Alkuperäinen nimi: 
Teenage Mutant Ninja Turtles
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
101
Teenage Mutant Ninja Turtles
Jussi U. Pellonpää, Pe, 22/08/2014 - 00:00

Elokuva
New York kituu haarniskoidun superkonna Shredderin ja tämän Jalkaklaanin synnyttämän rikosaallon kourissa, mutta syvältä suurkaupungin alapuolelta nousee vastarinta, kun ryhmä naamioituneita sankareita käyvät taistoon hyvän puolesta pahaa vastaan. 6-kanavan sinnikäs toimittaja April O`Neil (Megan Fox) tutkii luottokuvaajansa Vern Fenwickin (Will Arnett) kanssa tapauksia, päästen pian mystisen tapahtumaketjun jäljille, jonka alkulähteet löytyvät kaukaa menneisyydestä, Aprilin isän entisen kollegan, kieron liikemies Eric Sacksin (William Fichtner) tekemien geenimutaatiokokeiden tuloksista. Alkaa kilpajuoksu maailman heruudesta, jonka tiimellyksessä myös omaperäisten viemärivigilanttien, mutanttininjakilpikonnien, historia tulee tutuksi

30 vuotta Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ovat olleet osa populaarikulttuuria. Leonardo, Raphael, Donatello ja Michelangelo aloittivat seikkailunsa Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luomassa sarjakuvassa 1984, laajenivat tv:n animaatiosarjaksi 1987 ja esiintyvät valkokankaillakin nyt jo kuudetta kertaa. Persoonattoman, mutta kuvallisen ilmaisun osaavan Jonathan Liebesmanin ja Josh Appelbaumin, André Nemecin ja Evan Daughertyn kirjoittama Teenage Mutant Ninja Turtles kertoo kilppareiden tarinan hiukan uudistettuna, ja päivittää vauhdikkaan, mutta auttamattoman hövelin ja kornin pop-leffan julkisivun nykyaikaiseen digitekniikkaan ja katkeamattomaan efektitykitykseen. Liikkeenkaappaustekniikalla (mocap) luodut kilpparit liikkuvat ja taistelevat sutjakkaasti ja kuvakieli ja -tyyli ovat paljon velkaa esimerkiksi Transformerseille. Meiningin tuttuus selittynee sillä, että TMNT:n taustalla on häärinyt Autobotien ja Decepticonien isä, tuottaja/ohjaaja Michael Bay ja tämän kierrätyskeskusta muistuttava tuotantoyhtiö Platinum Dunes.

Bayn rinnalla Transformers -kvadrologian kahdessa ensimmäisessä osassa esiintynyt Megan Fox saa yhtä paljon mahdollisuuksia metodinäyttelemiseen kuin megarobottienkin rinnalla, efektien ja kikkailevien toimintajaksojen imaistessa kaiken hapen suureellisesti lavastetulta näyttämöltä. Koomikkona tutuksi tulleen Will Arnettin jää niin ikään tapahtumien taustalle, vaikka toimittajaansa salaihastunut Vern saakin hiukan enemmän tilaa paikoin ihan nokkelillekin hetuloilleen. Niin ikään Bay-vakkari William Fichtner tekee tutun varman sivarin Aprilin isänä ja pitkästä aikaa valkokankailla nähtävä Whoopie Goldberg piipahtaa kuvissa Aprilin kanavapäällikkönä Bernadette Thompsonina. Tohoru Masamune on Shredder ja Turtlesien oppi-isälle, mestari Tikulle, äänensä antaa tv:n Adrian Monk, Tony Shalhoub.

Yhteenveto
Kiskasta katsomoon kaapattujen karkkien sokeri yhdistettynä hektiseksi editoituun ja vinhasti vilistävään toimintaseikkailuun voi puraista kohderyhmää siinä määrin tehokkaasti, että jatkoakin tohinalle saadaan, ainakin taka-ovi jätetään finaalissa sen verran avoimeksi.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016