Alkuperäinen nimi: 
Shazam! Fury of the Gods
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
130
Shazam! Fury of the Gods
Jussi U. Pellonpää, Ke, 15/03/2023 - 21:28

Elokuva

Viimeiseltä velholta (Djimon Hounsou) taikavoiman muuttua supersankariksi saanutta orpopoika Billy Batsonia (Asher Angel) ja tämän alter-ego Shazamia (Zachary Levy) tarvitaan taas, kun Atlaksen tyttäret Antrea (Rachel Zengler), Kalypso (Lucy Liu) ja Hespera (Helen Mirren) tulevat vaatimaan isänsä voimia takaisin. Taisteluun koko maailman tulevaisuudesta liittyvät myös yhtä lailla supertaitoja hallitsevat Billyn kasvattisisarukset Freddy (Adam Brody), Eugene (Ian Chen), Daria (Meagan Good), Mary (Grace Fulton) sekä Pedro (D. J. Cotrona).

Neljä vuotta sitten sai ensi-iltansa DC:n erilainen supersankarielokuva, lähinnä koko perheen viihteeksi viritetty ja vahvasti koominen Shazam!, jossa päähenkilöllä oli kyllä supervoimat, mutta teini-ikäisen keskittymiskyky ja mieliteot. David F. Sandbergin ohjaama, katsojakunnan vahvasti kahtia ihailijoihin ja vihailijoihin jakanut fantasiaseikkailu menestyi kuitenkin siinä määrin, että jatko-osa näkee nyt päivänvalon.

Shazam! Fury of the Godsin taustalla vaikuttavat yhä Sandberg sekä käsikirjoittaja Henry Gayden, nyt Fast & Furious -miehellä, Chris Morganilla vahvistettuna, eikä meininki ole ensimmäisestä osasta hirmusti muuttunut, parissa aikatasossa kulkevassa tarinassa piisaa huumoria ja toimintaa, paitsi että nyt kaikki tehdään vieläkin isommin ja näyttävämmin. Asiaan kuuluvasti kreikkalaisen mytologian lisäksi hommaan on uutettu mukaan kasvutarinaa aikuistumisen ahdingosta yhdistettynä isoilla efekteillä tehostettuihin toimintajaksoihin, huumoria unohtamatta. Välillä ehditään taistojen tauoilla pohtia nyt jo nuoriksi aikuisiksi kasvaneiden teinien kehitystä supersankareiksi ja sen myötä myös tulevaisuuden valintoja, mutta pääpaino on yhä hauskanpidolla komeissa kulisseissa.

Ensimmäisestä Shazamista tuttu pääkaksikko jatkaa rooleissaan, mutta tällä kerralla Zachary Levyn supersankari saa huomattavasti runsaammin tilaa kuin Asher Angelin Billy. Pahiskolmikko Rachel Zengler, Lucy Liu ja luottodaami Helen Mirren ottavat vaadittavan tilan haltuun, ja vilahtaapa finaalissa myös yksi tuttukin DC Comicsin laajasta supersankarikatalogista. Myös Djimon Hounsou palaa Shazam-velhon kaapuun.

Yhteenveto

 

Kivasti kevyt, mutta varsin vauhdikas ja kekseliäs supersankariseikkailu on helppoa katsottavaa. Lopputekstien aikana nähdään vielä muutama lisäklippi, tottakai.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016