Zachary Quinto: Uuden ajan Spock.
Jussi U. Pellonpää, Ke, 23/12/2015 - 00:00

Zachary Quinto on noussut vauhdilla Hollywoodin arvoasteikolla tv-tähdestä kokopitkiä elokuviakin kantavaksi luottonimeksi. Ura alkoi satunnaisilla pikkurooleilla eri tv-sarjoissa kuten Enkelin kosketus, C.S.I. ja Mullan alla, kunnes ensimmäinen kunnon keikka vei miehen Jack Bauerin seuraksi sarjaan 24, kaudella 2003-2004. Todellinen läpimurto tuli Heroes -sarjan (2006-2010) pääpahiksena Sylarina, jonka jälkeen ovet avautuivat valkokankaalle.

Siellä tunnetuin rooli on varmasti J.J. Abramsin Star Trekeissä (2009 ja 2013), joissa Quinto sai legendaarisen suippokorvan Spockin roolin. Vulkanilaisen viilipytyn rooliin Quinto palaa kolmannen kerran jo tänä vuonna, kun kesäkuussa saa ensi-iltansa Justin Linin ohjaama Star Trek Beyond. Kuukautta aiemmin, toukokuussa Quinto nähdään sivuosassa Oliver Stonen elokuvassa Snowden, joka kertoo tietovuotaja Edward Snowdenin tarinan, pääosassaan Joseph Gordon-Levitt. FilmiFIN sai mahdollisuuden udella Quintolta kuulumisia ennen Hitman: Agentti 47 -elokuvan DVD-julkaisua.

FilmiFIN: Roolihahmosi nimi on Hitman: Agentti 47 -elokuvassa John Smith, se ei vielä paljoa kerro henkilöstä.

Zachary Quinto: Enkä minä voi kertoa sen enempää (naurua).

FF: Kryptistä...Hitman: Agentti 47 on kuitenkin vahvasti toiminnallinen elokuva, millaisena koit fyysisemmän työskentelyn.

Z.Q.: Mukavaa ja kivuliasta (naurua). Pidän kovasti tarkkaan koordinoidusta työstä ja siitä, että jokainen liike, pieninki ele, harjoitellaan niin monta kertaa, että sarjat näyttävät tulevan suoraan selkäytimestä.

F.F.: Monet ovat kertoneet ottaneensa osumaa, vaikka kohtauksia olisi kelattu vaikka kuinka monta kertaa harjoituksissa.

Z.Q.: Hahhah, tuo pitää paikkansa tässäkin tapauksessa. Intensiivisimmissä tappeluissa paikkasi ei tarvitse olla kuin sentin sivussa ja vastustajan nyrkki tai jalka osuukin keskelle naamaa.

F.F.: Hitman: Agentti 47 -elokuvaa kuvattiin vielä liki vuosi virallisten kuvausten päätyttyäkin, mitä voit kertoa tästä?

Z.Q.: Ikinähän se ei ole hyvä asia, että lisäkuvauksia tai uusintoja joudutaan tekemään, varsinkaan elokuvan jatkuvuuden kannalta, koska niin monta asiaa voi muuttua hyvinkin lyhyessä ajasa, mutta itse asiassa paluu keskelle toimintakohtauksia, joita pääasiallisesti kuvasimme uudelleen, oli oikein mukavaa vaihtelua seesteisemmän ja kivuttomampien aikojen jälkeen (naurua).

F.F.: Elokuvan Second Unitia vetivät Chad Stahelski ja David Leitch, miehet John Wickin takana. Millaista oli työskennellä heidän kanssaan?

Z.Q.: Chad ja David ovat dynaaminen duo.

FF: Kuten Batman ja Robin?

Z.Q.: Hah, juuri niin. He ovat äärimmäisen ammattimaisia kehitellessään toinen toistaan hurjempia tapoja paitsi toteuttaa, myös kuvata ja leikata toimintakohtauksia. Vuotta aiemmin teimme töitä Hitman: Agentti 47:n todellisen ohjaajan Alexander Bachin kanssa, ja pidin kovasti hänen keskittyneisyydestään ja kohtausten fokusoinnista. Chadin ja Davidin tyyli on tyystin erilainen, ja olenkin todella iloinen, että nämä mestarit tulivat hoitamaan vielä muutaman yhteenoton lisää jo valmiiksikin varsin toiminnalliseen elokuvaamme. Ja John Wick on muuten vallan loistava elokuva.

