Blockers
Jussi U. Pellonpää, Pe, 20/04/2018 - 08:16

Elokuva

Julie (Kathryn Newton), Kayla (Geraldine Viswanathan) ja Sam (Gideon Adlon) ovat olleet parhaat ystävät ensimmäiseltä luokalta lähtien. Nyt, vuosia myöhemmin, koulun päättyessä ja tanssiaisten koittaessa, kolmikko päättää yksissä tuumin päästä eroon siitä viimeisestä esteestä matkalla tytöstä naiseuteen, neitsyydestään. Kun kolmikon vanhemmat, Julien panikointiin taipuvainen äiti Lisa (Leslie Mann), Samin huithapeli isä Hunter (Ike Barinholtz) ja Kaylan ylisuojeleva isä Mitchell (John Cena), pääsevät sosiaalisen median kautta selville jälkikasvunsa vastuuttomasta hankkeesta, nämä päättävät hinnalla millä hyvänsä blokata tyttäriensä suunnitelmat.

Kay Cannonin esikoisenaan ohjaama ja Kehoen veljesten, Brianin ja Jimin, kirjoittama Blockers on läpältään räävi ja alapäähän keskittyneiltä ajatuksiltaan kuin muinoin huippusuosittujen American Pie -elokuvien kaukainen sukulainen, sillä kuten leivonnaisten lempimisestä nimensä napanneissa teinikomedioissa, tässäkin kaiken keskuksena on seksi ja sen harrastamiseen pyrkiminen. Erotuksella edellisiin esimerkkeihin, joihin yleensä yleensä mahtui muutama hassu heitto tai sutjakka sattuma, Blockersiin ei sitten ole osunut ensimmäistäkään. On vain raivostuttavasti ylinäyteltyä koheltamista, katsojankin noloksi saavia kohtauksia, erilaisia eritteitä ja paljon puhetta pornosta, mutta ei yhtäkään omaa ajatusta. Se tuntuu ja näyttää halvalta kopiolta kymmenistä kaltaisistaan, ja sellainenhan se loppupeleissä onkin, komedia, joka on hauska kuin hautakivi.

Tilaisuuden saadessaan ihan hauska hahmottelija Leslie Mann on nyt kovin kliseisesti panikoiva mutsi, joka ei halua lapsensa toistavan omia virheitään, Ike Barinholtz renttu faija, joka edes yrittää ymmärtää nuorten aivoituksia. Noloin kaikista on Dwayne ”The Rock” Johnsonin jalanjäljissä painimolskeilta valkokankaille ryöminyt, betonin pehmeydellä herkkis-iskää esittävä beefcake John Cena, jolle ei komedia ole alkuunkaan se omin laji. Nuoriso-osastolta ei ole senkään verran mainittavaa, joskin Kaylaa esittävä Geraldine Viswanathan onnistuu muutamasti saamaan naamaan etäisesti hymyä imitoivan irvistyksen. Gary Cole ja Gina Gershon piipahtavat kuvissa arveluttavilta aktiviteeteiltaan avoimena avioparina.

Yhteenveto

Jos Blockers oikeasti toimii ja hauskuttaa ikärajaansa (K-12) määriteltyjä nuoria katsojia, allekirjoittanut, jonka mielestä komedian kuuluu ensisijaisesti naurattaa, on etääntynyt elämästä jo liiaksi.

Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016