Alkuperäinen nimi: 
Todos lo saben
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
133
Kaikki tietävät
Jussi U. Pellonpää, To, 28/03/2019 - 07:04

Elokuva

Laura (Penélope Cruz) palaa kahden lapsensa kanssa kotimaahansa Espanjaan Argentiinasta osallistuakseen siskonsa häihin. Hääpaikaksi on valikoitunut idyllinen viinitila, jota isännöi vaimonsa Bean (Barbara Lennie) kanssa karismaattinen Paco (Javier Bardem), joka sattuu olemaan myös Lauran entinen rakastettu. Ilonpito päättyy kuitenkin katalaan rikokseen, jonka vuoksi nostaa pintaan ison perheen jo haudatuiksi luullut salaisuudet.

Jo kahdesti Oscarilla palkitun (Nader ja Simin: Ero (2011) ja The Salesman (2017)) iranilaisohjaajan Asghar Farhadin ohjaama ja kirjoittama Kaikki tietävät on trillerin muotoon pakattu karaktääritutkielma ja perinteikäs kuka-sen-teki-jännäri.

Taitavasti Farhadi tuo henkilönsä framille, paljastellen heistä ja heidän keskinäisistä suhteistaan pieninä paloina uusia puolia, jotka kaikki eivät suinkaan kestä päivänvaloa. Vaikka tarina ei kaikilta käänteiltään täysin kestäkään tarkempaa tarkastelua, erinomaiset näyttelijät ja aito atmosfääri tekevät kokonaisuudesta enemmän kuin kelvollisen.

Todellisen elämän aviopari, tahoillaan Oscar-palkitut ja espanjalaisen elokuvamaailman suurimmat tähdet Penélope Cruz (Vicky Christina Barcelona, 2009) ja Javier Bardem (Menetetty maa, 2007) tuovat keskinäisiin kohtauksiinsa virtaa helposti voimalaitoksellisen, mutta elokuva ei elä pelkästään heidän varassaan. Ricardo Darin tekee niin ikään tarkkaa työtä Lauran aviomiehenä Alejandrona, Lauran siskoina nähdään Elvira Minguez ja Inma Cuesta, sekä näiden isänä Ramón Barea.

Yhteenveto

Hyvin näytelty laatuleffa.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016