FF: Sehän on ja toivottavasti sen tuleva jatko-osa on vieläkin kovempi. Saitko muuten paljon harjoitusta aseiden käsittelyyn, joita Hitman -elokuvassa on pakko olla jo nimenkin perusteella paljon?

Z.Q.: Ilman muuta sain ja se, jos joku, vasta hauskaa olikin. En ole mikään asehullu, mutta en voi kieltää, etteikö olisi ollut hauskaa kieriä ja pyöriä ja ampua tavaroita pirstaleiksi. Meillä oli Rupertin (Friend, päärooli Agentti 47) yksi erityisen intensiivinen tulitaistelu varsin ahtaassa tilassa ja vaikka kyseessä olikin hyvin harjoiteltu räiskintä, tilanne oli hiukan pelottavakin. Aivan kuten aseetkin ovat, kivoja, mutta pelottavia.

FF: Mikä sinut sai lähtemään mukaan Hitman -elokuvaan, olitko jo pelien fani?

Z.Q.: No en todellakaan, en pelaa oikeastaan lainkaan, en edes nuorempana. Pidin käsikirjoituksesta ja pidän oikeastaan etuna sitä, ettei minulla ollut toimeen tartuttaessa minkäänlaista painolastia tai ennakkoajatuksia pelien pojalta, vaikka toki tiedänkin, että ne ovat olleet jo pitkään aivan käsittämättömän suosittuja. Minulle kaiken lähtökohtana on aina reagoida henkilöhahmoon ja siihen maailmaan, jossa hän toimii. En tarkoita, että matkustin käymättömiin korpimaihin tutkiessani Star Trekin Spockia (naurua), mutta tarkoitan sitä, että haluan aina kaivaa esiin myös esittämäni henkilön taustan ja motiivit.

FF: Mikä sinut sai ottamaan vastaan roolin näinkin selvästi toimintagenreä edustavasta elokuvasta, kiinnostaako ura myös actionstarana?

Z.Q.: Kaikki kiinnostaa, ja tällä tarkoitan sitä, etten ole aiemmin päässyt tekemään selkeästi actionia, vaikka muissa elokuvissani ja sarjoissani sitä on toki ollutkin. Minulle ovat tärkeitä myös ihmiset, joiden kanssa pääsen työskentelemään.

FF: Mitä haluat sanoa vastanäyttelijöistäsi, Hannah Waresta ja Rupert Friendista?

Z.Q.: Se oli erittäin mukavaa. He ovat täysiä ammatiilaisia ja Hannahin tunsikin jo aiemmin, joten tuntui kuin olisimme siinä samalla vain vahvistaneet ystävyyttämme. Rupertia en ollut aiemmin tavannut, mutta hän on erittäin mukava ja lämmin henkilö, aivan esittämänsä salamurhaajan vastakohta.

FF: Se lienee ollut mukava yllätys...

Z.Q.: Ettei hän ollut oikeasti psykopaatti? Kyllä (naurua). Hänen kanssaan oli vaivatonta työskennellä hurjimmassakin kohtauksissa, vaikka me molemmat käytimmekin eri ohjaajia harjoitellessamme taistelujaksoja. Kun sitten kameroiden edessä aloimme yhdistellä oppimaamme, tilanteet sujuivat vaivatta.

FF: Hitman: Agentti 47 saa aivan pian DVD-ensi-ilatansa, mitä haluaisit sanoa lukijoillemme elokuvasta?

Z.Q.: Katselkaa avoimin mielin. Luulenpa, että tulette pitämään siitä. Omasta mielestäni elokuvassa yhdistyy perinteisempi toimintaelokuva hienosti moderniin julkituontiin, jossa jälkituotannolla on oma erityinen merkityksensä. Kun näin elokuvamme trailerin ensimmäisen kerran, ajattelin, että hei, tuo elokuvahan minun pitää nähdä.

FilmiFIN kiittää Zachary Quintoa ja Fox-Paramountia haastattelusta.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016