Alkuperäinen nimi: 
Tomorrowland
Valmistusvuosi: 
2015
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
120
Tomorrowland - A World Beyond
Jussi U. Pellonpää, Pe, 22/05/2015 - 00:00

Elokuva
Kun nuori kapinallinen ja kaikessa periksiantamaton tiedeintoilija Casey Newton (Britt Robertson) saa käsiinsä oudon pinssin, joka kosketuksesta avaa ikkunan toiseen ulottuvuuteen, hän pääsee kaikkien aikojen suurimman salaisuuden jäljille. Caseyn tutkimukset vievät hänet kyynistyneen, entisen lapsineron Frank Walkerin (George Clooney) luokse, joka on saanut ensi kosketuksen paikkaan nimeltä Tomorrowland jo lapsena, vuoden 1964 maailmannäyttelyssä. Rauhanomaisen ja teknisesti huippuunsa kehittyneen utopian tulevaisuus on kuitenkin uhattuna, joten Caseyn, Frankin ja tämän uskollisen apurin Athenan (Raffey Cassidy) on lähdettävä matkalla ajan ja paikan tuolle puolen, pelastaakseen myös itsensä.

Armoitetun visualistin Brad Birdin (Rautajätti (1999), Rottatouille (2007), Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)) ohjaama Tomorrowland - A World Beyond perustuu Pirates of the Caribbean -sarjan tavoin Disneyn huvipuiston teemakokonaisuuteen, ja kuten Piraattienkin tapauksessa, lähtökohta osoittautuu reheväksi maaperäksi mielikuvitukselliselle fantasiaseikkailulle. Taustalla kaikuu Disneyn 1960-1970 lukujen taitteessa kuin liukuhihnalta tekemät puhtoisen naiivit kokoperheen seikkailut, joista monien pääosassa nähtiin Kekseliäänä Dexter Rileyna muuan Kurt Russell. Birdin, Jeff Jensenin ja Damon Lindelofin käsikirjoitus alleviivaa tärkeitä seikkoja paikoin lapsellisesti yksinkertaistaen, sanoman ollessa ylevä "Maailman voi vielä korjata". Kirkasotsaisuuden vastapainoksi löytyy taas yllättävänkin tuhtia toimintaa hurjine yhteenottoineen ja liki-piti- pakomatkoineen.

Visuaalisesti huippuunsa trimmatuin efektein luotu Huomismaa on paikoin turhankin täyteen tupattu, kuin hi-tech-lastenkammari, jonka piltit ovat saaneet kalustaa ja sisustaa loppumattomalla budjetilla ja detaljien runsaus syökin osin tilaa itse tarinalta, jossa on useampiakin tasoja. Kokonaisuus on kuitenkin siinä määrin hyvin Bridin ja kumppanien hyppysissä, että Tomorrowland - A World Beyond on ehdottomasti tutustumisen arvoinen matkakohde kyynisemmällekin elokuvissakävijälle.

George Clooney vetää tutun karismaattiseen tapaansa kyynisen Frankin roolin, mutta koko retken dynamona toimii silti energinen ja pirtsakka Britt Robertson, jonka loppumattoman tiedonjanoinen ja oma-aloitteinen Casey on helppo ja hyvä samaistumiskohde nuoremmille katsojille. Hugh Laurie on David Nix, Tomorrowlandin tyly kuvernööri, jolle meidän maailmamme on sivuseikka. Countrytähti Tim McGraw on Caseyn isä, NASA:n insinööri Eddie, Kathryn Hahn ja Keegan-Michael Key Tomorrowlandin vaaralliset vartijat Ursula ja Hugo, Chris Bauer Frankin isä ja Thomas Robinson nuori Frank.

Yhteenveto
Kokonaisuus ei Tomorrowlandissa kasva aivan osiensa summaksi ja tiivistämiseenkin olisi ollut varaa, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa silti siinä määrin, että nostalgiaa huokuvaa ja täynnä ihmeitä olevaa fantsua fantasiaa katselee enemmän kuin mielellään.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016