Alkuperäinen nimi: 
Halloween Kills
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Valmistusmaa: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
105
Halloween Kills
Jussi U. Pellonpää, Pe, 15/10/2021 - 22:30

Elokuva

Viimeksi, kun tapasimme Stroden suvun naiset, isoäiti Laurien (Jamie Lee Curtis), tämän täyttären Karenin (Judy Greer) ja lapsenlapsen Allysonin (Andi Matichak), nämä nuolivat haavojaan avolavan kyydissä, samalla kun Laurien kotitalon kellariin ansaan huijattu massamurhaaja Michael Myers (James Jude Courtney) sai maistaa liekkejä. Sairaalaan kuskatut, osumaa ottaneet naiset ovat vakuuttuneita, että paha on vihdoin saanut palkkansa. Mutta eihän mörökölli nyt tuleen kuole, vaan tulee karmit kaulassa takaisin entistäkin kiukkuisempna, kuten tapahtumapaikalle hälytetyt palomiehet saavatkin pian huomata. Jälleen on Strodejen aika käydä vastarintaan, mutta tällä kerralla he saavat tuekseen pikkukaupunki Haddonfieldin asujaimistoa, joista moni on saanut jo kokea naamiomiehen pitkän puukon terävyyden. ”Evil Dies Tonight”: hokevat tuohtuneet kansalaiset kantaen hiilihankoja ja soihtuja, saadaanko mörkö vihdoin ja viimein kukistettua?

Höpönlöpö se mihinkään kuole. David Gordon Greenin ohjaama, trilogian päättäävä Halloween Ends saa ensi-iltansa ensi vuonna. vaan eihän sekään kiveen sanomaansa hakkaa, että Michael Myersin veriteot olisivat sillä päättyneet. Niin kauan, kuin katsojia tyhjänpäiväisille kauhuleffoille ja groteskille väkivallalle piisaa, niin kauan saavat nuo legendaarisimmatkin ihmiset, hirviöt ja ihmishirviöt mellastaa valkokankailla.

Takaumajaksolla niille, jotka eivät tiedä Haddonfieldin tapahtumista vuonna 1978, alkava Halloween Kills yrittää pumpata tuotteeseen niin uutta kuin vanhaakin verta sen verran kovalla paineella, että sitä piisaa roiskittavaksi teatterin seinille saakka. Pientä piristystä tuodaan marssittamalla siitä legendaarisesta ensimmäisestä osasta osasta, John Carpenterin mestarillisesta Halloweenista (1978) tuttuja hahmoja takaisin, ikään kuin heidän avullaan saataisiin kokonaisuus nivottua tiukemmaksi ja loogisemmaksi paketiksi. Greenin, Danny McBriden ja Scott Teemsin rustaama horrori yrittää paikoin saada sanottua jotain myös surusta ja syyllisyydestä, jota loppupeleissä koko Haddonfield tuntuu veriteoista potevan, samalla kun esitetään, että hirviön metsästys tekee metsästäjistäkin hirviöitä. Siinäkään ei tosin onnistuta, sillä 2018 ensi-iltaansa tulleen Halloweenin tapaan myös nyt kauhun ja jännityksen sijaan keskitytään graafisiin murhiin ja ihmisten silmittömään pahoinpitelyyn. Ainahan uhrit on kauhuelokuvissa esitetty typerinä, mutta Halloween Kills vie homman niin pitkälle, että keneenkään henkilöistä on täysin mahdotonta samaistua tai tuntea edes sympatiaa. Kaiken lisäksi koko teurastus on elokuvana harvinaisen tylsä.

2018 Halloweenin pääkolmikko, nyt omasta tarinastaa täysin sivurooliin jätetty Jamie Lee Curtis, Judy Greer ja Andi Matichak sekä Will Patton sheriffi Hawkinsina uusivat roolinsa, mutta mukaan on saatu sakkia myös siitä originaalista elokuvasta. Anthony Michael Hall tulkitsee Tommy Doylen aikuisroolin ja 1978 Laurien vahdittavana Michaelin jahtaamaksi myös päätynyt Kyle Richards tekee paluun aikuisena Lindseyna. Samaten kuvissa poikkeavat Nancy Stephens (Marion Chambers) sekä Charles Cyphers, jonka sheriffi Brackett jo kertaalleen ampui Michaelin täyteen reikiä. Myös1995 edesmennyt Donald Pleasence piipahtaa kuvissa huonona digikopiona.

Yhteenveto

Kun tiedossa on siis jo valmiiksi, etteivät Haddonfieldin murhat vielä tähän lopu, tympeästi pelkkään hurmeeseen keskittyvä Halloween Kills tuntuukin pelkältä välirahastukselta ja veriseltä loukkaukselta originaalia kohtaan.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016