Alkuperäinen nimi: 
The Jungle Book
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
108
Viidakkokirja
Jussi U. Pellonpää, Ke, 13/04/2016 - 00:00

Elokuva
Jo vuosia sitten pantteri Bagheeran (Ben Kingsley) viidakosta löytämä orpo lapsi Mowgli (Neel Sethi) on kasvanut Akelan (Giancarlo Esposito) ja tämän puolison Raskhan (Lupita Nyong`o) susilauman hellässä huomassa nuoreksi miehenaluksi, ja vaikka selviytymisen säännöt eläinmaailmassa ovatkin tiukat,poika käyttää usein leikeissään ihmistaitojaan muiden harmiksi. Hauskanpito ja kisailu viidakossa saavat kuitenkin väistyä, kun vaarallinen ja ihmisiä yli kaiken vihaava Bengalin tiikeri Shere Khan (Idris Elba) saa vainun ihmispennusta. Bagheeran ja uuden ystävänsä Baloo-karhun (Bill Murray) kanssa Mowgli yrittää pysytellä kaukana kostonhimoisen Shere Khanin kynsistä, mutta kohtalo on määrännyt toisin.

Rudyard Kiplingin klassikkotarina Viidakkokirja on tunnetuin Disneyn rakastettuna piirettynä vuodelta 1967, vaikka aiheeseen onkin palattu sen jälkeen jo muutamaankin kertaan. Uusin yrittäjä on Iron Maneilla ohjaajana läpi lyönyt Jon Favreau, jonka vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulviva versio on kuin onkin täysosuma. Se on hauska, vauhdikas ja siinä määrin jännittäväkin, että ikäraja K-12 on perusteltua. Viidakkokirja vuosimallia 2016 on samalla vahva näyttö kehittyneestä digitaalitekniikasta, jonka taioin Favreau on luonut aivan oman maailmansa, viidakon ja sen uskomattoman faunan. Visuaalisesti elokuva on lumoavan hieno, jokaista yksityiskohtaansa myöten äärimmäisen viimeistelty.

Vanhaa piirroselokuvaa diggaileville mukana on muutamakin suora muistuma ja tietenkin myös yksi sen legendaarisista lauluista, The Bare Necessities, jonka Bill Murray hoilottaa hilpeästi joessa kelluen. Erityisen suuri kiitos myös Viidakkokirjan maahantuojille siitä, ettei elokuvaa oltu pilattu dubbaamalla sitä uudelleen suomeksi.

Maailmanluokan näyttelijät pistävät äänirooliessa parastaan aina mainion velmun Bill Murrayn Baloo-karhun johdolla. Murrayn, Elban, Nuongòn, Espositon ja Kingsleyn lisäksi taitojaan väläyttelevät myös hypnoottinen Scarlett Johansson Kaa-käärmeenä sekä aina varma veto Christopher Walken jättikokoisena orankikuninkaana King Louiena. Neel Sethi on pääosaan varsinainen löytö, etniseltä perimältäänkin sopiva Mowgli, jossa yhdistyvät aidosti uhmakkuus, leikkisyys ja rohkeus.

Yhteenveto
Viidakkokirjassa yhdistyvät moderni elokuvakerronta vanhan ajan seikkailuun tavalla, joka todistaa Disneyn perinnön olevan yhä hyvissä käsissä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016