Alkuperäinen nimi: 
Follow Me
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2020
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
90
Follow Me
Jussi U. Pellonpää, To, 05/11/2020 - 20:40

Elokuva

Sosiaalisessa mediassa tähden asemaan uskaliailla tempauksillaan noussut Cole Turner (Keegan Allen) matkaa kymmenvuotisen uransa kunniaksi Moskovaan tekemään jotain todella uskaliasta tarjotakseen alati kasvavalle ja koko ajan enemmän vaativalle fanikunnalleen sitä, mitä on tilattu. Venäjällä Cole ja tämän entourage, Erin (Holland Roden), Sam (Siya), Thomas (Denzel Whitaker) ja Dash (George Janko) tapaavat Alexein (Ronen Rubinstein), jolla on tarjota pakohuoneseikkailu, jollaista ei ole ennen nähty. Tunnin kestävässä pelissä epäonnistuminen tosin tarkoittaa tällä kerralla silpomista, kidutusta ja kuolemaa.

Elokuvallaan Escape Room (2017) jonkinmoista ääntä aikaan saanut ohjaaja/käsikirjoittaja Will Werncik jatkaa valitsemallaan tiellä. Follow Me (jenkeissä nimellä No Escape) on tympeä, typerä ja täysin ennakoitava halpiskopio pahoja pelejä ja kidutuspornoa Saw -saagan ja Hostel -elokuvien hengessä. Pari palaa on varastettu myös elokuvista Pulp Fiction (1994) ja Die Hard: Koston enkeli (1995).

Wernick kierrättää surutta umpitylsää Pakohuonettaan (jengi jopa katselee sitä lentokoneessa), eikä tunnu muutenkaan keksineen mitään uutta. Tarina tarjoaa kaksi mahdollista linjaa, onko kyseessä Colen kavereiden kimpassa suunnittelema, kaikkien aikojen prankki vaiko todellinen tilanne, missä arkeen kyllästyneet ruskimiljonäärit haluavat ikioman snuffkanavansa, mutta Wernickilla ei riitä taito rakentaa mysteeriä tarpeeksi pitkään ja niinpä ratkaisu on katsojallekin tyystin yhdentekevä. Pahimmillaan lajityypin kliseiden viljely menee jo ronskisti komiikan puolelle: mikä siinä lieneekään, että aina pahimpien sadomasokiduttajien on pukeuduttava mustaan nahkaessuun ja kasvomaskeihin? Tuotantoarvot ovat sikäli kohdillaan, että Follow Me näyttää ihan kelvolliselta leffalta, josta kiitos kameran takana häärineelle Jason Goodellille sekä leikkaaja Cris Mertensille, mutta yllätyksetöntä ja luilleen kaluttua kerrontaa sekään ei sen erikoisemmaksi tee.

Ronskisti kiroileva ja ärsyttävästi mekkaloiva jenkkijengi on lähinnä tv:stä tuttuja, karismavapaita lärvejä, joista yhteenkään ei ole mahdollista samaistua, varsinkaan pääroolissa leukailevaan Keegan Alleniin. Tutuin nassu nihkeässä nahinassa on Pasha D. Lychnikoff, komeakolvinen herrasmies, joka on esittänyt lähinnä itseään kymmenissä elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Yhteenveto

Tyystin kertakäyttöinen trilleri, jonka aihemaailmaa on käsitelty jo kymmenesti aiemminkin, ja aina paljon paremmin.

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016