Alkuperäinen nimi: 
Project Wolf Hunting
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
18
Kesto: 
122
Project Wolf Hunting
Jussi U. Pellonpää, Pe, 18/08/2023 - 07:40

Elokuva

Kun lentokentällä tapahtuu kesken vankienkuljetuksen terrori-isku, Etelä-Korean viranomaiset päättävät kuljettaa joukon vaarallisimpia psykopaattejaan kotiin Filippiineiltä meriteitse. Rahtilaivalla alkaa kohta kuitenkin silmitön verilöyly, kun vangit toteuttavat pitkään haudotun suunnitelmansa. Eniten esille keskellä teurastusta nousevat sarjamurhaaja Park Jang-du (Seo In-guk) ja määrätietoinen poliisi Ja-yeon (Jung So-min), sekä vielä rippeet omatunnostaan säilyttänyt rikollinen Lee Do-Il (Jang Dong-yoon), mutta kukaan ei tiedä että ruumassa lymyilee jotain vieläkin pahempaa, geneettisesti muunneltu supersotilas Alpha (Choi Gwi-hwa).

Kim Hong-sunin kirjoittama ja ohjaama Project Wolf Hunting on ultraväkivaltainen verikekkeri, toiminta- ja kauhuelokuvan ristisiitos, hurmeinen hybridi, jota on maustettu vielä hyppysellisellä scifiä. Jos tapahtumapaikkana olisi saari, sen omistaja voisi hyvinkin olla tohtori Moreau.

Ihmisiä tapetaan, murskataan ja revitään riekaleiksi kaikilla mahdollisilla ja osin mahdottomillakin tavoilla, ja kun mukaan uutetaan vielä aimo annos sadismia, ollaan aivan uudella toimintatrillereiden tasolla, jonne nousuun tuli ohjaajan mukaan käytettyä yli kaksi ja puoli tonnia tekoplasmaa. Vaikka pääpaino möyhennöksessä onkin veren ja sisälmysten makaaberilla lennätyksellä, juonikuviostakin löytyy muutama yllätys. Yhtenä kantavana elementtinä kulkee tarinalinja Toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista japanilaismiehittäjien huhutuista ihmiskokeista Filippiineillä, johon liittyy myös elokuvan enteellinen nimi suden metsästyksestä. Myöskään yhteenkään henkilöhahmoon ei kannata katsomossa liikaa kiintyä, sillä tällä risteillyllä ihan jokainen on jokaiselle vapaata riistaa.

Näyttelijäntyö on paikoin pahasti ylilyövää, mutta kun kyseessä ovat tavallista kulmikkaammat hahmot, takaseinään tulkinnan antaa helpolla anteeksi.

Yhteenveto

Aiheestakin ikäluokituksen K-18 saanut tappospektaakkeli ei tietenkään ole kaikkien juttu, mutta jos tylyillä efekteillä tuettu, röyhkeimmillään jo koomista gornoa lähentyvä väkivalta ja yletön läträäminen tuntuvat herättävän mielenkiinnon, Project Wolf Hunting on oiva keino sammuttaa verenjano.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016