Alkuperäinen nimi: 
Apocalypse Now - Final Cut
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
1979
Valmistusmaa: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
183
Ilmestyskirja. Nyt. - The Final Cut
Jussi U. Pellonpää, Su, 15/12/2019 - 10:22

Elokuva

Vietnamin sodan riehuessa kuumimmillaan yhdysvaltalaisupseeri, epätasapainoinen kapteeni Benjamin Willard (Martin Sheen) saa ylemmiltään tehtävän matkustaa Saigonista jokea pitkin Kambodzaan murhaamaan eversti Walter Kurtz (Marlon Brando), joka johtaa omaa kulttiaan kaukana viidakossa. Matkasta muodostuu kaikille painajaismainen matka pimeyden sydämeen.

Francis Ford Coppolan vuonna 1979 julkaistu Cannes-voittaja, Ilmestyskirja. Nyt, on yksi kiistattomia mestariteoksia elokuvahistoriassa, surrealistinen analyysi sodasta ja sen vaikutuksesta ihmiseen. Coppola julkaisi elokuvastaan jo vuonna 2001 49 minuuttia pidemmän version, 202 minuuttisen Ilmestyskirja. Nyt - Redux, mutta nyt nähtävä The Final Cut on siitä jälleen tiivistetty ja hiottu, nyt 183 minuutin merkiin päättyvä elämysmatka. Uuden version alkuperäisestä filminegatiivista 4K-kopioksi restauroitu kuva ja Dolby Atmos-miksattu ääni tuovat elokuvan uudelle tasolle, jonka myötä Vittorio Storaron kameratyöskentely pääsee täydellisesti oikeuksiinsa.

Yhteenveto

Ilmestyskirja. Nyt on elokuva josta lienee sanottu jo kaikki mahdollinen, mutta ylisanoja sen suhteen ei voi käyttää koskaan liikaa.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016