Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Jussi U. Pellonpää, Pe, 31/03/2023 - 07:32

Elokuva

Symppis konna Edgin Darvis (Chris Pine) etsii tytärtään Kiraa (Chloe Coleman) ja kokoaa avukseen sekalaisen sakin seikkailjoita. Taistelutaitoisen barbaarin Holga (Michelle Rodriquez), ritari Xenkin (Regé-Jean Page), velho Simonin (Justice Smith) ja druidi Doricin (Sophia Lillis) kanssa Edgin suunnittelee iskevänsä petollisen ex-kumppaninsa, nyt Neverwinterin lordiksi kohonneen Forge Fitzwilliamin (Hugh Grant) aarrekammioon, mutta tulevatkin samalla vapauttaneeksi Sofinan (Daisy Head) johtamien Punaisten velhojen kuolleiden armeijan. Keikasta kasvaakin kaikkea elollista koskeva pelastusoperaatio.

Jonathan Goldsteinin ja John Francis Daleyn ohjaama ja Michael Gilion kanssa kirjoittama Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on jo neljäs vuonna 1974 julkaistuun roolipeliin pohjaava elokuva, mutta vasta nyt homma hoidetaan oikein.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on piristivä fantasiaseikkailu, humoristinen, vauhdikas ja täynnä odottamattomia käänteitä sekä tietenkin tyrmiä ja lohikäärmeitä. Vaikka outoja tapahtumia, taikoja ja loitsuja piisaa enemmän kuin tämän kaliiberin genre-elokuvissa yleensä, jokainen tapahtumille tärkeä hahmo saa lihaa luittensa päälle niin, että katsoja pysyy vaivatta mukana kekseliäissä käänteissä. Mainioilla ja innovatiivisilla tehosteilla kuorrutettu seikkallu on myös niin sydämellisen sympaattinen, että sitä seuraa koko ajan hymyillen. Tokihan mukana on väkisinkin nykyaikaista marvelilaisuutta efektiraskaassa loppurytinässä sekä vieläkin näkyvämmin keskusryhmän samanhenkisyydessä Guardians of the Galaxyn retkuremmin kanssa, mutta nekin ovat sivuseikkoja, jotka eivät vähennä vauhtirainan viihtyvyyttä.

Chris Pine on karismaattinen Edgin, jolle hyvää tukea tarjoaa Michelle Rioriquezin sarkastinen soturi Holga. Regé-Jean Pagen ja Justice Smithin Xenkille ja Simonille on kirjoitettu parhaat lohkaisut ja oman tilansa ottaa haltuun myös Hugh Grantin korkkiruuvi Forge.

Yhteenveto

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves yllättää positiivisesti. Se on leikkisä, vauhdikas ja ennen kaikkea paikoin aivan hillittömän hauska. Aivan kuten suuren seikkailun kuuluukin olla.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016