Alkuperäinen nimi: 
Zambezia
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
82
Zambezia - Lintukodon siipiveikot
Jussi U. Pellonpää, Pe, 14/12/2012 - 00:00

Elokuva
Kai (Jeremy Suarez) on ylisuojelevan isänsä Tendain (Samuel L. Jackson) kanssa Katungun autiomaassa elelevä nuori kotka, jonka sydän halajaa seikkailuun. Sellainen syntyy, kun Kai törmää kahteen kulkijaan, sekopäiseen haikaraan Gogoon (Jennifer Lewis) ja tämän apukuskiin Tiniin (Tania Gunadi), jotka ovat matkalla kaikkien lintujen suojapaikkaan, Victorian putousten kupeessa olevaan Zambeziaan. Uhmakas Kai lähtee kaksikon perään samaan aikaan kun kaksi marabuhaikaraa, Cecil ja Morton (Richard E. Grant ja David Shaughnessy), pettävät siivekkäät sukulaisensa ja lyöttäytyvät yksiin ketkun leguaanin Budzon (Jim Cummings) kanssa, joka himoitsee Zambezian tuhansia munia.

Etelä-Afrikkalainen animaatio Zambezia - Lintukodon siipiveikot ei häikäise Pixarin parhaiden saavutusten lailla, mutta Wayne Thornleyn varmakätisesti ohjaama elokuva on silti varsin kelpo ja vauhdikas seikkailu. Lintuhahmoissa on sopivassa määrin sarjakuvamaista leikkisyyttä, mutta myös aitoutta mukana, ja lukuisissa lentokohtauksissa mielikuvituksellisia liikeratoja ja syöksyjä.

Tyylikäs ja varsinkin eksoottisilta miljöiltään komea koko perheen vauhtifilkka antaa kyydityksen ja hauskanpidon lomassa myös tärkeitä opetuksia: vanhempiaan pitää kuunnella, mutta myös uskoa omien siipien kantavuuteen. Kokonaisuudessa on jotain kotikutoisen hellyttävää ja sympaattista, vaikkei Zambezia teknisesti häpeäkään esimerkiksi selkeimmän sukulaisensa, Blue Sky Studioiden Rion (2011), rinnalla.

Jenkkilästä hankitut äänitalentit tekevät hyvää työtä innokaan Jeremy Suarezin Kain ja tutusti murisevan Sam Jacksonin Tendain johdolla. Heleä Abigail Breslin on Kain mieliteitty Zoe, möreä Leonard Nimoy Zambezian perustaja Skehuru, Jamal Mixon hassu Ezee,  ja Jeff Goldblum lintukodon puolustusjoukkojen militääri päällikkö Ajax. Kotimaaksi leffan laukovat muun muassa Henri Piispanen, Toni Wahlström, Markku Huhtamo, Petrus Kähkönen, Minna Kivelä sekä Pasi Ruohonen.

Yhteenveto
Mukavasti liitelevä koko perheen seikkailu, joka zambezialaisten lailla puolustaa paikkaansa animaatioiden lajitaulussa pystyssä päin.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016