossa pyöritetään ilmeisesti myös elokuvatrailereita, ja minulla oli aikaa kuolata Serenity-elokuvan trailerin perään kunnes pääsin tiskille, jossa minulle ojennettiin kauan kaipaamani pressipassi, festareiden musta kangaskassi ja tarpeellinen määrä infokirjallisuutta, sekä kolme lippua valitsemiini näytöksiin.

WOMEN MAKE MOVIES

Valitsin festiivalitarjonna sydämeksi keskiviikolle Tullikamarin Pakkahuoneen, sillä esityspaikoista se sijaitsee lähinnä omaa Tampereen yksiötäni. "Persiinpuudutuspenkeistä" huolimatta Pakkahuoneen tunnelma oli katossa kun Women Make Movies (1) alkoi klo 16:00. Neljä mainiota ja pirteää lyhytelokuvaa naisten tekemänä.

Women Make Movies ei varsinaisesti ole yksi festivaalien teematarjonna nimistä, vaan vuonna 1972 perustettu järjestö, jonka pääasiallisella tarkoituksena oli opettaa naisille elokuvantekoa. Muutos 1970-luvun lopulla johti siihen, että WMM käynnisti oman jakelukanavan, alkoi järjestää näytöksiä elokuvilleen ja sponsoroimaan kansainvälisiä naisten elokuvafestivaaleja. Nyttemmin jakelupalvelu on kasvanut megalomaanisiin mittoihin. WMM:n laajaan kokoelmaan kuuluu yli 500:n dokumentti-, draama-, ja ja kokeellisen elokuvan lisäksi tunnettujen ohjaajien kuten Jane Campionin, Julie Dashin ja Sally Potterin taidonnäytteitä.

Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016