Avengers: Infinity War
Jussi U. Pellonpää, Ke, 25/04/2018 - 06:39

Elokuva

Nimellä Avengers tunnettu ryhmä supersankareita joutuvat unohtamaan vanhat kaunansa ja yhdistämään rivinsä, kun universumin pahin pukama, Thanos (Josh Brolin), uhkaa kaikkea elollista. Iron Manin (Robert Downey Jr.), Captain American (Chris Evans), Black Widown (Scarlett Johansson), Thorin (Chris Hemsworth), Hulkin (Mark Ruffalo) ja Spider-Manin (Tom Holland) avuksi kiitävät myös niin Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) ja Black Panther (Chadwick Boseman) kuin galaksin vartijat Peter Quill (Chris Pratt), Groot (Vin Diesel) sekä Rocket (Bradley Cooper). Monelle rintamalle leviävä taistelu ylivertaista vihollista vastaan vaatii paitsi ennen näkemätöntä yhteistyötä, myös uhrauksia.,

10 vuotta ja 19 elokuvaa on kestänyt Marvelin elokuvallinen universumi, ja nyt on kaikki pelissä yhtiön tähän mennessä suurimmassa elokuvassa Avengers: Infinity War, joka yhdistää valkokankaalle ensimmäistä kertaa miltei jokaisen supersankarin, jotka toimivat saman Marvel-lipun alla.

Captain America: The Return of the First Avenger (2014) oli Russon veljesten, Anthony ja Joen,ensimmäinen keikka Marvelille, ja pojat tekivätkin siinä määrin vakuuttava jälkeä, että esikoinen poiki jatkoa Captain America: Civil Warin (2016) muodossa. Menestys jatkui ja niinpä herrat saivat jatkaa Avengers -saagan päätösosiksi suunnitellun Infinity War -tuplan parissa, jonka päätösosa saataneen valkokankaille ensi vuonna.

Christopher Markusin ja Stephen McFeelyn käsikirjoitus hajoittaa porukan onnistuneesti eri paikkoihin, jolloin jokaiselle nyt mukava olevalle hahmolle on ollut helpompaa kirjoittaa tasapuolisesti toimintaa ja tähtihetkiä. Paikoin turhankin paljon epätasaista huumoria sisältän herjanheiton vastapainoksi tunnelmat synkkenevät kohden finaalia sysimustiksi, joka onkin rajuin koko Marvel-elokuvien historiassa.

Runsaslukuisesta porukasta eniten esille nousevat Chris Evansin Captain America, Robert Downey Jr:n Iron Man, Chris Hemsworthin Thor, Benedict Cumberbatchin Doctor Strange ja Guardiansien Peter Quill, eli Chris Pratt. Peter Dinklage heittää hauskan cameon jättiläiskääpiönä.

Yhteenveto

Fiksusti pitkin galaksia jaetulla megatoiminnalla tykittävä suurelokuva on sitä, mitä Marvelin meille kuuluukin tarjota. 2,5 tuntia fantastista seikkailua koko rahan edestä.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016